SARUHANLI -  Ege Üniversitesi, Kimya Mühendisliği eğitiminde dijitalleşmenin kapısını açan “AspenOne” Modelleme ve Simülasyon programını, uzaktan eğitimin tüm zorluklarını aşarak öğrencileri ile buluşturdu.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yıldız’ın desteği ile satın alınan yazılım, Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Levent Ballice,  Öğretim Üyesi Doç Dr. Zehra Özçelik ve Öğretim Görevlisi Dr. Miray Gönlügür’ün girişimleri ve Bilgi-İşlem Daire Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda öğrencilerin bulundukları illerden kullanımına imkan verecek şekilde paylaşıldı.

Öğrencilere kazandırılan yazılımın avantajlarından bahseden EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Bu konudaki ilk başarımız, bu programın kimya mühendisliği öğrencilerimizin eğitiminde kullanılmak üzere alınması. Petkim ve Tüpraş gibi petrokimya tesislerinde, proses tasarımında, enerji ve maliyet azaltmada kullanılan AspenOne programını bilen mezunlar, iş bulmada bir adım öne geçiyor. İkinci başarımız ise Ege Üniversitesi olarak ilk defa kampüs dışından lisanslama yöntemi ile öğrencilerimize bir yazılımı sağlamış olmak. Yüz yüze eğitimde ihtiyaç olmadığından sadece kampüs içi lisanslama yöntemi vardı. Pandeminin yarattığı bu olağanüstü koşula yeni bir çözüm üretmek için birimlerimiz ortak çalışma yürütüp çözüm ürettiler. Şu anda öğrencilerimiz, güvenli bir şekilde programı indirip lisanslama yapabiliyor. Hem lisans hem lisansüstü düzeyinde derslerde kullanılmaya başlandı” dedi.

Kimya Mühendisliği Tasarımı dersi hocalarından Öğretim Üyesi Doç Dr. Zehra Özçelik, “Sanayide hem süreç tasarımı hem de varolan süreçlerin simülasyon ve optimum çalışma koşullarının belirlenmesinde görev alacak Kimya Mühendisi adaylarının, gelişen teknolojiye ve üretim süreçlerinin dijitalleşmesi çalışmalarına ayak uydurması için önemi tartışmasız kabul edilen bu yazılımın öğrencilere kazandırılması, yeni mezunlarımızı iş başvurularında öne geçirecek bir yenilik olmuştur” dedi.

Hem yüksek lisans hem de lisans düzeyinde derslerde kullanılan yazılımın kendileri için önemini anlatan Kimya Mühendisliği 4’üncü sınıf öğrencisi Melih İnce, “2 senedir bu programı araştırıyordum ve derslerde olup olmayacağını öğretim üyelerimize soruyordum. Programın, geleceğimizi iyi etkileyebileceğini ve mühendislik becerimizi yükselteceğini okumuştum. Pandemi gibi zor bir dönemde mezun olmadan önce bu imkana sahip olmaktan dolayı kendimi şanslı hissediyorum ” diye konuştu.



Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 17.05.2021 06:40:00 1361 0

Tarih: 17.05.2021 06:40
Haberi Sesli Oku
21.04.2025 11:56:00