GÜNDEM - Dünya Mutluluk Raporu´na göre dünyanın en mutlu ülkesi Finlandiya olurken, Türkiye´nin mutluluk sıralamasında 74´üncü olduğu görüldü. 

 

Medya takibinin öncü kurumu Ajans Press, dünya üzerindeki ülkelerin mutluluk oranlarını ele alan araştırmayı inceledi. Ajans Press´in Birleşmiş Milletler(BM) Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, Türkiye´nin mutluluk alanında 74´üncü sırada yer aldığı görüldü. Dünya mutluluk Raporu´nda ilk sıraya yerleşen ülke ise Finlandiya olarak belirlendi. Finlandiya´yı sırasıyla Norveç, Danimarka, İzlanda, İsviçre, Hollanda ve Kanada´nın takip ettiği saptandı. 

EN MUTSUZ ÜLKE BURUNDİ

ITS Medya ve Ajans Press´in gerçekleştirdiği medya araştırmasında konuyla ilgili yazılı basına yansıyan haber adetleri de belli oldu. 2018 yılı içerisinde gerçekleştirilen medya incelemesinde, mutluluk endeksi ile ilgili 6 bin 984 haber çıkışı tespit edildi. Mutluluk seviyesini belirlemek için çeşitli unsurlar kullanılırken, bunların başında kişi başına düşen gayri safi yurtiçi hasıla, sosyal yaşam, sağlıklı ömür beklentisi, yaşam tercihlerini yapabilme özgürlüğü, cömertlik ve yolsuzluk algısı gibi kavramlar yer aldı. Rapor, 156 ülke baz alınarak hazırlanırken 2015 ile 2017 yılları arası verileri yansıttığı görüldü. Listenin son sırasında yer alan ülke ise Burundi olurken, dünyanın en mutsuz ülkesi olarak kayıtlara geçti. Burundi´yi de Orta Afrika Cumhuriyeti bir ön sıradan takip ederken, Güney Sudan, Tanzanya, Yemen, Ruanda, Suriye, Liberya, Haiti ve Malavi gibi ülkelerin son 10´da yer aldığı tespit edildi. Listenin 74´üncü sırasında yer alan Türkiye´nin önünde yer alan ülke ise Belarus olarak tespit edilirken, bir gerisinde bulunan devlet Pakistan olarak kaydedildi.



Saruhanlı’da 2. Geleneksel Kurtuluş Futbol Turnuvası!

Düğün sonrası meydan muharebesi gibi kavga

Elektrik akımına kapılan adam öldü

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Saruhanlı’da Vefat…

Sarıgöllü kadınlardan kışlık mesaisi

Likya Yolu'nda kaybolan Çinli turistin cansız bedenine ulaşıldı

Yalnız yaşayan yaşlı adamın cesedi yayılan kötü kokuyla bulundu

Sır ölüm! Uzman estetisyen evinde ölü bulundu

Trafik kazası: 2 ölü

Saruhanlı'da vefat...

Muay-Thai İller Arası Turnuva Açılışı

Cinayet zanlısı mağarada yakalandı

Çorum’da milyonluk vurgun! Detaylar şok etti

Şüpheli ölüm! Genç kadın tatil cennetinde ölü bulundu

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Saruhanlı’da Zafetr Bayramı Coşkusu

SSVD Vakfı personeli grev başlattı

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 3.09.2018 13:07:54 537 0

Tarih: 03.09.2018 13:07 Güncelleme: 03.09.2018 13:07
Haberi Sesli Oku
7.09.2025 17:26:00