ÇEVRE - Zonguldak´ta dört kişilik bir ekip 15 gün sürecek proje kapsamında İnağzı Mağarası´nda temizlik çalışması başlattı.
Dünya Çevre Günü´nde İnağzı Mağarası´nın tanıtımının yanı sıra farkındalığının oluşturulması için 15 gün sürecek proje hayata geçirildi. 4 kişilik ekip, mağarayı atıklardan temizleyecek. Ekibin liderliğini ise turizmci Engin Zaman gerçekleştirecek. Ekip, mağaradaki sarkıtların dişe benzemesi sebebiyle diş fırçalarıyla temizlik yaptı.
Hayata geçen projenin detaylarını anlatan Engin Zaman, "İnağazı Mahallesi´nde mahalleye adını veren bir mağara. Antik çağdan itibaren bölgeye gelen gemicilerin fırtınalar patladığı zaman sığınmak için ilk 70 metreyi kullandığı bir mağaradır. Mağara haritalandırıldı. 793 metre olarak gözüküldü. Sonrasında bizzat ben bir çalışma yaptım. Mağaranın 1000 metreye ulaştığını belirledim. Mağaramızın özelliği ise içerisinde kireç taşı tabakasından kaynaklı olarak ağırlıkta kalsiyum karbonat içerikli kar beyazı oluşumlar var. Bu oluşumlar daha önceki belediye yönetimlerinin doğru olmayan uygulaması neticesinde mağaraya kanalizasyon verilmiş. Yaklaşık proje süremiz 15 gün. Mağara içerisinde 4 kişilik bir ekiple çalışacağız. Bu kirliliği temizleyeceğiz. Bizden sonraki kuşakların bu kötü görüntüyü görmesini istemiyoruz" diye konuştu.



YUNTDAĞLI ÇOCUKLAR BU OYUNU ÇOK SEVECEK

MADOST ‘Sevgi ve Dostluk Buluşmasında Ertuğrul Günay'ı Manisa’da Ağırladı

Kemiklidere İlkokulu’nda Karne Coşkusu

İsyeri sahibi dükkanında öldüresiye darp edildi

Saruhanlı’da Okul Sporlarında Gurur Tablosu

Yaşlı adamın sır ölümü! Cansız bedeni dere yatağında bulundu

Kamyonla çarpışan otomobil sürücüsü hayatını kaybetti

Yaralılara ilk müdahale olay yerinde yapıldı

Saruhanlı’ya Altyapı ve Sıcak Asfalt Müjdesi

Su Elçileri Saruhanlı’da Su Seferberliği Eğitimi Gerçekleştirdi

Başkan Dutlulu Saruhanlı’da Çiftçilerin Taleplerini Dinledi

Türkiye’de görülen başlıca 7 vitamin eksikliği ve alınması gereken önlemler

Uzmandan risk gruplarına erken başvuru uyarısı

Başkan Dutlulu 2026 yılının rotasını çizdi

Jeotermal yatırımlar için 2026 yılı köprüden önceki son çıkış

Anadolu ilham verdi, makarna altın getirdi

Esra'yı boğarak öldüren annesi ve sevgilisi hakkında yeni gelişme

"Babam ölmedi"

Saruhanlı'da vefat...

SARUHANLI’DA VEFAT…

İzmir’de banka aracından yüklü miktarda vurgun

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 6.06.2017 08:01:22 602 0
Tarih: 06.06.2017 08:01 Güncelleme: 06.06.2017 08:01
Haberi Sesli Oku