Prof. Dr. Dokucu, 26 ilin bazı şehir merkezleri ve ilçelerinde sözleşmeli olarak görev yapacak pratisyen hekimlerin maaşlarıyla ilgili düzenleme yapılacağını belirtti.
 

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, 26 ilin bazı şehir merkezleri ve ilçelerinde sözleşmeli olarak görev yapacak pratisyen hekimlerin maaşlarıyla ilgili düzenleme yapılacağını belirterek,

 

"Yapılacak düzenlemeyle 26 ilin bazı şehir merkezleri ve ilçelerinde sözleşmeli olarak görev yapacak pratisyen hekimlerin maaşında en az 2 bin, uzman hekim maaşlarında ise en az 3 bin TL ücret artışı olacak" dedi.

 

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu`nun kuruluşunun 1. yıl dönümünde Swiss Otel`de düzenlenen basın toplantısında kurumun faaliyetleri hakkında bilgi veren Prof. Dr. Dokucu, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinin insanların gitme konusunda daha az tercih edilir olduğunu belirterek, mecburi hizmetle görevlendirilen insanların ya oraya kura çektiklerinde cezasına rağmen gitmediklerini, giderse de mecburi hizmet zamanı dolduğunda istifa ettiğini kaydetti.

 

Dokucu, "Bu bölgelerde 300 binin üzerinde insan yaşıyor. Bunlar Türkiye Cumhuriyeti`nin vatandaşı ve sağlık hizmetini almak en az Ankaralı vatandaşımız kadar hakkı" diye konuştu.

 

Prof. Dr. Dokucu, bölgede yeterince kadro açılmadığı için kadroyu alanların mutlu olduğunu, kadro dışında kalanların ise mutsuz olduklarını ifade etti.

 

Prof. Dr. Dokucu, çalışanları bölgede daha kalıcı kılmak istediklerini vurgulayarak, "Sanırım bu ay içinde gündeme gelebilecek. Yapılacak düzenlemeyle 26 ilin bazı şehir merkezleri ve ilçelerinde sözleşmeli olarak görev yapacak pratisyen hekimlerin maaşında en az 2 bin, uzman hekim maaşlarında ise en az 3 bin TL ücret artışı olacak" diye konuştu.



NURİYE MAHALLESİ’NDE ASKER COŞKUSU: GENÇLER VATANİ GÖREVİNE UĞURLANDI

Saruhanlı Deve Güreşine Hazırlanıyor

Saruhanlı’da Satılık Verimli Zeytinlik: 210 Ağaç, Gölet ve Takas İmkânı

Manisa Sağlık Camiasının Acı Kaybı: Dr. Cengiz Aksoy Hayatını Kaybetti

Kayıp dağcıdan haber alınamıyor

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

BAYRAM SABAHI ACIYA DÖNDÜ: 26 YAŞINDAKİ GENÇ SÜRÜCÜ HAYATINI KAYBETTİ

DÜNYA TUZA DİKKAT HAFTASI: SAĞLIĞINIZ İÇİN TUZU AZALTIN

SARUHANLI KAYMAKAMI MURATACAR'dan ANLAMLI BAYRAM ZİYARETLERİ

SARUHANLI’DA BAYRAMLAŞMA GELENEĞİ SÜRÜYOR: PROTOKOL TEK YÜREK OLDU

Katliam gibi kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. Yılı Törenle Anıldı

Salihli’de Motosiklet Kazası: 70 Yaşındaki Sürücü Hayatını Kaybetti

Saruhanlı'da kız futbol takımı kuruldu

Saruhanlı'da soğuk hava bağlara zarar verdi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 14.11.2013 09:45:44 0
Tarih: 14.11.2013 09:45 Güncelleme: 14.11.2013 09:45
Haberi Sesli Oku

Saglik

Saglik Haberleri