İZMİR - Ege İhracatçı Birlikleri’nde yapılan Ege Tütün İhracatçıları Birliği Genel Kurulu’nda Ömer Celal Umur, tek aday olarak girdiği seçimde kullanılan 21 oyun tamamını alarak ikinci kez güven tazeledi.

Divan Başkanı Celal Hasan Umur olurken, Katip üyelikleri İhsan Çakın ve Hüseyin Altın yaptı.

Genel kurul sonrasında tütün sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ömer Celal Umur, “Sigara pazarı Türk tütünü satılan ülkelerde büyümüyor o nedenle ihracatta çok büyük artışlar beklemiyoruz. Yeni çıkarılan Türk Tütünü Kullanım Oranları Zorunluluğu ile Türkiye’de üretilen tütünlerin kullanımı yüzde 30’a çıkacağı için özellikle virginya ve burley tütünü üretiminde artış bekliyoruz. Bu ürünler Türkiye’de üretilmeye başlandı. Virginya tütünü yıllık 10 milyon kilo üretim seviyesine ulaştı. Burley tütünü de 300 ton deneme üretimi yapıldı. Dünyada sigaralarda Türk tütününün oranı yüzde 10-15. Virginya ve burley üretimini artırarak yüzde 100’üne hitap eder konuma geliyoruz.” dedi.

Umur, “Virginya tipi tütün Ege Bölgesi’nde ilk kez geçen sene üretildi, Batman ve Adıyaman’da üretimde başarı yakalandı. Virginya tütünü büyük yapraklı olduğu için makineli tarımda yapılabilir. 2021 yılında iklim koşullarının olumsuzluğundan dolayı Ege Bölgesi’nde tütün rekoltesi 33 milyon kiloda kaldı. 2022 yılında Ege Bölgesi’nde 40 milyon kilo üretim bekliyoruz. Diğer bölgelerdeki üretimlerle 70 milyon kilo üretim rakamına ulaşabileceğiz. 2022 yılı için Ege Bölgesi’nde 52 milyon kiloluk kontrat yaptık.” dedi.

2021 yılında üreticileri enflasyon karşısında mağdur etmemek için Ege Bölgesi’nde kilogram başına 4 TL, diğer bölgelerde 2 TL fark verdiklerini anlatan Umur, “2022 yılında da fiyatların üreticiyi memnun edecek seviyelerde oluşacağına inanıyorum. Tütün sektöründe kaçakçılıkla mücadele konusunda Devletimiz büyük çaba gösteriyor. Vergi oranları arttığı zaman kaçakçılık oranları artıyor. Denetimlerle kaçakçılığın önleneceğine inanıyoruz. İhracatta 2021 yılı rakamlarını yakalamayı hedefliyoruz.” diye konuştu.  

 

Ege Tütün İhracatçıları Birliği Genel Kurul Toplantısı’nda, 2022 yılı bütçesi ve iş programı da görüşülerek kabul edildi.

Ömer Celal Umur kimdir?

Ege Tütün İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Celal Umur 10 Ağustos 1968 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi.

Orta okulu İzmir Saint Joseph’de, lise eğitimini İngiltere’de Bryanston School’da tamamlayan Umur, Yüksek eğitimi için gittiği Amerika Birleşik Devletlerinde, Tufts Üniversitesinin Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu.

İş hayatına 1991 senesinde Londra’da Richard Ellis şirketinde başlayan Umur, 1993 senesinden itibaren İzmir’de T.T.L Tütün San. Ve Dış Tic. A.Ş. şirketinde yönetim kurulu üyesi olarak iş hayatını sürdürüyor.

1999 senesinden itibaren aralıksız olarak Ege Tütün İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini yapan, 2018 yılından itibaren de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Ömer Celal Umur evli ve iki çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce ve Fransızca bilen Umur’un Osmanlı / Türk tarihi ve briç sporu başlıca hobileri arasındadır.

EGE TÜTÜN İHRACATÇILARI BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI

TÜRKİYE TÜTÜNLERİ A.Ş. – ÖMER CELAL UMUR

EGE TÜTÜN İHRACATÇILARI BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU

ÖZ-EGE TÜTÜN SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ- MUTLU PİROĞLU

SUNEL TİCARET TÜRK ANONİM ŞİRKETİ- MAHRU GÜREL AĞDANLI

PHILIP MORRIS TÜTÜN MAMULLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.- SÜLEYMAN HANÇERLİ

JTI TÜTÜN ÜRÜNLERİ SANAYİ A.Ş.- GÜRKAN ÖZTÜRK

BRITISH AMERICAN TOBACCO TÜTÜN MAMÜLLERİ SAN. VE TİC. A.Ş.           - ADİL MURAT GÜVEN

SOCOTAB YAPRAK TÜTÜN SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ- SÜLEYMAN YİĞİT TUNÇEL

ALLİANCE ONE TÜTÜN ANONİM ŞİRKETİ- SELİM JİMİ

PRESTİJ TÜTÜN SAN.VE TİC.A.Ş.- İSMET ÇAKIN

ORİENTAL LİNK TÜTÜN TİCARET ANONİM ŞİRKETİ- MAHMUT ÖZGENER

ADALYA TOBACCO TÜTÜN MAMÜLLERİ SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ- TURAN YALÇIN

EGE TÜTÜN İHRACATÇILARI BİRLİĞİ DENETİM KURULU

EGE TÜTÜN TİC.VE SAN.A.Ş.      RİKARDO ALİBERTİ

ANADOLU FRANA TÜTÜN TİC.A.Ş.      ALİ BOROVALI

ŞARK TÜTÜN TİC.VE SAN.A.Ş.   İHSAN ÇAKIN



Saruhanlı'da vefat...

Akciğerdeki hava kaçağı karın bölgesinden alınan dokuyla kapatılarak iyileştirildi

Manisa'da 23 yıllık başkan seçimi kaybetti

Okul Sporları Voleybol Gençler (A) Grup Müsabakaları Manisa’da tamamlandı

Öğrencilerine evinde temizlik yaptıran öğretmene gözaltı

Demirci’de 9 gündür aranan Şerife Çınar’dan acı haber

19 yaşındaki genç kız yaşamına son verdi

Rektör Prof. Dr. Rana Kibar: “MCBÜ, Dijital, Yeşil ve Tam Akredite Bir Üniversite Olarak Gücünü Artırıyor”

25 yaşından büyük aracı olanlar yaşadı: Milyonlarca araç sahibini ilgilendiriyor

Demirci’de kayıp kadını arama çalışmaları 7'nci gününde sürüyor

Manisa Ticaret Borsası zeytinde verim ve kaliteyi arttırmak için kolları sıvadı

Elektirik akımına kapılan işyeri ortağı hayatını kaybetti

Salihli'yi fırtına vurdu, ağaçlar devrildi, çatılar uçtu

Turgutlu'da 3 Eve Yıldırım Düştü

Manisa'da cadde ve sokaklar göle döndü, birçok noktayı su bastı

Uzmanında Serviks Kanseri uyarısı

Alkol masasında tartışma kanlı bitti: 1 ölü 2 ağır yaralı

Araç şarampole uçtu: 1 yaralı

Öğrenciler camilerin tarihini yerinde öğreniyor

Manisa’dan Özel Eğitimde Reform Çağrısı: "Sektör Darboğazda, 27 Yaş Sınırı Kalkmalı"

Gülşah Durbay’ın ismi kadın kafede yaşatılacak

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 19.04.2022 07:47:00 1046 0
Tarih: 19.04.2022 07:47 Güncelleme: 19.04.2022 07:47
Haberi Sesli Oku