Efsane futbolcu hayatını kaybetti: Türk futboluna damga vurmuştu

Türk futbolu ve Eskişehirspor’un efsane oyuncularından Fethi Heper hayatını kaybetti. 81 yaşında hayatını veda eden Heper bir dönem Türk futboluna damga vurmuştu.

Eskişehirspor'un efsane futbolcusu Fethi Heper, 81 yaşında hayatını kaybetti.

Eskişehirspor, Fethi Heper için yaptığı başsağlığı paylaşımında, "Kulübümüzün 1965 - 1974 yılları arasında formasını terletmiş, kaptanlığını yapmış, 9 sezonda attığı 121 gol ile adını tarihimize altın harflerle yazdırmış, Eski Milli Futbolcumuz, efsanemiz Fethi Heper’in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Eskişehirsporumuz ile yaşadığı tüm zaferler ve armamıza verdiği tüm emekler için kendisine minnet duyuyor, başta ailesi olmak üzere camiamıza ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz." ifadelerini kullandı.

d3b788066bfb46c797c9d776fd7d37d9.jpg

TFF'nin Heper için yaptığı taziye paylaşımı ise şöyle:

"Türk futbolunun değerli isimlerinden, A Millî Takımımızın eski oyuncusu ve Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu eski üyesi Fethi Heper’in vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz.

3 Şubat 1944'te Eskişehir'de doğan Fethi Heper, futbola memleketinde başladı. 1960'ta Eskişehir Gençlik Kulübü'nde forma giyen Fethi Heper, beş yıl sonra adını duyuracağı Eskişehirspor'un kurucu kadrosunda yer aldı. Eskişehirspor'la özdeşleşen "Fethi-Nihat-Ender filelere gönder" sloganında kendine yer bulan Fethi Heper, tüm profesyonel kariyerini çok sevdiği Eskişehirspor'da geçirdi.

ekran-goruntusu-2025-02-13-120216.png
Üçü A Millî olmak üzere 4 kez millî formayı giyen Fethi Heper, Eskişehirspor formasıyla 9 sezonda 121 gol kaydetti. Es-Es'in 1970'li yıllardaki başarılarında önemli pay sahibi olan Fethi Heper, 1969-70 ve 1971-72 sezonlarında iki kez Türkiye Ligi gol kralı oldu.
Futbolculuk döneminde akademik kariyerini de sürdüren Fethi Heper, Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nde lisans eğitimini 1967'de tamamladı. 1978'de doktorasını tamamlayan Fethi Heper, 1981'de doçent, 1988'de ise profesör ünvanlarını aldı.

ekran-goruntusu-2025-02-13-120158.png

Futbolculuğa veda ettikten sonra Eskişehirspor'a ve Türk futboluna yönetici olarak da hizmet veren Fethi Heper, Eskişehirspor Yönetim Kurulu'nda da görev yaptı. İlk kez 1997'de Abdullah Kiğılı döneminde Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nda yer alan Fethi Heper, daha sonra Haluk Ulusoy ve Yıldırım Demirören dönemlerinde de TFF'de görev yaptı. Heper, Demirören döneminde Millî Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi olarak yerini aldı.
Fethi Heper’e Allah'tan rahmet; kederli ailesine, yakınlarına ve başta Eskişehirspor olmak üzere tüm spor camiasına başsağlığı diliyoruz."



Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

Büyükşehir, Saruhanlı’da Temiz Çevre için Görev Başında… İşletmeye Cezai işlem uygulandı

Genç sporcu evinde ölü bulundu

Park halindeki otomobilin üzerine ağaç devrildi

Manda yoğurdu satma bahanesiyle yaşlıları 'tırnakçılık'la dolandırdı

Kömür yüklü tır alev aldı

Muradiye Fidanlığı geleceğe nefes olmaya devam ediyor

İki Kez Uzatmaya Giden Tarihi Maçın Galibi Turgutlu Belediyesi

ŞEHZADELER BELEDİYESİ KADINLAR İÇİN EL SANATLARI ATÖLYESİ DÜZENLEDİ

Meyve yüklü tır devrildi

Saruhanlı'da 53 yıldır Dayıbaşılık yaparak karşılıksız aracılık hizmeti veriyor

Otomobil ile otobüs çarpıştı: 1'i ağır 3 yaralı

İki gündür kayıp Alzheimer hastası yaşlı adam makilik alanda ölü bulundu

Telefon dolandırıcıları yakalandı

Hijyen kurallarına uymayan işletme mühürlendi

Traktör devrildi: 1 yaralı

Takla atan Tofaş'ın sürücüsü hayatını kaybetti

Refüje giren otomobilde 5 kişi yaralandı

Kaldırıma çarpıp devrilen motosiklette 2 kişi yaralandı

Çocukların kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

TBMM Engelli Bireyler Komisyonu, Kula Gençlik Kampı’nda engelliler ve aileleriyle buluştu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
13.02.2025 12:10:00 793 0
Tarih: 13.02.2025 12:10 Güncelleme: 13.02.2025 12:10
Haberi Sesli Oku