Doktordan korktuğu için yıllarca devasa kitleyle yaşadı
Boynun ön alt kısmında büyük bir şişliğin oluşmasına rağmen doktorlardan korktuğu için 50 yıldır hastanenin kapısından geçmeyen 67 yaşındaki kadının boynunda oluşan 2 kiloluk guatrı ameliyatla alındı.
Denizli'de yaşayan 67 yaşındaki Zeliha Çaylan'ın, çocukluğundan beri yaşadığı doktor korkusu, yaklaşık 50 yıldır hastanelerden uzak durmasına neden oldu. Ancak boynunun ön alt kısmında beliren büyük bir şişlik, sonunda sağlık sorunlarının boyutunu görmesine sebep oldu. Hastalığının artması ile yüzü tanınamaz hale gelen Çaylan'ın, Özel Denizli Cerrahi Hastanesi'nde gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla yaklaşık 2 kilogram büyüklüğündeki guatrı çıkarıldı.
Zaman zaman ortaya çıkabilen devasa guatr vakaları hakkında bilgi veren Genel Cerrahi, Obezite ve Metabolik Cerrahi Op. Dr. Mehmet Pekdemir, tiroit bezinden kaynaklanan bu hastalığın zamanla gelişen sorunlara yol açabileceğini belirtti. Hastalığın ilerlemesiyle nefes sıkıntısı, akciğer sorunları, astım krizleri gibi ciddi sağlık sorunlarının ortaya çıkabildiğini ifade eden Dr. Pekdemir, hastanın büyük guatrının nedeniyle operasyon kararı alındığını ve ameliyatın başarılı bir şekilde tamamlandığını söyledi. Guatr hastalığına dair belirtileri de açıklayan Op. Dr. Mehmet Pekdemir, az çalışan tiroit bezinin vücutta halsizlik, yorgunluk, saç dökülmesi, deri kuruması gibi belirtilere yol açabileceğine dikkat çekti.
Hastalık hakkında açıklamalarda bulunan Op. Dr. Mehmet Pekdemir, “Guatr hastalığı insanlarda doğuştan itibaren olan tiroit bezinden gelişen hastalıklara deniliyor. tiroit bezi herkeste var ama ilerleyen yıllar içinde gelişen hastalıklar nedeniyle genel tanım olarak guatr deniliyor. Bunların bir kısmı az çalışma, çok çalışma ya da normal alışıp da içinde gelişen morfolojik bozukluklardan kaynaklanabilir. Nodül dediğimiz kitle yapıları oluşabilir insanlarda. Bir kısmı da guatrı içinde geçen kanseri vardır. Bugünkü sizlere bilgilendirmek istediğimiz hastada gelişmiş olan büyük bir guatrı var. Uzun zaman içinde gelişmiş nefes sıkıntısı yol açan, akciğer sorunları yol açan, astım krizlerine kadar giden ve hastada anti kozmeti bozan çok büyük boyutlara giden guatrı nedenini hastamızın operasyon kararı verildi. Başarılı bir şekilde ameliyatımızı tamamladık” dedi.

“Hızla kilo kaybına kadar giden bir takım sıkıntılar ortaya çıkar”
Fazla çalışan tiroit bezinin çeşitli sorunlara neden olabileceğini dile getiren Op. Dr. Mehmet Pekdemir, “Öncelikle az çalışma durumlarında vücutta halsizlik, yorgunluk, saç dökülmesi, deri kuruması, tırnak kırılması, ağız kuruluğu, gözyaşı bezindeki sıvıların azalmasına bağlı olarak göz kuruluğuna kadar giden ve birçok sıkıntı olur. Bu hastalar halsiz ve bu hastalar halsiz ve yorgundur. Hızla kilo alırlar. Uyku halindedirler hatta psikolojik olarak depresyona kadar gidebilirler. Kan tetkiklerinde ortaya çıkar genellikle tetkikleri yapıldıktan sonra, tespit edilirse buna örnek tedaviler verilir. Aksine fazla çalışan hipertofik dediğimiz halk olarak zehirli guatr olarak söylenen vakalar ise çarpıntı, terleme, ellerde titreme, deride terleme ve hızla kilo kaybına kadar giden bir takım sıkıntılar ortaya çıkar” diye konuştu.
Başarılı bir operasyonla sağlığına kavuşan Zeliha Çaylan ise hastalığıyla ilgili olarak, “Ben bu hastalığı 50 sendir taşıyorum. Sonucunda böyle oldum. Ameliyattan korka korka gelmedim. En sonunda sıkıştırınca geldim. Hastalığı olan herkes gelsin, benim gibi olmasın, hastalık büyümesin. Korkulacak bir şey yokmuş” ifadelerini kullandı.



Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobilin ağaca çarpması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öldü 4 kişi de yaralandı.

Otomobil ağaca çarptı: 1 ölü 4 yaralı

Saruhanlı’nın Tütevelli Mahallesi sakinlerinden Abdurrahman YÜRDEM vefat etti.

VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI…

Saruhanlı’nın Apak ve Seyitoba Mahallelerinde başlayan orman yangınlarına ekipler hızla müdahale etti.

Son dakika... Saruhanlı’da orman yangını!

Cemaatin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, 15 Temmuz başta olmak üzere tüm şehitler için dualar edildi.

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Edebiyatçı, çevirmen ve akademisyen görevlerini yapan Pınar Kür'ün hayatını kaybettiğini yazar Yekta Kopan açıkladı.

Ünlü edebiyatçı Pınar Kür hayatını kaybetti!

FETÖ Terör Örgütü’nün 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye'nin milli birlik ve beraberliğini hedef alan hain darbe girişiminin 9. yılında, Manisa’da başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere tüm şahitler anıldı.

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Kaymakam Güldoğan, mahalle mahalle gezip uyarıyor

Salihli’de yangın alarmı

Şanlıurfa'da düğünde ikram edilen yaş pasta, davetlileri zehirledi. 60 kişi düğün sonrası karın ağrısı, mide bulantısı ve kusma şikayetleriyle hastanelik oldu.

Düğün gecesi kâbusa döndü! 60 kişi hastanelik oldu

Geleneksel lezzet tahin, bilimsel araştırmalarla desteklenen sağlık faydalarıyla kahvaltı sofralarının yıldızı oldu.

Bir kaşıkta gelen sağlık devrimi, erken yaşlanmaya kalkan oluyor! Kahvaltıdaki şifa deposunu bilim onayladı

ABD’nin Ege’de sessiz sedasız yayılmaya devam ettiği ortaya çıktı. Yunan basınında çıkan haberlere göre ABD Savunma Bakanı Hegseth yeni bir rapor sunacak.

ABD Ege’de sessiz sedasız yayılıyor: Son plan ortaya çıktı

Kayışlar mahallesindeki yangında yaklaşık 200 dekarlık mera alanı zarar gördü.

Saruhanlı'da çıkan yangında 200 dekar alan etkilendi

15 Temmuz Gazisi Müezzin Mehmet Kuzgun: "Onlar Mehmet hocaya değil Allah'ın evine saldırdı. Ben hakkımı helal etmiyorum"

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Ahmet Yasav: "15 Temmuz, milletin yazdığı bir destandır"

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Selendi Kaymakam Vekili ve Köprübaşı Kaymakamı Hüseyin Bütüner, orman yangınlarına karşı önleyici tedbirler konusunda mahalle halkı ile bir araya geldi.

Kaymakam Bütüner orman yangınlarına dikkat çekti

70 yaşındaki babası Yılmaz Yiğenli'yi başından balta ile ağır yaralayan 46 yaşındaki Suat Yiğenli tarım ilacı içerek yaşamına son verdi.

Korkunç vahşet! Babasının başını balta ile yarıp intihar etti!

Kırımın Aluşta şehrinde dünyaya gelen Anastasiya Düz, Sinema ve müzik üzerine Lisans ve yüksek lisans eğitimini Kiev’de tamamladı

ANASTASİYA DÜZ'DEN USTA İŞİ TEKLİ

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

TBMM Araştırma Komisyonu Saruhanlı’da Zirai Don İncelemesi Yaptı

Orman yangınlarını önleyici tedbirler değerlendirildi

Manisa’da zirai don çalıştayı

Saruhanlı’dan tayini çıkan Hâkim ve Savcılara Veda Yemeği

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 22.12.2023 14:58:00 2498 0

Tarih: 22.12.2023 14:58 Güncelleme: 22.12.2023 14:58
Haberi Sesli Oku
15.07.2025 15:31:00