SARUHANLI -  Ege Üniversitesi, Kimya Mühendisliği eğitiminde dijitalleşmenin kapısını açan “AspenOne” Modelleme ve Simülasyon programını, uzaktan eğitimin tüm zorluklarını aşarak öğrencileri ile buluşturdu.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yıldız’ın desteği ile satın alınan yazılım, Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Levent Ballice,  Öğretim Üyesi Doç Dr. Zehra Özçelik ve Öğretim Görevlisi Dr. Miray Gönlügür’ün girişimleri ve Bilgi-İşlem Daire Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda öğrencilerin bulundukları illerden kullanımına imkan verecek şekilde paylaşıldı.

Öğrencilere kazandırılan yazılımın avantajlarından bahseden EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Bu konudaki ilk başarımız, bu programın kimya mühendisliği öğrencilerimizin eğitiminde kullanılmak üzere alınması. Petkim ve Tüpraş gibi petrokimya tesislerinde, proses tasarımında, enerji ve maliyet azaltmada kullanılan AspenOne programını bilen mezunlar, iş bulmada bir adım öne geçiyor. İkinci başarımız ise Ege Üniversitesi olarak ilk defa kampüs dışından lisanslama yöntemi ile öğrencilerimize bir yazılımı sağlamış olmak. Yüz yüze eğitimde ihtiyaç olmadığından sadece kampüs içi lisanslama yöntemi vardı. Pandeminin yarattığı bu olağanüstü koşula yeni bir çözüm üretmek için birimlerimiz ortak çalışma yürütüp çözüm ürettiler. Şu anda öğrencilerimiz, güvenli bir şekilde programı indirip lisanslama yapabiliyor. Hem lisans hem lisansüstü düzeyinde derslerde kullanılmaya başlandı” dedi.

Kimya Mühendisliği Tasarımı dersi hocalarından Öğretim Üyesi Doç Dr. Zehra Özçelik, “Sanayide hem süreç tasarımı hem de varolan süreçlerin simülasyon ve optimum çalışma koşullarının belirlenmesinde görev alacak Kimya Mühendisi adaylarının, gelişen teknolojiye ve üretim süreçlerinin dijitalleşmesi çalışmalarına ayak uydurması için önemi tartışmasız kabul edilen bu yazılımın öğrencilere kazandırılması, yeni mezunlarımızı iş başvurularında öne geçirecek bir yenilik olmuştur” dedi.

Hem yüksek lisans hem de lisans düzeyinde derslerde kullanılan yazılımın kendileri için önemini anlatan Kimya Mühendisliği 4’üncü sınıf öğrencisi Melih İnce, “2 senedir bu programı araştırıyordum ve derslerde olup olmayacağını öğretim üyelerimize soruyordum. Programın, geleceğimizi iyi etkileyebileceğini ve mühendislik becerimizi yükselteceğini okumuştum. Pandemi gibi zor bir dönemde mezun olmadan önce bu imkana sahip olmaktan dolayı kendimi şanslı hissediyorum ” diye konuştu.



Bülent Arınç: “Değer Erozyonu Türkiye’yi Bu Hâle Getirdi”

İzmir'de dine, Peygamber Efendimiz'e ve Atatürk'ün annesine hakaret eden kişi tutuklandı

Ekrem Başkan, Yeni Kavşak Projesi İçin İzmir'de

Doğal gazını yakmayarak komşudan geçinene kötü haber

İhmal edilen baca temizliği yangına neden oluyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden üretimde rekor yıl

Açılan tapu davası 71 yıl sonra sonuçlandı

Başkan Kaplan'dan Arslan ailesine ziyaret

Zeyrek’ten katılımcı yönetim vurgusu ve imar planı müjdesi

Yenidoğan çetesiyle ilgili yeni gelişme: 13 hastane ve 3 şirkete kayyum atandı

Türk Sağlık Sen'den aile hekimleri ve çalışanlarına tam destek

Manisa'da 3 bin 500 yükümlü topluma kazandırılacak

Devriye görevinde fenalaşarak hayatını kaybeden polis memuruna son görev

Vali Özkan'dan Suriye'deki hapishaneden kurtarılarak vatanına kavuşturulan gencin ailesine ziyaret

Müdür Aktaş’tan vatan için can verenlere vefa: “Şehit emanetleri yalnız değil”

Duvarı kırıp 35 yıllık komşusunun eşyalarını çalmıştı, "Alkolün etkisindeydim" dedi

Manisa'da 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Paneli düzenlendi

Suriye’deki hapisten kurtarılan Saruhanlılı genci yurda giriş yaptı

Erdoğan'ı protesto edip tutuklanmıştı! Sena Eliküçük cezaevinde yaşadıklarını anlattı: Çıplak arama...

Sağlık birimlerinde 26 bin 673 sözleşmeli personel istihdam edilecek

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 17.05.2021 06:40:00 1281 0

Tarih: 17.05.2021 06:40

Haberi Sesli Oku