EAH’da Geriatri Uzmanı Kabadayı hasta kabulüne başladı
65 yaş üstü bireylerin şeker, hipertansiyon, kemik erimesi gibi dahili hastalıkların teşhis ve tedavisine yönelik Geriatri Uzmanı Sinem Sağlanmak Kabadayı Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hasta kabulü devam ediyor.
Geriatri Uzmanı Dr. Sinem Sağlanmak Kabadayı’ya muayene olmak için İç Hastalıkları (Dahiliye) uzmanı tarafından yeşil alan açıldıktan sonra MHRS randevu sistemi üzerinden ya da ALO 182'den randevu alınabiliyor.
Geriatri Nedir?
Geriatri, 65 yaş ve üstü bireylerin şeker (diyabet), yüksek tansiyon(hipertansiyon), guatr (tiroid) hastalıkları, kemik erimesi (osteoporoz) gibi dahili hastalıkları, sosyal ve fonksiyonel yaşamları, yaşam kaliteleri, koruyucu sağlık hizmetleri ve yaşlılarda sık görülen geriatrik sendromlar ile ilgilenen bir bilim dalıdır.
Bu geriatrik sendromlar yaşlanmayla birlikte sık görülmeye başlanan, kişinin yaşam kalitesini bozan, tam olarak hastalık olarak tanımlanamayan çeşitli semptom ve klinik durumlar olarak tanımlanır. Sarkopeni (kas erimesi), demans, düşme, beslenme sorunları, uyku problemleri, İdrar kaçırma, çoklu ilaç kullanımı, kırılganlık yaşlılarda en sık görülen geriatrik sendromlardır. Geriatrik değerlendirmede temel hedef yaşlının sağlığını korumak, hastalığını tedavi etmek, bağımsız olarak yaşamını sürdürmesine yardımcı olmak ve yaşam kalitesini yükseltmektir. Böylece yaşlı bireylerin sağlık problemlerinin takip tedavisi yanında her yaşta üretkenliğin devam ettirilmesi geriatri uzmanının temel hedeflerindendir.



Fenalaşan arkadaşına müdahale etti, ikisi de kalp krizinden öldü

Manisa'daki yabancı nüfus azalmaya devam ediyor

Manisa TSO Meclis Salonuna Mimar Ferdi Zeyrek’in adı verildi

Zeki Bilgin’den “Hurda Davası”na ilişkin açıklama: "Yargılanmışım, ceza almışım gibi gösteriliyor"

Bebeklerine merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismini verdiler

Sıcak çarpmasından basit önlemlerle korunmak mümkün

Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir, TYT’ye CHP Lideri Özgür Özel ve annesiyle geldi

Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

Yarbay Melih Gülova şehadetinin yıldönümünde Manisa’da anıldı

Başkan Zeyrek'in avukatından yazılı açıklama

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 16.09.2023 08:51:00 1180 0

Tarih: 16.09.2023 08:51 Güncelleme: 16.09.2023 08:51
Haberi Sesli Oku
27.06.2025 16:47:00