İSTANBUL (AA) - DS Penske, DS E-Tense FE23 aracını, İspanya Valencia'da gerçekleştirilen ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası 9. sezon resmi testi öncesinde tanıttı.

DS Automobiles'den yapılan açıklamaya göre, tanıtım sonrasında sezon öncesi testler de tüm takımların katılımıyla Valencia’da yapıldı.

Daha hafif, daha verimli ve daha güçlü olan üçüncü nesil yüzde 100 elektrikli yarış otomobili, DS Automobiles’in yarış bölümü DS Performance tarafından geliştirildi.

DS E-Tense FE23’ün direksiyonuna şu anki dünya şampiyonu Stoffel Vandoorne ve elektrik kategorisindeki tek çifte şampiyon Jean-Eric Vergne geçiyor. 9. sezonun ilk yarışı 14 Ocak’ta Meksika’da yapılacak.

Siyah ve altın rengi boyasıyla hemen fark edilen üçüncü nesil, yüzde 100 elektrikli otomobil, DS Automobiles’in değerlerini yansıtıyor ve son teknolojinin kanıtı olarak öne çıkıyor.

FE23’te, selefine kıyasla bir dizi önemli değişikliğe yer veriliyor. Üçüncü nesil araçlar, 280 km/sa maksimum hıza ve aynı zamanda ikinci nesil araçtan 60 kg daha düşük ağırlığı sayesinde Formula E Dünya Şampiyonası’nda şimdiye kadar görülen en hızlı araç olma özelliği taşıyor.

Ancak büyük önem taşıyan verimlilik konusunda da gelişmeler kaydediliyor. Bir Formula E yarışındaki kullanılan enerjinin yüzde 40'ından fazlasının frenleme sırasındaki geri kazanımdan elde edilmesi bu alandaki önemi artırıyor.

- Geri kazanım kapasitesini ikiye katlıyor

Bunun da ötesinde, DS E-Tense FE23, ikinci nesil otomobildeki 250 kW’a kıyasla 350 kW güç üretmesi ve 4 tekerlekten çekiş sayesinde hem daha güçlü hem de daha kıvrak. Yeni ön aktarma organları, arkaya fazladan 250 kW ekleyerek geri kazanım kapasitesini ikiye katlıyor ve toplam gücü 600 kW’a çıkarıyor.

Son olarak, yeni ön aktarma organları sayesinde üçüncü nesil araç, hidrolik arka frenleri olmayan ilk Formula E aracı olarak dikkati çekiyor.

ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası’nın geleneksel sezon öncesi testleri, İspanya’nın Valencia kentindeki ünlü Ricardo Tormo pistinde gerçekleştirildi.

7 zamanlı seans boyunca, dokuzuncu sezon için katılan 11 takım, tamamen elektrikli, üçüncü nesil yarış araçlarında ilk kez kafa kafaya mücadele etti.

Bu sonuçlar, 14 Ocak 2023’te Meksika’da gerçekleşecek 9. sezonun ilk yarışı öncesinde DS Automobiles ve ortağı Penske Autosport için cesaret verici oldu.

DS Automobiles’in yarış bölümü DS Performance tarafından geliştirilen DS E-Tense FE23, DS Penske ekibinin ve pilotlarının, yani son Formula E dünya şampiyonu Stoffel Vandoorne ile Formula E tarihinde birden fazla şampiyonluk kazanan tek pilot Jean-Eric Vergne’in favori silahı olacak.

Penske Autosport ile kurduğu yeni işbirliğinden güç alan DS Automobiles, araştırma ve geliştirme çalışmalarına hız kazandırmasında temel faktör olmaya devam eden, tamamen elektrikli şampiyonada yeni rekorların yanı sıra daha fazla zafer ve unvan elde etme kararlılığını sürdürüyor.

Formula E’nin 9. sezonu, yenilikçi üçüncü nesil araç, başlangıç çizgisindeki 11 takım ve yenilenen spor yönetmelikleriyle 2014’te ilk kez verilen starttan bu yana en rekabetçi sezonlardan biri olmayı vaat ediyor.

Yarış mesafeleri artık zamandan çok tur sayısına göre belirlenirken, takımlar pit stoplar sırasında Atak Modları’nı hızlıca şarj edebiliyorlar.



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da Yağış Hasarına Hızlı Müdahale

Psikolojik Danışman Hilal Feyza Kartal: “Okullara yansıyan şiddet toplumsal ruh sağlığının alarmıdır”

Üniversite hocasını maganda kurşunu canından etti

ŞEHZADELER’DE DOĞASEVERLER YÜRÜYÜŞTE BULUŞTU

Şampiyonluk Yolunda Büyük Başarı: Turgutlu Belediyespor İkinci Yarıda Fark Yarattı

TİLKİSÜLEYMANİYE ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDEN MESİR’E ANLAMLI HAZIRLIK

“İnsan Ektik Tarlalara”: Gülperi Öztürk’ten Depremin Yüreğe Kazınan Ağıdı

MÜZİĞİN HOCALARI AVRUPA YOLLARINDA

Saruhanlı'da vefat...

Kahramanmaraş okul saldırısında can kaybı arttı

Otomobiller çarpıştı: 4 kişi yaralandı

Bir üzücü haber daha! Ayla öğretmenin eşi acı habere dayanamadı

MERT OZAN DÜZ'E TİYATRO SAHNESİNDE DOĞUM GÜNÜ

Koldere Mahallesi’nde Çalışmalar Hız Kesmeden Devam Ediyor

Bariyere çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı

Saruhanlı Belediyesi’nden Halitpaşa Mahallesi’nde Yoğun İlaçlama Seferberliği

Liseli Sude son yolculuğuna uğurlandı

Saruhanlı Belediyesi’nden İlçe Genelinde Yoğun Temizlik Seferberliği

Vincin kırılan parçası konteynerin üzerine düştü, 3 işçi yaralandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 2.01.2023 09:42:00 0
Tarih: 02.01.2023 09:42 Güncelleme: 02.01.2023 09:42
Haberi Sesli Oku