Domates kurutma alanlarında görsel şölen
Saruhanlı ilçesine bağlı Hacırahmanlı Mahallesi'nde yaz aylarının vazgeçilmez geçim kaynaklarından biri olan kurutmalık domates mesaisi hız kesmeden devam ediyor. Tarlalardan toplanan domatesler geniş alanlara serilerek güneş altında kurutulurken, kırmızıya bürünen ova görsel şölen oluşturuyor.
Bölgede üreticiler, domateslerin bozulmasını önlemek ve kuruma süresini kısaltmak için ürünlerin üzerine tuz serperken, kurutulan domatesler hem iç pazarda hem de başta Avrupa olmak üzere 34 ülkeye ihraç ediliyor. Özellikle İtalya, Almanya, Fransa ve Amerika'nın en çok talep gösterdiği kurutulmuş domatesler, pizza ve sos yapımında tercih edilen katma değerli bir ürün olarak öne çıkıyor. Kurutmalık domates üretimi her geçen yıl artarak devam ettiği öğrenildi.
Kilogram fiyatı 110-120 TL
Çiftçiler, 2025 sezonunda fiyatların kilogram başına 110 ila 120 TL arasında değiştiğini belirterek, kurutmalık domatesin taze ürüne göre daha kazançlı olduğunu ifade etti.

"Hava şartları iyi, rekolte yüksek"
Üreticiler, bu yıl hava şartlarının uygun gitmesiyle hem ürün kalitesinin hem de rekoltenin yüksek olduğunu dile getirdi. Çiftçiler, devlet desteğinin artırılması ve ihracat pazarlarının genişletilmesi çağrısında bulunurken, kurutma işlemi için yüksek sıcaklık ve düşük nemin verim açısından avantaj sağladığını da ifade etti.



Çınarobaspor hükmen galip: 0-3

Akhisar'daki zincirleme kazada ölü sayısı 2'ye yükseldi

Saruhanlı'da trafik kazası: 2 'si çocuk 4 kişi yaralı

Saruhanlı'da feci ölüm...

Akhisar'da zincirleme kaza: 1 ölü, 8 yaralı

Saruhanlı'da vefat...

Manisa FK - Adana Demirspor maçının ardından

Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 – Adana Demirspor: 0

Turgutlu’daki Kış Konseri’nde Salon Doldu Taştı, Başkanlar Yere Oturdu

Yunusemre'de kan ve kök hücre bağış kampanyası düzenlendi

Saruhanlı'da vefat...

İl Müdürü Yunus Öztürk’ten milli güreşçiye tebrik

Saruhanlı'da vefat...

Manisa’da 112 litre sahte içki ele geçirildi

Saruhanlı Devlet Hastanesinde fizik tedavi hizmeti başladı

5. KEMALPAŞA DAMLACIK DEVE GÜREŞLERİ FESTİVALİ İPTAL EDİLDİ

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Belediyesi Kurtuluş Mahallesi’nde Sathi Kaplama Çalışmalarını Sürdürüyor

Manisa’nın Gururu Milli Sporcular Vali Özkan’ı Ziyaret Etti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 27.08.2025 16:11:00 1882 0
Tarih: 27.08.2025 16:11 Güncelleme: 27.08.2025 16:15
Haberi Sesli Oku