Prof. Dr. Dokucu, 26 ilin bazı şehir merkezleri ve ilçelerinde sözleşmeli olarak görev yapacak pratisyen hekimlerin maaşlarıyla ilgili düzenleme yapılacağını belirtti.
 

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, 26 ilin bazı şehir merkezleri ve ilçelerinde sözleşmeli olarak görev yapacak pratisyen hekimlerin maaşlarıyla ilgili düzenleme yapılacağını belirterek,

 

"Yapılacak düzenlemeyle 26 ilin bazı şehir merkezleri ve ilçelerinde sözleşmeli olarak görev yapacak pratisyen hekimlerin maaşında en az 2 bin, uzman hekim maaşlarında ise en az 3 bin TL ücret artışı olacak" dedi.

 

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu`nun kuruluşunun 1. yıl dönümünde Swiss Otel`de düzenlenen basın toplantısında kurumun faaliyetleri hakkında bilgi veren Prof. Dr. Dokucu, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinin insanların gitme konusunda daha az tercih edilir olduğunu belirterek, mecburi hizmetle görevlendirilen insanların ya oraya kura çektiklerinde cezasına rağmen gitmediklerini, giderse de mecburi hizmet zamanı dolduğunda istifa ettiğini kaydetti.

 

Dokucu, "Bu bölgelerde 300 binin üzerinde insan yaşıyor. Bunlar Türkiye Cumhuriyeti`nin vatandaşı ve sağlık hizmetini almak en az Ankaralı vatandaşımız kadar hakkı" diye konuştu.

 

Prof. Dr. Dokucu, bölgede yeterince kadro açılmadığı için kadroyu alanların mutlu olduğunu, kadro dışında kalanların ise mutsuz olduklarını ifade etti.

 

Prof. Dr. Dokucu, çalışanları bölgede daha kalıcı kılmak istediklerini vurgulayarak, "Sanırım bu ay içinde gündeme gelebilecek. Yapılacak düzenlemeyle 26 ilin bazı şehir merkezleri ve ilçelerinde sözleşmeli olarak görev yapacak pratisyen hekimlerin maaşında en az 2 bin, uzman hekim maaşlarında ise en az 3 bin TL ücret artışı olacak" diye konuştu.



Saruhanlı'da vefat...

Demirci'de yürekler minik Kerem için birleşti

Kula Devlet Hastanesi’nde uzman hekim kadrosu güçleniyor

Şehit Mehmet Savunmaz, şehadetinin 34. yılında anıldı

Çekiciden savrulan kamyon şarampole uçtu

Koldere’de Kayıp Şahıs Aranıyor!..

Başkan Cıllı’dan yatırım açıklaması

Bayan Voleybolcular Gülşah Durbay anısına Turnuvada mücadele etti

Saruhanlı'da vefat..

Görülmez kaza!..

Başkan Taşkıncan Güven Tazeledi

Saruhanlı'da vefat...

Dikkatsizlik kazayı beraberinde getirdi: 2 yaralı

Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda Arif Bilek güven tazeledi

Kırkağaç’a sosyal belediyecilik atağı

Elektrikli bisikletle çekici çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Esnafın desteğiyle kuruldu, 14 bin seansa ulaştı

Spil'in zirvesinde Türk Bayrağı açtılar

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 14.11.2013 09:45:44 965 0
Tarih: 14.11.2013 09:45 Güncelleme: 14.11.2013 09:45
Haberi Sesli Oku

Saglik

Saglik Haberleri