BESLENME - Özel Kastamonu Anadolu Hastaneleri Diyetisyeni İrem Yıldıran, kurban etinin kızartılmaması gerektiğini belirterek, haşlanarak yenmesinin daha uygun olacağını kaydetti. 
Dini bayramlardan birisi olan Kurban Bayramı´na yaklaşıldığını söyleyen Özel Kastamonu Anadolu Hastaneleri Diyetisyen İrem Yıldıran, ?Dini bayramlarımızdan biri olan Kurban Bayramı yaklaşıyor. Kurban Bayramı´nda et tüketimi ve bayramlarda geleneksel olan tatlı ve hamur işi tüketimi de artmakta olup sağlıklı beslenmeden uzak, kolesterol ve doymuş yağdan yüksek bir beslenme ortaya çıkıyor? dedi.
Kurban etlerinin pişirilmesinde ve saklanmasında dikkat etmemiz gereken hususlara açıklık getiren Diyetisyen Yıldıran, ?Etin pişirilmesinde ızgara, haşlama veya fırında pişirme yöntemleri tercih edilmeli, kızartmalardan kaçınılmalıdır. Kızartma veya kavurma gibi işlemler mide asidini arttırarak mide problemi yaşanmasına neden olurken, kırmızı et veya böbrek gibi sakatatlardan yapılan kavurmalar kolesterol ve doymuş yağ içeriği yüksek olduğundan tüketim miktarlarına dikkat edilmediği takdirde, kan şekerinin veya tansiyonun yükselmesine neden olmaktadırlar. Etle yapılan yemeklere yağ eklenmemeli, kendi yağı ile pişirilmelidir. Etlerin tek başına değil de sebzelerle birlikte pişirilmesi veya tüketilmesi, besin çeşitliliğinin sağlanması açısından sağlıklı bir yöntemdir. Bayram süresince nasıl bir beslenme yolu izlenmelidir Güne hafif bir kahvaltı ile başlanmalı ve aşırı miktarda yemekten kaçınıp az ve sık yemek yenmelidir. Yemek pişirme yöntemi olarak kızartmalar yerine, ızgara veya haşlama tercih edilmeli. Bayram ziyaretleri nedeniyle yemek saatleriniz, ana ve ara öğünleriniz şaşabilir. İştahınızı kontrol etmek için, ziyaretlere giderken çok aç olmamaya dikkat edin. Bayramda bilinçsizce çikolata ve tatlı tüketilir. Fazla çikolata ve tatlı tüketimi, mide yanması, bağırsak bozuklukları gibi şikayetlere neden olur. Bu nedenle alternatif olarak kuru meyveler ve ya sütlü tatlılar tercih edilebilir. Bu bayram tatilinde fiziksel aktivitenize dikkat etmelisiniz. Bayramda aldığımız fazla enerjiyi yakmak için tempolu yürüyüşler yapabilirsiniz? diye konuştu.



Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

TBMM Araştırma Komisyonu Saruhanlı’da Zirai Don İncelemesi Yaptı

Orman yangınlarını önleyici tedbirler değerlendirildi

Manisa’da zirai don çalıştayı

Saruhanlı’dan tayini çıkan Hâkim ve Savcılara Veda Yemeği

Yangından geriye gözyaşı kaldı

Başkan Balaban, orman yangınlarına dikkat çekti

Yangında öncü araç, yaralıya uçan İHA

Çukurbağ Spor Tesisi'ne merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismi verildi

Keneyi yakmak isterken ormanı yaktı

Muhammed Yakut hayatını kaybetti: Cinayet mi ecel mi?

Bakan Yumaklı: "Yangınların 6’sı halen aktif, Akhisar’da tek noktaya yoğunlaştık"

“Kuraklıktan zarar gören çiftçilerimiz yardım kapsamına alınmalıdır”

Türkiye güne akaryakıt zammıyla başladı. 6 gün sonra neler olacak neler

Fenalaşan arkadaşına müdahale etti, ikisi de kalp krizinden öldü

Manisa'daki yabancı nüfus azalmaya devam ediyor

Manisa TSO Meclis Salonuna Mimar Ferdi Zeyrek’in adı verildi

Zeki Bilgin’den “Hurda Davası”na ilişkin açıklama: "Yargılanmışım, ceza almışım gibi gösteriliyor"

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 30.08.2017 08:25:20 638 0

Tarih: 30.08.2017 08:25
Haberi Sesli Oku
8.07.2025 12:04:00