Anahtar Kelimeler: Üniversitesinden Avrupa Projesi !

SARUHANLI - Ege Üniversitesi’nin Yürütücüsü olduğu CHET projesi, Erasmus+ KA203 Yükseköğretim için Stratejik Ortaklıklar Projesi Avrupa Birliği tarafından desteklenmeye uygun görüldü.  Ege Üniversitesi’nin Yürütücüsü olduğu CHET (Creativity for Higher Education Engineering Teachers) projesi, “ERASMUS+ KA203 - Yükseköğretim için Stratejik Ortaklıklar Programı” kapsamında hibe almaya hak kazandı.

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özge Andiç Çakır ve Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fırat Sarsar, CHET Projesi hakkında bilgiler verdi. Doç. Dr. Andiç Çakır, “Proje, mühendislik yükseköğretimdeki öğretim elamanlarının özellikle mühendislik eğitiminde yaratıcı öğretim yöntemlerini kullanmayı ve böylece mühendislik öğrencilerinin yaratıcı düşünme, problem çözme, kritik düşünme becerilerini artırmayı amaçlamaktadır” dedi

Projenin Araştırma Takımı; Türkiye’nin yürütücülüğünde, Yunanistan, İspanya, Danimarka ve Litvanya’dan araştırmacılar tarafından oluşuyor.

Proje hakkında bilgi veren proje yürütücüsü Doç. Dr. Fırat Sarsar, “Yükseköğretim mühendislik eğitiminde yaratıcı öğretim yöntem ve teknikler önemlidir ancak belirli bir mühendislik bağlamı için hangi yaklaşımların veya tekniklerin daha uygun olduğu konusunda bir kılavuz yoktur. Bu nedenle, CHET, özellikle yükseköğretim mühendislik alanları için kapsamlı bir yaratıcı öğretim yöntem ve teknikler setini, ilkeler, ipuçları ve püf noktaları ile gerçek bir öğretim faaliyetinde kullanımlarına ilişkin örneklerini bir araya getirecek önemli bir proje konumundadır” dedi.

Yenilik ve yaratıcılığın mühendislik faaliyetlerinde öneminden bahseden proje koordinatörü Doç. Dr. Özge Andiç Çakır, Yükseköğrenimde mühendislik eğitimi veren tüm birimlerin ve öğretim elemanlarının, öğrencilerinin yaratıcı ve yenilikçi becerilerindeki yeterliliklerini arttırmak için öğretim yöntemlerinin yenilenmesi gerekliliği konusunda farkında olmaları gerektiğine değindi. Doç. Dr. Özge Andiç Çakır, “2021 yılının sonlarına kadar sürece bu proje kapmasında uzaktan eğitim ve yenilikçi öğretim teknolojileri aracılığı ile mühendislik öğretim elemanlarına yönelik online bir öğrenme platformu hazırlanacak.  Bu platform tüm dünyaya farklı dillerde hizmet verecek şekilde erişime açık olacak” dedi. 



1 kişinin öldüğü kazada belediye başkanının oğlu da ağır yaralandı

Sahte içki operasyonu: 2 bin 850 litre etil alkol ele geçirildi

Motosiklet kazasında ölü sayısı 2'ye çıktı

Yolcu minibüsü devrildi: 7 yaralı

Kavga değil adeta meydan muharebesi: Taş, sopa ve silah kullanıldı, 1 kişi yaralandı

Gündem yaratacak iddia: Memura 30 bin TL'lik seyyanen zam teklifi geri çekildi

Yılbaşı öncesi kaçak içki operasyonu

Park halindeki otomobil küle döndü

Alkolün etkisi ile araçta sızdı, vatandaşlar hayatından endişe etti

Kaybolan çocuk için arama çalışmaları başlatıldı

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

Şehzadeler Belediyesi’nden Başkan Gülşah Durbay’ın Sağlık Durumuna İlişkin Açıklama

Saruhanlı Belediyesi’nden Kırsal Yollara Dokunuş

Turgutlu Belediyespor Takımları Bu Hafta İç Sahada

Vali Özkan, TEKNOFEST’te Dereceye Giren MCBÜ Takımlarını Misafir Etti

MCBÜ mühendislikte Avrupa Ligine adını yazdırdı

Gördes’te yem yüklü tır devrildi: 1 yaralı

MCBÜ’de 300 öğrenciden "Karsu - Zaman" işaret dili performansı

MCBÜ'den Mesleki Eğitim Zirvesi'ne önemli katkı

Köprübaşı'nda kış çileği 200 TL'den alıcı buluyor

Ahşap evde çıkan yangında 85 yaşındaki kadın hayatını kaybetti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 20.03.2020 10:18:00 1189 0
Tarih: 20.03.2020 10:18 Güncelleme: 20.03.2020 10:18
Haberi Sesli Oku