Saruhanlı Damla Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından Doğu Anadolu Bölgesinde yer alan Erzurum ve Erzincan`a iki günlük gezi düzenledi.

Düzenlenen gezide doğunun manevi ve doğal güzelliklerine hayran kalan Saruhanlılar, Erzurum`un meşhur `Cağ Kebabının`  eşsiz lezzetini tattılar.

Damla Eğitim Gönüllüleri Derneği Üyeleri, sabahın erken saatlerde Erzurum`un meşhur kahvaltısıyla gezi programlarına başladı. Daha sonra Erzurum Ulu Cami, Çifte Minareli Medrese, Kurşunlu Medresesi ve Korucuk köyünde ziyaretlerde bulundular.

Korucuk köyü sakinleriyle beraber sıcak bir ortamda verilen çay keyfi molası geziye katılanlar üzerinde derin bir etki bıraktı.

Saruhanlı İş adamları ve aileleri daha sonra buradaki temaslarının ardından Erzincan iline geçerek programlarını sürdürdü.

Erzincan`da da Gürlevik Şelalesinin doğal güzelliğini çok beğenen Saruhanlılar daha sonra Ekşi Su mevkinde piknik yaparak Erzincan`da hoş vakit geçirdiler.

Geziye katılan dernek üyelerinden Orhan Ambar, "iş stresinden birkaç gün de olsa ailecek uzaklaşmak istedik. Anadolu`muzun bütün illerinin kendilerini göre güzellikleri olduğunu, sadece bu güzellikleri görmek için biraz gayret göstermek gerekiyor. Her gördüğümüz, gezdiğimiz yerleri daha çok seviyoruz. Gezerek ve görerek bazı güzellikleri yaşayabiliyoruz. Biz de Anadolu`muzun eşsiz bucaksız bu iki ilimizin güzelliklerini görmek için ailecek ziyaret ettik ve oldukça güzel vakit geçirdik, iyi ki gelmişiz" dedi.

Halil Yener ise, Doğuya hiç gitmediğini, ilk defa gidip görmenin mutluluğunu yaşadığını söyleyerek;

“Doğunun manevi, doğal güzelliği ve misafirperverliğine hayran kaldım. Genelde maalesef hep doğu bölgemizle ilgili olarak hep olumsuz şeyler duyuyorduk, anladık ki öyle değilmiş. İnsanlarımızın doğu bölgesine gidip mutlaka insanlarımızın sıcakkanlılığı ve misafirperverliğini görmeleri gerekiyor. Ölmeden önce görmek istediklerim yerlerin arasında doğu bölgemiz vardı. Çok şükür oraların da muhteşem güzelliklerini gördük. Geziyi düzenleyen ekip ve organizasyon çok güzeldi, tabir yerindeyse harikaydı. Paranın alamadığı güzellikler var, herkese tavsiyem o güzellikleri mutlaka gidip görmeleri lazım.

Eşiyle birlikte geziye katıldığını belirten ev hanımı Fatma Ambar ise, çok güzel bir gezi olduğunu, iyi ki böyle bir organizasyonun içinde yer aldığını belirtti.

Ambar, “Erzurum ve Erzincan bizde farklı manevi bir hava bıraktığı için çok memnunum. Bu gibi gezilerin insanın ufkunu açtığını ve insana farklı bir his kazandırdı” diye konuştu.



Başkan Cıllı Sarıçam Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi!

Saruhanlı'da Uyuşturucu Operasyonu: 1 Gözaltı

SARUHANLI’DA VEFAT…

Genç müteahhidin sır ölümü

SARUHANLI’DA VEFAT…

HAKİM BEYTULLAH KALAY'DAN ALTIN MADALYA

Şehit Okan Divrik, 25. yılında dualarla anıldı

Otomobil elektrik direğine çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

Hacırahmanlı'nın 50 yıllık altyapısı yenilenecek

Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı Federasyon Kupası’nda

Evinde tek başına yaşayan adam ölü bulundu

Yalnız yaşayan yaşlı adam yangında hayatını kaybetti

Soğuk havalarda egzersiz, kalbi daha fazla yoruyor

CHP’Lİ BAŞEVİRGEN: “DAR GELİRLİ, ISINMAK İÇİN SON ÇARESİ OLAN ODUNU, KÖMÜRÜ DE ALAMAZ OLDU”

Kaza değil cinayet çıktı! Eşi...

Çöp konteynerinde yeni doğmuş bebek cesedi bulundu

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da Önder çiftçiler DERİM projesi ile bilgilerini aktarıyor

Saruhanlı’da 487 bin metrekare tarla ihaleyle kiraya verilecek

Saruhanlı belediyesi araç filosunu güçlendiriyor!

YUNTDAĞLI ÇOCUKLAR BU OYUNU ÇOK SEVECEK

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
26.09.2013 18:50:33 1145 1
Tarih: 26.09.2013 18:50 Güncelleme: 26.09.2013 18:50
Haberi Sesli Oku