SARUHANLI - İzmir Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü ile Ege Üniversitesi (EÜ) işbirliğinde “Engelsiz Yürekler Projesi” değerlendirme toplantısı yapıldı. Proje kapsamında Bornova ilçesinde yaşayan 0-10 yaş arası engelli çocukların, ailelerine ve öğretmenlerine ağış ve diş sağlığı, işitme ve konuşma bozuklukları konularında online eğitimler verilecek. 

EÜ Eski Senato Salonu’nda Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın başkanlığında yapılan toplantıya; İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Hatice Suna Bina ve Proje Ekibi, EÜ Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazan Ersin, Engelsiz Ege Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Pelin Piştav Akmeşe katıldı. 

Ege Üniversitesi’nin sosyal sorumluluk projelerine verdiği öneme değinerek Covid-19 salgının insanların yaşam tarzını ve hayatlarını çok yönlü olarak etkilediğini ifade eden Prof. Dr. Budak, “Engelli çocuklarda çeşitli beslenme bozukluklarının bulunması ve ağız bakımlarının zor olması, ağız ve diş sağlıklarını olumsuz yönde etkiliyor. Bu proje ile öğretmen ve ailelere verilecek eğitimlerle diş sorunlarının oluşmadan önlenmesi sağlanacak, oluştuğunda da yapılabilecekler konusunda bilgilendirme de bulunulacak. Ayrıca engelli çocukların işitme ve konuşma sorunları ile ilgili yapılan bilgilendirmeler ile öğretmen ve ailelerde bilinçlenme sağlanacak. Yükseköğretim Kurulu tarafından üniversitelerin performanslarına dair verilerin yer aldığı  ‘2019 Yılı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporu Ege Üniversitesinin; Topluma Hizmet ve Sosyal Sorumluluk alanlarında önemli bir başarı gösterdiğini ortaya koydu. Üniversitemiz, yaptığı sosyal sorumluluk projesi sayısını 26’dan 289’a, kamu kurumları ile birlikte yürütülen proje sayısını 165’ten 270’e,  dezavantajlı gruplara yönelik sosyal entegrasyon ve kapsayıcılığa ilişkin yapılan faaliyet sayısını ise 52’den 738’e çıkardı. Geçtiğimiz yıl içinde de önemli projeleri kentimiz bölgemiz insanı ile buluşturduk.   Şimdi de İzmir Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü ile üniversitemiz işbirliğinde Engelsiz Yürekler Projesi hayata geçirildi. Bu bağlamda engelli çocukların özel ihtiyaçlarının dikkate alınmasının önemli olduğu bu projede emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi. 

Proje detayları hakkında bilgi veren İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Hatice Suna Bina “Proje kapsamında pilot bölge olarak belirlediğimiz Bornova ilçesinde yaşayan 0-10 yaş arası engelli çocukların diş tedavilerinde yaşanan zorluklar nedeniyle diş problemleri oluşmadan tedbirler alınacak. Diş sağlığı konusunda öğretmen ve ailelere eğitimler verilecek. Eğitimlerin düzenli aralıklarla devam etmesini sağlayacağız. Ayrıca projede eğitimler sonrası takibi de sağlayarak pandemi sonrasında da eğitimlere devam etmeyi ve sağlık taramaları yapmayı planlıyoruz” dedi. 

Engelli bireylerin gerek anestezi altında gerekse klinik ortamında tedavilerinin güç olduğunu belirten  EÜ Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazan Ersin ise; bu  proje ile diş tedavisi yapılmasının güç olduğu bu bireylerin ailelerine ve öğretmenlerine verilecek olan eğitimle bilinçlenmelerinin sağlanacağı ve böylelikle koruyucu hekimlik kapsamında diş problemlerinin önlenebileceğini ifade etti. 

“Engelsiz Yürekler Projesi”  ile çocuklarda işitme ve konuşma bozuklukları konularında öğretmen ve ailelerine eğitimler verileceğini de belirten Doç. Dr. Pelin Piştav Akmeşe, “Engelli çocukların ailelerinin ve öğretmenlerin konuşma ve işitme bozuklukları konusunda bilgilendirilmelerini amaçlıyoruz” dedi.



Eğitim güvenliği için tüm kurumlar seferber oldu

Manisa'da bir mahalle daha modern altyapıya kavuşuyor

Salihli Jandarmadan ‘Huzur’ denetimi

Manisa'da eğitim yılı fidan dikimiyle başladı

Salihli’de ikametten çok sayıda ruhsatsız tabanca ve tüfek çıktı

Özkasap, Özbekistanlı üzüm üreticilerini bilgilendirdi

Tütün ürünlerinin zararlarını açtıkları stantta anlattılar

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi tarihi mekanda toplandı

Motosiklet iş yerine girdi, kask hayat kurtardı

Manisa’da zehir tacirlerine geçit yok: 64 kök kenevir, 335 gram esrar ele geçirildi

Akhisar'da patlayan lastik faciaya yol açtı: 1 ölü, 3 yaralı

Dört Eylül İlkokulu’nda eğitim yılı Yeşil Vatan temasıyla açıldı

Saruhanlı’da 2. Geleneksel Kurtuluş Futbol Turnuvası!

Düğün sonrası meydan muharebesi gibi kavga

Elektrik akımına kapılan adam öldü

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Saruhanlı’da Zafetr Bayramı Coşkusu

SSVD Vakfı personeli grev başlattı

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 3.02.2021 08:46:00 8151 0

Tarih: 03.02.2021 08:46 Güncelleme: 03.02.2021 08:46
Haberi Sesli Oku
9.09.2025 20:46:00