Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Birleşmiş Milletler`in Suriye ve Mısır gibi ülkelerde yaşanan zulme sessiz kalmasına sert tepki gösterdi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Birleşmiş Milletler`in Suriye ve Mısır gibi ülkelerde yaşanan zulme sessiz kalmasına sert tepki gösterdi.

Artık BM`nin bir kuruşuna bile dokunmayacağını söyleyen Görmez, "Diyanet İşleri Başkanlığı`nı ilgilendiren kısmında BM`nin bir kuruşunu harcamayacağım. Kabul etmiyorum o parayı" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, `Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesinde Din Görevlilerinin Katkısının Sağlanması İşbirliği Protokolü`nün imza töreninde konuştu. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin`in de katıldığı imza töreninde, Suriye ve Mısır`da yaşanan gelişmelere sert tepki gösterildi. İslam coğrafyasında yaşananlara ve akan kana dikkat çeken Görmez, şöyle konuştu:

"İnsanlık vicdanını kaybediyor. Birkaç gündür hepimiz evlerimizde televizyonlarımızın karşısına kilitlendik, bütün insanlığın nasıl vicdanını kaybetmeye başladığına şahit oluyoruz. Aslında insanoğlunun öldürme macerası Kabil`in Habil`i öldürmesi ile başlatmıştır. İnsanoğlunun bu en büyük cinayetini bizim elimizdeki kitaplardaki rivayetlere göre bu cinayet Şam`daki Kasyon Tepesi`nde işlenmiş. Biz dünden bugüne Kasyon Tepesi`nde büyük bir insanlık suçunun yeniden işlendiğine şahit oluyoruz. Öncelikle bunu bir vicdan, iman sahibi bir mümin olarak telin etmek her birimizin vazifesi. Ama telin etmek yetmez.

Asıl üzücü olan bir husus daha var asıl üzücü olan birinci husus insanlık vicdanını kaybediyor. İkinci husus Müslümanlığımız vicdan üretmemeye başladı. Çünkü bu cinayetler İslam topraklarında Darussalam olarak bilinen barışın ve esenliğin yurdu olarak bilinen topraklarda ve coğrafyalarda meydana geliyor. Bu büyük cinayetlerle insanlığa karşı işlenen büyük cinayetlerde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah`tan rahmet diliyorum. Bütün insanlığı yeniden kendi vicdanına yaratıcının yüreklerine yerleştirdiği fıtratlarına yerleştirdiği o vicdanlarına sahip çıkmaya davet ediyorum. Bütün Müslümanları da yeniden vicdan üretecek bir dindarlık üretmeye davet ediyorum. Müslümanlar kendi dindarlıklarını yeniden sorgulamak durumunda. Neden Müslümanlığımız vicdan üretmiyor?"

"BM`NİN BİR KURUŞUNU HARCAMAYACAĞIM"

Diyanet İşleri Başkanlığı`nda gerçekleştirilen protokolün aslında bir BM projesi olduğuna dikkat çeken Görmez, bir BM temsilcisinin de törende hazır bulunduğuna vurgu yaparak,

“Bundan sonraki en azından Diyanet İşleri Başkanlığı`nı ilgilendiren kısmında BM`nin bir kuruşunu harcamayacağım. Kabul etmiyorum o parayı. Bunu Diyanet Vakfı`ndan harcayacağım. O parayı insanlığa karşı işlenen büyük suçları ve cinayetleri önlemede kullansın bizim kadına karşı şiddeti, insana karşı şefkati ve merhameti toplumumuza milletlerimize anlatacak kadar hem imanımız var hem maneviyatımız var hem de maddiyatımız var Allah`a hamt olsun" diye konuştu.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI GÖRMEZ’İN SÖYLEDİĞİ BİR CÜMLEDEN KADIN ALEYHTARI BİR YARGI VE DÜŞÜNCE ÜRETMEK İYİ NİYETLE BAĞDAŞTIRILAMAZ

