SARUHANLI - Saruhanlı’ya Hayırsever Dr. İbrahim Türek’in katkılarıyla kurulan İlçe Halk Kütüphanesi törenle açıldı. Vali Yaşar Karadeniz, Saruhanlı Dr. İbrahim Türek İlçe Halk Kütüphanesi açılışına katıldı.

Hayırsever Dr. İbrahim Türek’in maddi katkıları, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ve Manisa Valiliğinin desteğiyle hayata geçirilen Dr. İbrahim Türek İlçe Halk Kütüphanesi hizmete açıldı. 

Açılışa Vali Yaşar Karadeniz, Saruhanlı İlçe Kaymakamı Necmettin Yalınalp, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak ve vatandaşlar katıldı.

Vali Karadeniz, ilçede kütüphane açılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek “İlçemize hayırlı olsun. Çok güzel emek verilmiş bir kütüphane olmuş. Emeği geçenlere ve özellikle Dr. İbrahim Türek’e teşekkür ediyor, kendisine sağlık ve huzur diliyorum. Binlerce kitabın bulunduğu nezih ve ferah bir mekân, umarım gençlerimiz, çocuklarımız ve tüm Saruhanlı halkı bu güzel kütüphaneden faydalanırlar” dedi. 

Açılışta konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak da “Kıymetli hayırseverimiz, değerli büyüğümüz Dr. İbrahim Türek’in katkılarıyla daha önce Manisa’da Tarihi Borsa Kahvehanesini kütüphaneye çevirmiştik. Binlerce kitabın bulunduğu 60 kişi kapasiteli kütüphanemizden bugüne kadar yüzlerce okuyucumuz faydalandı ve faydalanmaya devam ediyor. Kıymetli büyüğümüz Dr. İbrahim Türek bu kez Saruhanlımıza bir kütüphane kazandırdı. Bakanlığımızın ve Valiliğimizin de katkılarıyla kütüphaneye dönüştürdüğümüz bu alan farklı bir konseptte, duvarlarında resimleri, içinde binlerce kitabı ile Saruhanlılara hizmet verecek. Bakanlığımızın da takdirleri ile kütüphanemizin ismi Saruhanlı Dr. İbrahim Türek İlçe Halk Kütüphanesi oldu. Başta Dr. İbrahim Türek olmak üzere emeği geçen herkese Saruhanlılar adına teşekkür ediyorum. Pandemi kurallarına da uyarak özellikle gençlerimiz ve çocuklar buradan en iyi şekilde istifade edecek” dedi.

300 metrekare alana sahip kütüphanede, 20 bin kitap ve 50 okuyucu kapasiteli süreli yayınlar bölümü, okuyucu bölümü, ders çalışma ve bilgisayar alanları ve çocuk bölümü yer alıyor.



Yunusemre'den yapay zeka söyleşisi

Akhisar altyapısı milli takım kapısında

‘Tarihi Kentin Umutlu Çocukları’ Kula-Salihli UNESCO Jeoparkı'nda buluştu

Demirci’de atıl araziler tarıma kazandırılıyor

Güllü'nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter, annesini öldürmekten tutuklandı

Hastanede çevre düzenlenesi

Saruhanlı Belediyesi "Belen Yolu" İçin 9 Mahallede Pilav Hayrı Düzenlendi

KÖY OKULLARINA KİTAP DESTEĞİ: TDED MANİSA ŞUBESİ NURİYE MAHALLESİ’NDEKİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Muhtarlardan Başkan Cıllı'ya teşekkür ziyareti

Nilgün’den Butik” hizmete girdi

Deprem Simülasyon Tırı Saruhanlı’da Öğrencilerle Buluştu

Saruhanlı'da Elektrik Kesintisi...

Entübe edilmişti... Hastaneden Gülşah Durbay ile ilgili yeni açıklama!

Saruhanlı Belediyesinden Mahallelere Plastik Masa Desteği

Yapay zekanın "dijital Türkiye" yolunda lokomotif güç olması bekleniyor

Anne-kıza 2 yıl arayla kalp kapağı ameliyatı

Altınordu’da hedef ilk galibiyet

Uyuşturucu taciri jandarmadan kaçamadı

İsrail'in rahat durmaya niyeti yok: Lübnan'ı bir kez daha vurdular

Aren bebeği ölesiye darp eden caninin yargılanmasına devam edildi

İntihar sanılan olayda ‘miras' cinayeti çıktı: Anne, baba ve ağabeyini öldürüp intihar süsü verdi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 24.12.2020 17:06:00 7817 0
Tarih: 24.12.2020 17:06 Güncelleme: 24.12.2020 17:06
Haberi Sesli Oku