Tarih: 23.01.2012 18:48

Domuz Değil Sanki Traktör

Facebook Twitter Linked-in

DOMUZ DEĞİL, SANKİ TRAKTÖR

 

KUMKUYUCAK - Saruhanlı İlçesine bağlı Kumkuyucak Beldesinde domuzların burnu ile karıştırdığı arazilerde oluşan, traktör pulluğu ile sürülmüş şeklindeki görüntüler vatandaşların ilgisini çekiyor.

 

Kumkuyucak Belediye Başkanı Veli Yalçın, yaptığı açıklamada, Beldenin çevresindeki arazilerde yaşayan domuz varlığında son yıllarda artış görüldüğünü ifade etti.

 

Genel olarak dağlarda yaşayan ancak kış mevsiminde yiyecek bulamadığı için ovaya inen domuzların, toprağı karıştırıp yeraltında solucan ve buna benzer yiyecek aradığını ifade eden Yalçın, domuzların burnu ile karıştırdıkları toprağın, adeta traktör pulluğu ile sürülmüş görüntüsünü anımsattığını kaydetti.

 

Kumkuyucak merasının birçok noktasında bu görüntülere rastlamanın mümkün olduğunu dile getiren Yalçın, “Bizler bunu ilk gördüğümüzde çok şaşırdık. Domuzun burnu ile karıştırdığı yer sanki traktörün pulluğu ile sürülmüş gibi. Bu olay domuzun ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Domuzlar bu yöntemle zaman zaman ekili arazilerimize de zarar veriyor” dedi.

 

Muammer Kökcüoğlu




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —