MANİSA - Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer´in adının kullanılarak, zaman zaman da sesi taklit edilerek çeşitli bahanelerle hayırseverlerin yardım talebiyle dolandırıldığı öğrenildi. Manisa Valiliğinden yapılan açıklamada vatandaşların bu konuda dikkatli olmaları ve böyle bir durumla karşılaşmaları halinde durumu yetkili mercilere bildirmeleri istendi. 
Hayırsever vatandaşların duygularını istismar etmekte sınır tanımayan dolandırıcıların yeni taktiğinin hayırsever vatandaşları arayarak kimi zaman Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer´in adını kullanıp kimi zaman da sesini taklit edip engellilere tekerlekli sandalye alınacağı ve buna benzer söylemlerle para talebinde bulundukları ortaya çıktı.
Daha önceden de 8 Kasım tarihinde Manisa Valisinin adının kullanılarak yapılan dolandırıcılıkla ilgili açıklamada bulunan Manisa Valiliği kamuoyunun bilgilendirilmesine rağmen dolandırıcılık olaylarının artması üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada ne valiliğin ne de Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer´in böyle bir talebi olmadığını ve bu şekilde bir durumla karşılaşılması halinde vatandaşların yetkili mercilere müracaat etmeleri istendi.
Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: ?Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer´in adının kullanılarak hayırseverlerin arandığı ve iyi niyet duygularının istismar edilerek engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye alınacağı ve bunun gibi gerekçelerle para yardımı talebinde bulunulduğundan bahisle, vatandaşlarımızdan kendilerini arayarak yardım talep eden bu şahıslara itibar etmemeleri ve böyle bir durumla karşılaşmaları halinde ivedilikle Valilik, Kaymakamlık, Emniyet, Jandarma ya da Savcılığa bildirmeleri hususu Valiliğimizce 8 Kasım 2017 tarihinde yapılan duyuru ile kamuoyu ile paylaşılmış idi. Ancak, bu tarihten sonra da Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer´in adının kullanılarak, zaman zaman da sesinin taklit edilerek hayırseverlerin arandığı ve iyi niyet duygularının istismar edilerek engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye alınacağı ve bunun gibi gerekçelerle para yardımı talebinde bulunulmaya devam edildiği öğrenilmiştir. Gerek Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer gerekse Manisa Valiliği adına hiçbir hayırsever kişi ya da kuruluş aranarak engelli vatandaşlarımız veya diğer ihtiyaç sahipleri için yardım talebinde bulunulmamaktadır. Bu nedenle, hayırsever kişi ve kuruluşların Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve Manisa Valiliği adına kendilerini arayarak yardım talep eden bu şahıslara itibar etmemeleri, böyle bir durumla karşılaşmaları halinde ivedilikle valilik, kaymakamlık, emniyet, jandarma ya da savcılığa bildirmeleri, kamuoyunun dikkatine önemle ve saygıyla duyurulur.?



Saruhanlı’da Üreticilere Yönelik Bitki Koruma Ürünleri Eğitimi Düzenlendi

Elektrik direğine çarpan motosikletli genç hayatını kaybetti

Manisalı Atletlerden Türkiye Üçüncülüğü

Saruhanlı’da Sigarayı Bırakma Günü İçin Farkındalık Standı Kuruldu

Üzüm Düğün Salonu Yenilendi, Hizmete Açıldı

Sobanın parlaması sonucu yaralanan çocuk kurtarılamadı

İki kız kardeşin hayatını kaybettiği kazada aranan şüpheli yakalandı

SARUHANLI’DA VEFAT…

SESO'DA Gürcan Cengiz, başkan seçildi

Saruhanlı'da vefat...

Manisa Ticaret Borsası’ndan Saruhanlı İlçe Tarımına Ziyaret

Saruhanlı’nın Nüfusu 58 Bin 475 Oldu

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

Gülşah Durbay Futbol Turnuvası’nda Taşdibi Güldü

Hafız Öğrencilerden Ekrem Başkan’a Teşekkür Ziyareti

Saruhanlı'da vefat...

Demirci'de yürekler minik Kerem için birleşti

Kula Devlet Hastanesi’nde uzman hekim kadrosu güçleniyor

Şehit Mehmet Savunmaz, şehadetinin 34. yılında anıldı

Çekiciden savrulan kamyon şarampole uçtu

Koldere’de Kayıp Şahıs Aranıyor!..

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Asayiş 12.12.2017 10:40:21 623 0
Tarih: 12.12.2017 10:40 Güncelleme: 12.12.2017 10:40
Haberi Sesli Oku

Asayiş

Asayiş Haberleri