Anahtar Kelimeler: Dünyayı iyilik değiştirecek

KÜLTÜR - Türkiye Diyanet Vakfı Uluslararası İyilik Ödülleri sahiplerini buldu.

Türk Diyanet Vakfı´nın bu yıl ikincisini düzenlediği ?Uluslararası İyilik Ödülleri? sahiplerini buldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uluslararası misafirler, üst düzey devlet erkânı ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen törende 7 iyilik öncüsüne ödülleri takdim edildi. 

Bu yıl ?Dünyayı iyilik değiştirecek´ temasıyla düzenlenen, 2. Türkiye Diyanet Vakfı İyilik Ödülleri, 13 Mart 2016 tarihinde Haliç Kongre Merkezi´nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş, milletvekilleri, akademisyenler, yurtiçi ve yurtdışından birbirinden değerli isimlerin katılımıyla gerçekleşti. ?Yeryüzünde iyilik egemen oluncaya kadar´ sloganıyla yola çıkan Türkiye Diyanet Vakfı, uluslararası bir iyilik hareketi olarak kuruluşunun 41. yılında, iyiliğin toplumun her alanına yayılmasına ve İslam coğrafyasında yeniden barış, huzur ve kardeşlik ortamının tesis edilmesine katkıda bulunmak amacıyla, 3´ü ülkemizden, 4´ü de dünyanın farklı bölgelerinden olmak üzere 7 iyilik öncüsüne ödüllerini takdim etti. 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ?Dünyayı iyilik değiştirecek´ 

Törende açılış konuşmasını yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, dünyanın iyiliğe ne denli ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, iyilik ödüllerinin önemine değindi. Diyanet İşleri Başkanı Görmez konuşmasına şöyle devam etti: 

?Türkiye Diyanet Vakfı olarak kalbimizi, ruhumuzu, ülkelerimizi, coğrafyamızı, dünyamızı kötülüğün sarmaya başladığını görüyoruz, gördük ve dünyayı iyilik değiştirecek sloganıyla iyiliği öne çıkarmak, iyilik konusunda bir maruf, ihsan konusunda bütün dünyada yeni bir farkındalık oluşturmak için dünyadan topladığımız iyilik hikayelerinden bazılarına iyilik ödülleri vermeye başladık. Aslında bu kardeşlerimizin hiçbirisinin bizim ödülümüze ihtiyacı yok, ama bizim onların şahsında iyiliği bütün dünyaya yaymaya ihtiyacımız var. 

İyilik, Hazreti Peygamber Sallallahü Aleyhi ve Sellemin dilinde iyilik, doğruluk ve güzellik birbirinden ayrılmayan üç kavramdır. Doğruluk, yani sıdk, yani istikamet, iyiliğin yani birrin, marufun, hayrın kaynağıdır. Güzellik, yani hasane ve ihsan iyiliğin sonucudur. Doğruluk olmadan iyilik olmaz, iyilik olmadan güzellik egemen olmaz. Doğruyu, iyiyi, güzeli belirleyen yüce değerler vardır, bu değerler asla yaratıcı kudretten, Rabbimizden bağımsız düşünülemez. Yaratıcı kudret bu değerleri hem insanın mayasına ve fıtratına yerleştirmiş, hem de mukaddes kitabımız ve Peygamberimiz aracılığıyla bütün dünyaya duyurmuştur. İyilik varlıktır, kötülük yokluktur. Kötülük kötünün şahsında varlık kazanır, ama iyilik iyiler olmasa da vardır. İyilik nurdur, ışıktır. Kötülük zulmettir, karanlıktır.?

Bugün iyiliğin karşı karşıya olduğu iki tane tehlikenin olduğunu dile getiren Diyanet İşleri Başkanı Görmez, ?Modern dünya iyiliği bireysel olarak insanın kendisine, faydasına ve menfaatine olan şeyler olarak tarif etmeye başlamıştır. Oysa asıl iyilik, başkalarına iyiliktir. Başkalarına iyilik yapan kendisine iyilik yapıyor demektir. Modern zamanlarda iyi ve iyilik ilahi aşkın metafizik kaynağından koparılmak istenmektedir. Oysa sadece Allah rızası için yapılması gereken hayrın ve hayırseverlik bir reklam ve propaganda aracı değildir. Eğer iyilik metafizik aşkın ilahi kaynağını kaybederse hayırseverlik sponsorluğa dönüşür. O zaman reklam ve propaganda iyiliğin, hayrın, marufun önüne geçer. Kur´an-ı Kerim ve Resulü Ekrem bu tehlikeden de daima bizleri haberdar etmektedir? diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ?Türkiye Diyanet Vakfı´nın ?iyilik´ misyonuyla ülkemizdeki ve dünyadaki faaliyetlerini takdir ediyorum´ 

