Dr. Mukaddes Öz, giydikçe genişler denilerek alınan dar ayakkabıların mantar ve daha birçok rahatsızlığa neden olacağını söyledi.

Ortopedik ayakkabıların vücudun rahat taşınmasını sağladığını ve omuriliğin duruşunu desteklediğini belirten Öz, "Doğal malzemeden üretilen ayakkabılar cilt sağlığının korunmasını sağlar, nasır, batık tırnak ve mantar gibi rahatsızlıkların oluşmasını engeller. Doğru ayakkabı ve sandaletler de ayağa egzersiz yaptırır" dedi.

Öz, "giydikçe genişler, rahat olur" düşüncesiyle alınan ayakkabıların basma bozukluğu, tırnak batmaları, ayak mantarları acılı nasırlar, ayak parmaklarında şekil bozuklukları, ayak, bacak ve bel ağrıları ve ayakta kalıcı deformasyonlara neden olabileceğine değinerek, "Ayakkabı seçerken ilk kriterin, model ve renkten önce rahatlık olması gerekir. Ayak sağlığı ayakkabı seçimiyle doğru orantılıdır" şeklinde konuştu.

Ayakkabı alınırken doğal malzemeden imal edilmiş olmasına dikkat etmenin önemli olduğuna dikkat çeken Öz, şunları kaydetti:

"Anatomik ayakkabıların taban yapısı, ortopedik ayakkabılara göre çok yumuşak. Yumuşak olan taban yapısı kişinin ayak şeklini alır ve basış noktalarını değiştirme özelliği yoktur. Ayak rahatsızlıklarından kurtulmak için uygulanan tüm tedaviler düzenli uygulanmalı. Bunun yanı sıra ortopedik ayakkabıların da düzenli kullanılması gerekiyor."

Dr. Öz, kişinin ayak yapısına en uygun taban bulmanın çok önemli olduğuna değindi.



Manisa'da binlerce sürücü bilgilendirildi

Turgutlu Belediyesinde bayramlaşma sevinci yaşandı

Manisa'da resmi bayramlaşma töreni yapıldı

Salihli’de kurban kesimini uygulamalı öğrendiler

Depremde panik atak geçiren 14 yaşındaki çocuk hastanede hayatını kaybetti

Yunusemre'de ibadethaneler Kurban Bayramı için hazırlanıyor

O MUHTAR YİNE ADAY!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkusu Saruhanlı’da Yaşandı!

Manisa’da Gençlik Haftası ve 19 Mayıs coşkusu başladı

Başkan Ekrem Cıllı Dünya Ebeler Günü'nü Kutladı

Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 2.03.2014 13:48:59 576 0

Tarih: 02.03.2014 13:48
Haberi Sesli Oku

Saglik

Saglik Haberleri
5.06.2025 12:13:00