SARUHANLI - Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniğinde kullanılan cihaz ve ekipmanların tümü son 3 yılda yenilendi. EÜTF Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalını ziyaret edip Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Mete İtil’den bilgi alan EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, 3 boyutlu laparoskopik yöntemle yapılan ameliyata girdi. Rektör Budak, “Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalımızda son 20 yıldır kullanılan cihazların hepsini yeniledik” diye konuştu.

Türkiye ve Ege Bölgesinin öncü üniversite hastanelerinden Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesindeki teknik alt yapı yenileme çalışmaları hız kesmeden sürüyor. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, son 3 yılda çok ciddi yatırımların yapıldığı EÜTF Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalını ziyaret edip Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Mete İtil’den bilgi aldı. Hasta muayenesi ve ameliyatlarda kullanılmak üzere, 6 ultrason cihazı, fetal anomalilerin taraması için 4D ultrason, 1’i HD görüntü sağlayan 3 laporoskopi seti, 2 histeroskopi seti ve ürojinekoloji için karbondioksit laser cihazının alındığını söyleyen Prof. Dr. İtil, 20 yıldır değişmeyen anestezi cihazları ile tüm açık cerrahi aletlerin değiştiğini kaydetti.

“Yatırımlarımız hız kesmeden sürecek”

EÜTF Hastanesinde son 3 yılda bine yakın parametreyi çalışarak Sağlık Bakanlığı nezdinde A Plus Hastane seçildiklerine dikkat çeken Rektör Budak, yatırımların hız kesemeden süreceğinin altını çizdi. Yoğun bir çaba içinde hem akademik faaliyetlerde bulunan hem de sağlık hizmeti veren öğretim elemanlarının her zaman yanlarında olduklarına değinen Rektör Budak, “ A Plus hastane olmanın gerekliliği bütün polikliniklerde, ameliyathanelerde güncel alt yapıyı, ekipmanı ve tıbbi malzemeyi sağlamaktan geçer. Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalımızda son 20 yıldır kullanılan cihazların hepsini yeniledik. Modern teknolojiye sahip anabilim dalımız ve üniversitemiz, bu anlamda başta İzmir olmak üzere ülkemiz ve uluslararası arenada sağlık hizmetini en iyi şekilde sürdürüyor” diye konuştu.

Rektör Budak’a teşekkür

Klinikteki tüm cihaz ve ekipmanlarının yenilenmesiyle teknolojiyi yakından takip ettiklerini vurgulayan Prof. Dr. İtil, desteklerinden dolayı Rektör Budak’a teşekkür etti. Prof. Dr. İtil, “Son üç yılda kliniğimizin alt yapısı baştan aşağı yenilendi. Perinatoloji Bölümü fetal anamoli dediğimiz doğumsal bebek anomalilerini saptamada çok hassas çok gelişmiş bir ultrason cihazı alındı. Yine kliniğimize rutinde kullanılmak üzere 6 yeni ultrason alındı, cerrahi aletlerin tümü yenilendi. Laparoskopik cerrahide, 3 cerrahi seti, histereskopi dediğimiz rahim içine baktığımız 2 hassas cihaz alındı. 20 yıldır kullandığımız anestezi cihazlarımızın tümü bu dönemde yenilendi. Biz bu 3 yıl içinde Kadın Doğum Kliniği olarak tüm envanterimizi hem cerrahi olarak hem de alt yapı olarak yenilemiş olduk. O nedenle Rektörümüze ve yönetimimize teşekkür ediyoruz” dedi.



İL EMNİYET MÜDÜRÜ AKTAŞ, SARUHANLI DEVRİYESİNDE

CHP’li vekillerden Manisa çıkarması

Göztepe’den Juan hamlesi

Ege Üniversitesinde kontenjanların yüzde 100’ü doldu

Zirveye ‘İzmir Ekonomi’ imzası

Karşıyaka Basketbol’dan kısa forvet takviyesi

Motosiklet sürücüsü çocuk hayatını kaybetti

Restoran sahibi müşteriyi vurdu: 1 ölü

İnşaatta korku dolu anlar: Konteynerin üstünde ceset bulundu

İzmir'de kazada hayatını kaybeden çift Manisa'da toprağa verildi

Uzmanı uyardı: 'Tatil dönüşü sendromuna' dikkat

Manisa'da korsan taşımacılığa denetim

Manisalı Fotoğrafçılar Menemen’den ödülle döndü

Kuyumcularda seçim heyecanı

Manisa'da Yörük kültürü şenlikle yaşatılıyor

Gençliğinde dokudu şimdi duvarlara çiziyor

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 9.09.2020 10:05:00 4362 0

Tarih: 09.09.2020 10:05 Güncelleme: 09.09.2020 10:05
Haberi Sesli Oku
26.08.2025 12:22:00