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye Diyanet Vakfı´nın Diyanet İşleri Başkanlığı ile özdeşleştirilmiş olsa da, aslında milletin desteği ve sahiplenmesiyle büyümüş, bugünlere gelmiş bir kurum olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

?1000 şubesi, dünyanın 135 ülkesine yayılan çalışmaları ile Diyanet Vakfı; inanç, köken ve bölge ayrımı yapmadan ihtiyaç sahiplerinin yanında oluyor. Vakfımızın, eğitim ve din hizmetlerinin yaygınlaştırılması gayretleri yanında, ?iyilik´ misyonuyla, ülkemizde ve dünyanın her yerinde yürüttüğü faaliyetleri takdirle takip ettiğimi özellikle belirtmek istiyorum. İSAM gibi seçkin bir ilim merkezini, İslam Ansiklopedisi gibi muhteşem bir eseri ülkemize ve tüm insanlığa kazandıran vakfımız, medeniyetimizin yeniden inkişafı yolunda yaptığı hizmetlerle de takdiri hak ediyor. 30 yıllık bir emeğin ürünü olan 44 ciltlik İslam Ansiklopedisi´ni de, Cumhuriyet döneminin en muhteşem kültür hazinesi olarak değerlendiriyorum. Yurt içinden ve yurt dışından 24 bin öğrenciye burs ve eğitim yardımı sağlayan vakfımız, yurtları ve evleriyle 6 bin 300´e yakın öğrenciyi barındırıyor. Özellikle yurt dışından vakfımız yardımıyla ülkemize getirilip ilahiyat ve imam hatip eğitimi alması sağlanan kardeşlerimize, evlatlarımıza, yavrularımıza verilen bu hizmeti çok ama çok önemli buluyorum. Son olarak, Suriye´den ülkemize gelen muhacir kardeşlerimizin çocukları için hayata geçirilen ?Farkındayım-Yanındayım? kampanyası ve bu çerçevede eğitim imkanı sunulan 13 bin öğrenci için ayrıca teşekkür ediyorum. Bugüne kadar 61 İmam Hatip Lisesi binasını tamamlayarak Milli Eğitim Bakanlığımıza teslim eden vakfımızın destelediği hafızlığa yönelik Kur´an kursları da, gerçekten çok hayırlı hizmetlerdir. Türkiye Diyanet Vakfı, son 5 yılda yurt içinde ve yurt dışında yaptığı 316 milyon lira yardımla, ülkemizin bu alanda önde gelen sivil toplum kuruluşları arasında yer alıyor. 

1975 yılında, Kocatepe Camii´nin temeline atılan ilk harçla başlayan Cami, Kur´an Kursu, Müftülük, Eğitim Merkezi gibi dini hizmete yönelik kurumların inşasını adeta vakfımızın ?alamet-i farikası´ olarak görüyorum. Bugüne kadar sayıları ülkemizde 3 bin 500´e yaklaşan, dışarıda da 100´ün üzerine çıkan bu ibadethane ve eğitim-öğretim binalarıyla ilgili hizmetlerin kesintisiz sürdürülmesini bekliyorum. 

Orta Asya´dan Güney Asya´ya, Filistin´den Kırım´a, Afrika´ya kadar geniş bir coğrafyada süren cami inşaatları, Kur´an kursu, medrese inşaatları, tadilatları, tefrişatları da üzerinde hassasiyetle durmamız gereken hizmetlerdir. Arnavutluk´un başkenti Tiran´da Namazgâh Camii´nin temelini Sayın Başkanımızla birlikte attık. İnşallah yakında da açılışını yapacağız. Kazakistan´daki Hoca Ahmet Yesevi Camii´nin açılışını yaptık. Şimdi 2 Nisan´da ABD´deyiz. Maryland´da biten külliyeyi, o muhteşem eserin açılışını yapacağız.?



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 14.03.2016 09:32:21 467 0

Tarih: 14.03.2016 09:32

Haberi Sesli Oku