MANİSA - Manisa´da telefon dolandırıcılarının hedefi olan vatandaş, 100 bin lirasını kaptırmaktan son anda kurtuldu. 
Edinilen bilgiye göre, Manisa´nın Yunusemre ilçesinde yaşayan 61 yaşındaki Mehmet Ali Esendağ´ı telefonla arayan iki kişi, kendilerini savcı ve emniyet müdürü olarak tanıtarak, ?Suça karıştınız. Terör örgütüne yardım ettiğinizi tespit ettik. Hesaba 100 bin TL yatırırsanız suçlamalardan kurtulacaksınız? dedi. Kendisine verilen talimatları takip edildiğini düşünerek harfiyen yerine getiren Esendağ, parayı belirtilen hesaba yatırmak için gittiği banka şubesinde durumu görevli memura anlatarak polise haber vermesini istedi. Olay yerine gelen Manisa Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Amirliği ekipleri, dolandırıcıyla telefonda konuşan Esendağ´a yazılı bir kağıtta neler yapması gerektiğini anlattılar. Esendağ´ın konuşmalarından şüphelenen dolandırıcı telefonu kapattı. 
Başına gelenleri anlatan Esendağ, ?Oğlumun iş yerindeyken bana telefon geldi. Tanımadığım bir numaraydı. Kendisini savcı olarak tanıttı. Bana bankada ne kadar param olduğumu sordular, ben de 100 bin liram olduğumu söyledim. Beni emniyet müdürüyle görüştüreceğini söyledi ve adı Celalettin olduğunu söyleyen biri benle konuştu. Sonra sözde savcıyla tekrar konuştum. ?Hemen çocuklarına bile haber vermeden bankaya git´ dediler, ben de gittim? dedi.
Bankaya girmek üzereyken durumdan şüphelendiğini anlatan Esendağ, ?Banka memuru tanıdıktı, hemen polise haber vermesini söyledim. Sonra ben telefonun hoparlörünü açtım. Karşımdaki kişi benimle konuşmaya devam etti. Bir suça karıştığımı, hapse atılacağımı söylediler. Beni kurtaracaklarını, teröre yardım ettiğimi söylediler. Ben de o zaman hemen adliyeye geleceğimi söyledim. ?Gerek yok bana oğlum diyebilirsin´ dediler. Bu işleri az çok bildiğim için direkt bankaya geldim. Bana sordular ?Kaç bankayla çalışıyorsun´, ben de iki bankayla çalıştığımı söyledim. Ben emekli adamım. Maaşım belli? diye konuştu. 
Olay yerine gelen polis ekipleri Esandağ´ı ifadesini almak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü´ne götürürken, olayla ilgili inceleme başlatıldı. 



Saruhanlı’da Üreticilere Yönelik Bitki Koruma Ürünleri Eğitimi Düzenlendi

Elektrik direğine çarpan motosikletli genç hayatını kaybetti

Manisalı Atletlerden Türkiye Üçüncülüğü

Saruhanlı’da Sigarayı Bırakma Günü İçin Farkındalık Standı Kuruldu

Üzüm Düğün Salonu Yenilendi, Hizmete Açıldı

Sobanın parlaması sonucu yaralanan çocuk kurtarılamadı

İki kız kardeşin hayatını kaybettiği kazada aranan şüpheli yakalandı

SARUHANLI’DA VEFAT…

SESO'DA Gürcan Cengiz, başkan seçildi

Saruhanlı'da vefat...

Manisa Ticaret Borsası’ndan Saruhanlı İlçe Tarımına Ziyaret

Saruhanlı’nın Nüfusu 58 Bin 475 Oldu

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

Gülşah Durbay Futbol Turnuvası’nda Taşdibi Güldü

Hafız Öğrencilerden Ekrem Başkan’a Teşekkür Ziyareti

Saruhanlı'da vefat...

Demirci'de yürekler minik Kerem için birleşti

Kula Devlet Hastanesi’nde uzman hekim kadrosu güçleniyor

Şehit Mehmet Savunmaz, şehadetinin 34. yılında anıldı

Çekiciden savrulan kamyon şarampole uçtu

Koldere’de Kayıp Şahıs Aranıyor!..

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Asayiş 5.12.2015 12:04:34 805 0
Tarih: 05.12.2015 12:04 Güncelleme: 05.12.2015 12:04
Haberi Sesli Oku