SARUHANLI - Saruhanlılı üzüm üreticileri Ocak ayından itibaren Eylül ayının sonunu kadar bağın içinden çıkmıyor. Sezonun başladığı bağlarda bağlar filizlenmeye başlarken, üreticilerin en büyük korkusu bu dönemde yaşanabilecek doğal afetler.

Üreticiler, afetlerin yaşanmamasını temenni ediyor. Manisa’da yaklaşık 1 milyon dekar alanda üzüm yetişiyor.  Çekirdeksiz kuru üzüm üretiminin yüzde 85’i, sofralık üzümün ise yüzde 20’si Manisa bağlarında üretiliyor.   

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, bağların mevsim itibariyle hareketlenmeye başladığını belirtti. Çiftçilerin Ocak ayından itibaren Eylül ayının sonu kadar bağın içinden çıkmadığını açıklayan Okur, “Şimdi artık sezonun tam hızlı zamanı. Bağlarda ilaçlama sezonu, işçilik yapma sezonu artık yavaş yavaş başlıyor. Ağır bir işçilik yapacağız. Bağcılarımız için meşakkatli bir yolculuk başladı.” dedi. 

Okur, “Bundan sonra ilçe tarım müdürlüklerinin vereceği bilgiler doğrultusunda maymuncuk denen bir canlının ilaçlaması var. Bu yeni doğan yaprakları yiyor. Bununla ilgili çalışmalar yapılacak çiftçinin. Ama ülkedeki bu koronavirüsten dolayı biraz bekliyoruz” dedi.

Bağların bazılarında gözlerin açmasının bir sıkıntı olmadığını vurgulayan Okur, “Belki de onlar erkenci dediğimiz bir üzüm çeşididir. Şuanda normal vaziyette ufak ufak yeni yeni uyanmalar başladı. Kumsal olan alanlar daha erken uyanır. Şuan için bir sıkıntı yok ama en tehlikeli dönem bu dönemler artık. Bundan sonra olacak olan büyük soğuklar, büyük afetler yani çiftçiyi çok zor durumda bırakır” diye konuştu.



Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 6.04.2020 16:59:00 1494 0

Tarih: 06.04.2020 16:59
Haberi Sesli Oku
18.04.2025 12:53:00