Diyanet İşleri Başkanlığı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in, BM’nin insan hakları, kadın hakları ve çocuk hakları gibi konularda artık inandırıcılığını kaybettiğini ifade etmek için söylediği bir cümleden kadın aleyhtarı bir yargı ve düşünce üretmek ve bunu sosyal medya üzerinden bir kampanyaya dönüştürerek topluma takdim etmeknin hiçbir iyi niyetle bağdaştırılamayacağını açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı`ndan yapılan açıklamada, bugün Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi imza töreni esnasında Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in kadına karşı şiddeti reddeden, kadına karşı her türlü ayrımcılığı “en kötü ırkçılık” ilan eden 20 dakikalık bir konuşma yaptığı hatırlatılarak "BM’nin insan hakları, kadın hakları ve çocuk hakları gibi konularda artık inandırıcılığını kaybettiğini ifade etmek için söylediği bir cümleden kadın aleyhtarı bir yargı ve düşünce üretmek ve bunu sosyal medya üzerinden bir kampanyaya dönüştürerek topluma takdim etmek hiçbir iyi niyetle bağdaştırılamaz" denildi.



Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Maliz ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Bülent Gökmen de Elif Ela Gülseren’i ve ailesini tebrik ederek başarı dileklerini paylaştı.

Başkan Akın’dan YKS ve MSÜ'de dereceye giren öğrenciye tebrik

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), tasarımcılardaki desteklemek amacıyla uluslararası bir sempozyum düzenledi.

İzmir Ekonomi’de 'tasarım' zirvesi

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, dijital altyapısı ve güçlü akademik kadrosuyla dünya standartlarında eğitim sunuyor.

EÜ Diş Hekimliği Fakültesi, modern eğitimiyle geleceğin hekimlerini yetiştiriyor

Arslanlar biberi, Urfa isotu ile yarışmak istiyor

Coğrafi işaretli Arslanlar biberinde hasat dönemi başladı

Kordon ve Alsancak'ta korsan taşımacılığa karşı harekete geçen İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ile Kordon İş Adamları Derneği, iş birliği protokolü imzaladı.

Şoförler ve esnaf el ele: 'Korsana geçit yok'

DSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, toplantıda sanayinin mevcut durumunu ve beklentilerini paylaştı.

DSO Başkanı Kasapoğlu: "Merkez Bankası‘ndan güçlü ve anlamlı bir faiz indirimi bekliyoruz"

Demirci ilçesinde kırsal mahallelerde buğday, arpa ve çavdar üreten çiftçiler hasatlarını imece usulü ile el birliği içerisinde gerçekleştiriyor.

Demirci'de buğday ve arpalar imece usulüyle hasat ediliyor

Operasyon kapsamında 5 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Manisa'da sentetik uyuşturucu operasyonu: 5 tutuklama

2025 yılı üniversiteye giriş sınavları sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Manisa, yükseköğrenime hazırlık sürecinde başarılı bir tablo çizdi.

YKS ve MSÜ’de Manisa imzası

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban’ın eşi Serap Balaban’ın babası İsmail Çullu hayatını kaybetti.

Başkan Balaban'ın acı günü

Saruhanlı ilçesindeki iki ayrı mahallede çıkan yangınların, tarım ekipmanlarından çıkan kıvılcımlar nedeniyle başladığı belirlendi.

Saruhanlı’da orman yangınına neden olan şüpheli tutuklandı!

Salihli ilçesinde virajı alamayarak şarampole devrilen kamyon alev alev yandı. Yangın ormana sıçramadan söndürüldü.

Alev alan kamyon şarampole uçtu, yangın ormana sıçramadan söndürüldü

emekli öğretmen olan 78 yaşındaki felçli kadın son zamanlarda sık sık akciğer enfeksiyonu nedeniyle hastaneye gidiyordu.

Nefes borusuna kaçan mısır tanesi 5 ay sonra ortaya çıktı

Serinlemek için denize giren 25 yaşındaki genç, boğularak hayatını kaybetti.

25 yaşındaki genç denizde boğuldu

Dayı ve yeğeninin miras kavgasında kan aktı: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Karısını darp eden yeğenini öldürdü

"20 hanedeki 58 vatandaşımızı ve 110 küçükbaş ile 20 büyükbaş hayvanı tahliye ettik"

Afyonkarahisar’da bir köy tahliye edildi

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 23.08.2013 18:16:31 534 0

Tarih: 23.08.2013 18:16 Güncelleme: 23.08.2013 18:16
Haberi Sesli Oku
23.07.2025 16:50:00