Tarih: 27.01.2014 16:12

Ege Bölgesi Meteoroloji Tahmini

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Aydın ve Manisa`da şubat, mart ve nisan aylarında yağışların mevsim normalleri civarında, hava sıcaklıklarının ise mevsim normallerinin biraz üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Aydın ve Manisa`yı içine alan bölgenin, yarından itibaren yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Bu sistemin, yarın (salı) gece ve çarşamba günü ilk saatlerde kıyı kesimlerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde, sonrasında hafif sağanak şeklinde etkisini devam ettirmesi ve çarşamba akşam saatlerinden itibaren bölgeyi terk etmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının ise yağışlı sistemlere rağmen bölge genelinde mevsim normalleri civarında ve yer yer birkaç derece üzerinde seyretmeye devam edeceği öngörülüyor.

Bölgede, aylık ve mevsimlik tahmin değerlendirmelerine göre, şubat, mart ve nisan aylarında yağışların mevsim normalleri civarında, hava sıcaklıklarının ise mevsim normallerinin biraz üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —