Anahtar Kelimeler: 0

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlanıyor…

OTCU: ENGELLİ GERÇEĞİNİN FARKINA VARDIK

 

SARUHANLI - Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, ülkemizdeki engelli gerçeğinin farkına varıldığını belirterek, 8-10 yıldır engelliler için ciddi yatırımlar yapıldığını ifade etti.

 

Kaymakam Otcu, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla İlçedeki engelli vatandaşlarla hükümet konağının bahçesinde bir araya geldi.

 

Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen İlyas Pekdemir, Emniyet Müdürü Gökhan Balaban ve Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Latif Aydemir’in de katıldığı etkinlik sohbet havasında geçti.

 

Kaymakam Otcu, burada yaptığı konuşmada ülkemizde 8-10 yıldır engelli vatandaşlar için ciddi yatırımlar yapıldığını, ancak bunların hala yeterli olmadığını kaydetti.

 

Her şeyden önemlisi toplum olarak engelli gerçeğinin farkına vardığımızı ifade eden Otcu, bu doğrultuda birçok kurum ve kuruluşun engellilere göre fiziki açıdan yeni bir vaziyet aldığını söyledi.

 

Otcu şöyle dedi; “Artık toplum olarak engelli olmayanlar olarak, engelli vatandaşlarımızın daha çok farkındayız. Önemli olan da budur. Eskiden olduğu gibi onları eve hapsetmiyoruz. Onların bu dünya ile ilişkisini kesmiyoruz. Bir şekilde diğer insanlardan herhangi bir farkları olmaksızın hep bir arada olabileceğimiz ortamlar hazırlamaya çalışıyoruz. Bu işin içinde asansör, tuvalet, rampa var. Mutlaka eksikler de var. Ama asıl önemli olan farkında olmak. Bu gerçeğin farkına vardık.

 

Aramızda, daha önce engelli olmayıp ta bugün engelli olan kardeşlerimiz var. Yani herkes bir engelli aday olduğunu unutmamalıdır. Yarın, engelli olmayacağımızın garantisi yok. Tüm engelli kardeşlerimizin bu günlerini kutluyorum. Biz her zaman maddi ve manevi anlamda onların yanındayız.”

 

Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı ile Engelliler Derneği Başkanı Latif Aydemir’in konuşmasının ardından İlçedeki Özel Bircan Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören engelli öğrenciler protokol üyelerine kendi hazırladıkları çiçekleri verdi.

 

Etkinlik günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

 

Muammer Kökcüoğlu



Saruhanlı Jandarmadan tefecilere operasyon: 5 gözaltı

Korkunç olay! Kızını ve torununu öldürdü

Köprü altında cansız bedeni bulunmuştu! Döverek öldürüldüğü ortaya çıktı

Bıçaklı kavga: 1 ölü

Öz kızına cinsel istismarda bulunan baba yakalandı

Kendi evini ve araçlarını yakıp, olan biteni böyle izlemiş

Haber alınamayan şahıs evinde silahla vurulmuş halde bulundu

Develi’de traktör hırsızlığı

Kula’da art arda üç yangın

Cesedi 3 gün sonra asansör boşluğunda bulundu

Haber alınamayan şahsın cansız bedeni denizde bulundu

Başından vurulmuş halde ölü olarak bulundu

Halitpaşa’da ekili alanda yangın çıktı

Alaşehir'de zirai alanda yangın

Oğlunu öldürdü, kendini tuvalete kilitledi

Alaşehir’de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

İzmir’de cinayet işledi, Manisa’da jandarmadan kaçamadı

Manisa'da jandarmadan PKK terör örgütüne operasyon: 3 kişi tutuklandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 3.12.2012 16:34:27 296 0

Tarih: 03.12.2012 16:34

Haberi Sesli Oku