Anahtar Kelimeler: 0

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 91. Yıldönümü

ŞEVVAL YİNE HERKESİ AĞLATTI

 

SARUHANLI – Saruhanlı’da İstiklal Marşı’nın kabulünün 91. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenlendi. İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması”sının birincisi Şevval Bahar, sahneye çıkarak İstiklal marşını okudu. Milli marşı okurken gözyaşlarına hakim olamayan Şevval, kendisini dinleyenleri de ağlattı.

 

Saruhanlı Almış Şentürk Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen törene, İlçe Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen İlyas Pekdemir, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, diğer protokol üyeleri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

Belediye Kültür Merkezinde gerçekleşen program, saygı duruşunda bulunulması ve ardından istiklal marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra Mehmet Akif Ersoy’un hayatını yansıtan slayt gösteri sunuldu.

 

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşların ve şiirlerin okunduğu programda oratoryo ve “istiklal marşı” isimli tiyatro oyununu sahneledi.

 

Programın sonunda “12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma” etkinliği kapsamında, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilk ve orta dereceli okullarda eğitim gören öğrencilere yönelik "İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması"nda dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi.

 

Yarışmanın birincisi İshakçelebi Beldesi Şehit Hüseyin Koşar İlköğretim Okulu 4/A Sınıfı öğrencisi Şevval Bahar’ın ödülünü Kaymakam Otcu verdi.

 

Yarışmanın ikincisi Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi İsrafil Kaplan’ın ödülünü Garnizon Komutanı Pekdemir, üçüncü Koldere Şehit Mehmet Burhan İlköğretim Okulu öğrencisi Ümmuş Nur Özcan’ın ödülünü ise Başkan Yaralı verdi. Jüri özel ödülüne layık görülen Yılmaz Şehit Mustafa Sonkaya İlköğretim Okulu öğrencisi Gizem Abacı’nın ödlünün de İlçe Emniyet Müdürü Engin Pınar verdi.

 

Programın kapanışında “İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması”sının birincisi Şevval Bahar, sahneye çıkarak İstiklal marşını okudu. Milli marşı okurken gözyaşlarına hakim olamayan Şevval, kendisini dinleyenleri de ağlattı. Kaymakam Otcu, başarısından dolayı minik öğrenciyi tebrik ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Muammer Kökcüoğlu



Fethiye'de silahlı saldırı: 3 kişiyi öldürdü, 2 kişiyi yaraladı! Dehşet saçan saldırgan yakalandı

Bıçak ve tahralı dehşet! Çocuk parkında cinayet!

Cinayet suçundan aranan şahıs yakalandı

Fethiye'de aile katliamı: 3 ölü

Salihli'de yangın felaketinin yaraları sarılıyor

Bir Seçil Erzan vakası da İzmir'de: 300 milyonluk vurgun

Alaşehir’de uyuşturucu tacirlerine operasyon

Saruhanlı'da Emniyet Müdürlüğü'nden elektrikli bisiklet ve motosikletler için önemli uyarı

Kötü koku gelince ortaya çıktı: Boş arazide kadın cesedi bulundu

Silahlı çatışma: 1 ölü, 1 yaralı

Feci şekilde darp edildi, 27 gün sonra yaşamını yitirdi

Salihli'de korkutan yangın

Korkunç cinayet: Konuşmak için çağırdı, öldürdü! Son paylaşımı dikkat çekti

Salihli'deki yangının bilançosu: 4 ev, 1 ağıl, 2 motosiklet, 1 traktör, 1 iş makinesi kül oldu

Makilik alanda yangın

Silahlı kavga: 3 yaralı

Saruhanlı Jandarmadan tefecilere operasyon: 5 gözaltı

Korkunç olay! Kızını ve torununu öldürdü

Köprü altında cansız bedeni bulunmuştu! Döverek öldürüldüğü ortaya çıktı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 12.03.2012 18:35:45 580 0

Tarih: 12.03.2012 18:35

Haberi Sesli Oku

Eğitim

Eğitim Haberleri