GÜNDEM - Zeytinin başkenti Akhisar´da ?Dünya Zeytin Günü? düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Program çerçevesinde Sindelli Mahallesi´nde zeytin bahçesinde kahvaltı yapıldıktan sonra, düzenlenen panelde zeytin üreticisinin sorunları ve talepleri masaya yatırıldı. Protokol üyeleri tarafından temsili hasat yapıldıktan sonra, zeytinin üretim aşamaları incelendi.

Akhisar´da geleneksel olarak düzenlenen zeytin hasat şenliği, bu yıl ?26 Ekim Dünya Zeytin Günü? ile birlikte kutlanınca coşku ikiye katlandı.  Asırlık zeytin ağaçlarının altında köy kahvaltısı ile başlayan programa Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Milletvekilleri, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç,  Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri, oda ve dernek başkanları ile zeytin üreticileri katıldı. Kahvaltı programının ardından, düzenlenen panelde zeytin üreticisinin sorunları ve talepleri masaya yatırıldı. Panelin ardından protokol üyeleri tarafından asırlık zeytin ağaçlarından temsili olarak hasat yapıldı.

Asfalt Çalışmasına Manisalı Vekilden Teşekkür

 Düzenlenen programda, Manisa´nın 17 ilçesinde başlattığı asfalt atağıyla vatandaşları konforlu yola kavuşturan Manisa Büyükşehir Belediyesi´nin, Akhisar Sindelli Mahallesi güzergâhında yaptığı asfalt çalışması AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber tarafından da takdirle karşılandı. Yapılan asfalt çalışmasını çok beğendiğini dile getiren Berber, Manisa Büyükşehir Belediyesi´ne teşekkür etti.

Büyükşehir Üreticinin Yanında

Üreticinin yanında olacak yatırımları bir bir hayata geçirdiklerini belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, ?Akhisar´da üreticilerimizin yoğun olarak kullandığı, ürünlerini piyasaya sürebileceği gurup yollarında asfalt çalışması yaptık. Bunun yanı sıra Akhisar ilçemizde zeytin ve zeytinyağı üreticilerimize hasat aşamasında ürünlerinden en üst seviyede kaliteyi yakalamaları amacıyla 6 bin adet plastik kasa dağıttık. Bunun yanı il genelinde üreticilere bulunduğu bölgeye göre meyve fidanı desteği sağlıyoruz. Bu anlamda Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman üreticinin yanında olduğumuzu dile getirmek isterim? dedi.



TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 27.11.2016 10:58:31 553 0

Tarih: 27.11.2016 10:58
Haberi Sesli Oku
16.04.2025 14:19:00