MANİSA - Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer´in adının kullanılarak, zaman zaman da sesi taklit edilerek çeşitli bahanelerle hayırseverlerin yardım talebiyle dolandırıldığı öğrenildi. Manisa Valiliğinden yapılan açıklamada vatandaşların bu konuda dikkatli olmaları ve böyle bir durumla karşılaşmaları halinde durumu yetkili mercilere bildirmeleri istendi. 
Hayırsever vatandaşların duygularını istismar etmekte sınır tanımayan dolandırıcıların yeni taktiğinin hayırsever vatandaşları arayarak kimi zaman Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer´in adını kullanıp kimi zaman da sesini taklit edip engellilere tekerlekli sandalye alınacağı ve buna benzer söylemlerle para talebinde bulundukları ortaya çıktı.
Daha önceden de 8 Kasım tarihinde Manisa Valisinin adının kullanılarak yapılan dolandırıcılıkla ilgili açıklamada bulunan Manisa Valiliği kamuoyunun bilgilendirilmesine rağmen dolandırıcılık olaylarının artması üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada ne valiliğin ne de Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer´in böyle bir talebi olmadığını ve bu şekilde bir durumla karşılaşılması halinde vatandaşların yetkili mercilere müracaat etmeleri istendi.
Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: ?Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer´in adının kullanılarak hayırseverlerin arandığı ve iyi niyet duygularının istismar edilerek engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye alınacağı ve bunun gibi gerekçelerle para yardımı talebinde bulunulduğundan bahisle, vatandaşlarımızdan kendilerini arayarak yardım talep eden bu şahıslara itibar etmemeleri ve böyle bir durumla karşılaşmaları halinde ivedilikle Valilik, Kaymakamlık, Emniyet, Jandarma ya da Savcılığa bildirmeleri hususu Valiliğimizce 8 Kasım 2017 tarihinde yapılan duyuru ile kamuoyu ile paylaşılmış idi. Ancak, bu tarihten sonra da Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer´in adının kullanılarak, zaman zaman da sesinin taklit edilerek hayırseverlerin arandığı ve iyi niyet duygularının istismar edilerek engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye alınacağı ve bunun gibi gerekçelerle para yardımı talebinde bulunulmaya devam edildiği öğrenilmiştir. Gerek Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer gerekse Manisa Valiliği adına hiçbir hayırsever kişi ya da kuruluş aranarak engelli vatandaşlarımız veya diğer ihtiyaç sahipleri için yardım talebinde bulunulmamaktadır. Bu nedenle, hayırsever kişi ve kuruluşların Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve Manisa Valiliği adına kendilerini arayarak yardım talep eden bu şahıslara itibar etmemeleri, böyle bir durumla karşılaşmaları halinde ivedilikle valilik, kaymakamlık, emniyet, jandarma ya da savcılığa bildirmeleri, kamuoyunun dikkatine önemle ve saygıyla duyurulur.?



Genç müteahhidin sır ölümü

SARUHANLI’DA VEFAT…

HAKİM BEYTULLAH KALAY'DAN ALTIN MADALYA

Şehit Okan Divrik, 25. yılında dualarla anıldı

Otomobil elektrik direğine çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

Hacırahmanlı'nın 50 yıllık altyapısı yenilenecek

Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı Federasyon Kupası’nda

Evinde tek başına yaşayan adam ölü bulundu

Yalnız yaşayan yaşlı adam yangında hayatını kaybetti

Soğuk havalarda egzersiz, kalbi daha fazla yoruyor

CHP’Lİ BAŞEVİRGEN: “DAR GELİRLİ, ISINMAK İÇİN SON ÇARESİ OLAN ODUNU, KÖMÜRÜ DE ALAMAZ OLDU”

Kaza değil cinayet çıktı! Eşi...

Çöp konteynerinde yeni doğmuş bebek cesedi bulundu

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da Önder çiftçiler DERİM projesi ile bilgilerini aktarıyor

Saruhanlı’da 487 bin metrekare tarla ihaleyle kiraya verilecek

Saruhanlı belediyesi araç filosunu güçlendiriyor!

YUNTDAĞLI ÇOCUKLAR BU OYUNU ÇOK SEVECEK

MADOST ‘Sevgi ve Dostluk Buluşmasında Ertuğrul Günay'ı Manisa’da Ağırladı

Kemiklidere İlkokulu’nda Karne Coşkusu

İsyeri sahibi dükkanında öldüresiye darp edildi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Asayiş 12.12.2017 10:40:21 608 0
Tarih: 12.12.2017 10:40 Güncelleme: 12.12.2017 10:40
Haberi Sesli Oku

Asayiş

Asayiş Haberleri