Anahtar Kelimeler: Down Sendromu dikkat çekildi

SAĞLIK - Dünya Down Sendromu günü nedeniyle; Manisa Celal Bayar Üniversitesi Engelliler Danışma ve Koordinasyon Birimi, Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Şehzadeler Kent Konseyi Engelli Meclisi, Yunusemre Kent Konseyi Engelli Meclisi ve MCBÜ Tıp Öğrencileri Birliği (TURKMISC) işbirliğiyle düzenlenen ?Down Sendromu? konulu panel,  23 Mart 2016 tarihinde MCBU Sinema Salonu´nda gerçekleştirildi.

Panele Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, MCBÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Arı, MCBÜ Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Kilimcioğlu, Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan ve Kent Konseyi üyeleri, Şehzadeler Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Selami Pazar, Kadın Meclisi Başkanı Seher Taydaş ve Engelli Meclisi üyeleri, MCBU Engelliler Danışma ve Koordinasyon Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Mustafa Özhan Kalaç ve MCBÜ Tıp Öğrencileri Birliği katıldı.

Oturum Başkanlığını MCBÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sırrı Çam´ın yaptığı panelde; Anadolu Down Sendromu Derneği Başkanı Dr. Mustafa Erdek, MCBÜ Tıp Fakültesi´nden Prof. Dr. Necip Kutlu ve Uzm. Dr. Safiye Uluçay konuşmacı olarak yer aldı.

Panelde Down sendromunun bir hastalık değil, bir farklılık olduğuna dikkat çekildi. Konuşmacılardan Anadolu Down Sendromu Derneği Başkanı Dr. Mustafa Erdek, Down sendromlu oğlunun doğumunu ve yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Erdek´in konuşması salonda duygusal anlar yaşattı. 
Panelistlerin teşekkür belgeleri; Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan ve Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Arı tarafından takdim edildi. Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Kilimcioğlu ve Öğr. Gör. Mustafa Özhan Kalaç tarafından, etkinliği düzenleyen kurumlara teşekkür belgesi verildi. Etkinliğin düzenlenmesinde aktif rol oynayan MCBÜ Tıp Öğrencileri Birliği Başkanı İsmail Efe Erci ve Feyza Turan´in teşekkür belgelerini ise, Şehzadeler Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Seher Taydaş ve Fehima Yener Karakaş takdim etti.



kanlı infaz: Otomobilinde öldürüldü

Kadın cinayeti davasında mahkemeden emsal karar

Demirci'deki Yeşim Akbaş cinayetinde ikinci duruşma yapıldı

Çocuklarının gözünün önünde cinayet işlemiş

Satırlı saldırgan yakalandı

Hastane bahçesinde vurulan alışveriş merkezi işletmecisi ağır yaralandı

Lunaparkta kan aktı: 2 ölü

Evlat dehşeti: Anne ve babasını öldürüp intihar etti

7 yaşındaki Yüsra’nın acı vedası...Hastaneye yürüyerek gitti cenazesi çıktı…

Parçalara ayrılan erkek cesedinin kimliği belli oldu

Son Dakika... Kan donduran olay! İki ayrı çöp konteynerinde parçalanmış erkek cesedi bulundu

Vahşi cinayet: Eski eşi, kayınvalidesi ve kayınbiraderini öldürdü

Oğlunun kurduğu pusuda eşini kaybeden babayı sıkışan kartuş kurtarmış

Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

Semiha ölüme itilmiş! Uçurumdan düşen kadının ölümü kaza değil, cinayet çıktı

Komiserin sır ölümü ailesini perişan etti

Kan donduran olay! 7 aylık hamile eşine kurşun yağdırdı

Cinayet: 1 ölü, 2 yaralı!

Eşi ve 5 çocuğu ölmüştü! Aracı kanala sürdüğü gerekçesiyle sanık için istenen ceza belli oldu

Taksiye aldığı müşterisi tarafından 20 yerinden bıçaklanıp gasp edildi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 24.03.2016 16:29:58 572 0

Tarih: 24.03.2016 16:29

Haberi Sesli Oku