Anahtar Kelimeler: 0

EGE’NİN EN BÜYÜK BADEM BAHÇESİ YEŞERİYOR

 

GÜMÜLCELİ - Saruhanlı İlçesine bağlı Gümülceli Beldesinde, Doğalca Tarım A.Ş tarafından 8 ay önce Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan 49 yıllığına kiralanan 2 milyon 154 bin metrekarelik özel ağaçlandırma sahasına dikilen 85 bin adet badem fidanı boy vermeye başladı.

 

Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Ege bölgesinin en büyük badem bahçesi olma özelliğini de taşıyan özel ağaçlandırma sahasını ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

 

Araziyi gezerek, 8 ay önce kendisinin diktiği badem fidanını inceleyen Kaymakam Otcu, bölgede yürütülen çalışmalarla ilgili Doğalca Tarım Orman ve Hayvancılık İşletmeleri Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Haluk Bozatlı’dan bilgi aldı.

 

Bozatlı, Ekim ayına kadar bölgedeki çalışmaların tamamlanacağını, 3 yıl sonra da verim almaya başlayacaklarını ifade ederek şunları kaydetti;

 

“8 ay önce dikimi yapılan badem ağaçlarımızın tamamı tuttu. Boy vermeye başladılar. Burası milli bir servet, bu orman sadece bizim değil, bölgenin bir zenginliğidir. Türkiye olarak yıllık 130 milyon dolarlık badem ithal eden bir ülkeyiz. Bademe çok ihtiyaç var. Bu anlamda yatırımımızın çok etkili olacağına inanıyorum. Arazimizden yaklaşık yıllık 700 ton badem üretmeyi hedefliyoruz. Hem iç hem de dış piyasanın ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz.”

 

Kaymakam Otcu da firmaya bol ve bereketli kazançlar temennisinde bulundu. Otcu’nun ziyaretinde Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen İlyas Pekdemir, İlçe Emniyet Amiri Cenk Gedik, Ziraat Bankası Müdürü Hacı Ali Durmaz, Orman İşletme Şefi Musa Duru, Gümülceli Belediye Başkanı Ayhan Adağ, Koldere Belediye Başkanı Serdar Yıldırım ve Mütevelli Belediye Başkanı Süleyman Kahramanlar da hazır bulundu.

 

Muammer Kökcüoğlu



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da Yağış Hasarına Hızlı Müdahale

Psikolojik Danışman Hilal Feyza Kartal: “Okullara yansıyan şiddet toplumsal ruh sağlığının alarmıdır”

Üniversite hocasını maganda kurşunu canından etti

ŞEHZADELER’DE DOĞASEVERLER YÜRÜYÜŞTE BULUŞTU

Şampiyonluk Yolunda Büyük Başarı: Turgutlu Belediyespor İkinci Yarıda Fark Yarattı

TİLKİSÜLEYMANİYE ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDEN MESİR’E ANLAMLI HAZIRLIK

“İnsan Ektik Tarlalara”: Gülperi Öztürk’ten Depremin Yüreğe Kazınan Ağıdı

MÜZİĞİN HOCALARI AVRUPA YOLLARINDA

Saruhanlı'da vefat...

Kahramanmaraş okul saldırısında can kaybı arttı

Otomobiller çarpıştı: 4 kişi yaralandı

Bir üzücü haber daha! Ayla öğretmenin eşi acı habere dayanamadı

MERT OZAN DÜZ'E TİYATRO SAHNESİNDE DOĞUM GÜNÜ

Koldere Mahallesi’nde Çalışmalar Hız Kesmeden Devam Ediyor

Bariyere çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı

Saruhanlı Belediyesi’nden Halitpaşa Mahallesi’nde Yoğun İlaçlama Seferberliği

Liseli Sude son yolculuğuna uğurlandı

Saruhanlı Belediyesi’nden İlçe Genelinde Yoğun Temizlik Seferberliği

Vincin kırılan parçası konteynerin üzerine düştü, 3 işçi yaralandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
12.07.2012 12:46:24 0
Tarih: 12.07.2012 12:46 Güncelleme: 12.07.2012 12:46
Haberi Sesli Oku