SARUHANLI - Saruhanlı Müftülüğü, Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında ilçede görev yapan din görevlilerine yönelik birlik, beraberlik ve dayanışma yemeği düzenlendi.   

Saruhanlı Belediyesine ait Düğün salonunda düzenlenen etkinliğe, İlçe Müftüsü Muhammed Koçak, Belediye Başkan Yardımcıları Cevdet Aydın, Suat Diktaş, İsmail Ceylan, Mustafa Ercan Bilgiç, Diyanet Sen İlçe Temsilcisi Nuh Okal ve din görevlileri katıldı.

İlçe Müftüsü Muhammed Koçak yemeğin ardından yaptığı konuşmada, ?Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında tüm din görevlilerinin katılımı ile program düzenlediklerini belirterek, amaçlarının birlik, beraberlik ve kaynaşmayı daha da artırmak olduğunu ifade etti.

Müftü Koçak, ?Başkanlığımız, çeyrek asırdır Ekim ayının ilk haftasını ?Camiler Haftası? olarak kutlamakta camilerimizi hayatın merkezine, şehrin kalbine taşımayı amaçlamaktadır. Bu hafta münasebetiyle düzenlenen etkinliklerle toplumumuza cami hakkında yeni bir bakış ve anlayış kazandırılmaya çalışılmaktadır. Camiler Haftası, son yıllarda belirli bir tema etrafında kutlanmakta engelli, çocuk, genç, kadın gibi farklı toplum kesimlerinin camiyle daha fazla buluşabilmesi için kampanyalar düzenlenmesine vesile olmaktadır. Bu yıl toplumumuzun dikkatini okumaya çekmek, caminin huzurlu atmosferiyle kitabın güvenli limanı arasında bir ilişki kurarak medeniyetimize atıfta bulunmak adına ?Cami ve Kitap? teması belirlenmiştir.? Dedi.

Unutulmamalıdır ki; bizim için kitap iman meselesi olduğunu belirten Müftü Koçak şunları söyledi; ?İnanç esaslarımızdan biri de kitaplara imandır. Tevhidin sembolü cami ise, birliğimiz ve dirliğimiz kadar değerlidir. Bugün sözün değeri düşerken, görselliğin egemenliği ve imajın yükselişi sürerken maalesef insanımız ile kitap arasına mesafe girmiştir. İnancın, ibadetin ve ilmin sacayağına olan ihtiyacımız her zamankinden ziyadedir. İnsanı günübirlik yaşamaya, geçici heveslere ve yüzeyselliğe mahkûm eden teknoloji çağı, ona kitap sayesinde yetilerini, aklını ve duygularını keşfedebileceğini unutturmuştur. Hâlbuki tarih boyunca insanoğlu, bizatihi kendisini ve bütün olarak evreni kitap üzerinden anlamış ve anlamlandırmıştır. Kitap, insanın aklını, ruhunu, kalbini, benliğini ve kimliğini inşa etmiştir. Anlam, düşünce ve duygu dünyaları arasındaki geçişler, kitap aracılığıyla gerçekleşmiştir. Kitabın davetiyle insanoğlu inanmış, ibadetin sırrına varmıştır.? 

İlçe Müftüsü Koçak konuşmasının ardından birlik ve beraberlik yemeğine katılan Belediye başkan yardımcılarına teşekkürlerini sundu. 



Manisa'da binlerce sürücü bilgilendirildi

Turgutlu Belediyesinde bayramlaşma sevinci yaşandı

Manisa'da resmi bayramlaşma töreni yapıldı

Salihli’de kurban kesimini uygulamalı öğrendiler

Depremde panik atak geçiren 14 yaşındaki çocuk hastanede hayatını kaybetti

Yunusemre'de ibadethaneler Kurban Bayramı için hazırlanıyor

O MUHTAR YİNE ADAY!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkusu Saruhanlı’da Yaşandı!

Manisa’da Gençlik Haftası ve 19 Mayıs coşkusu başladı

Başkan Ekrem Cıllı Dünya Ebeler Günü'nü Kutladı

Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 14.10.2016 09:38:09 473 0

Tarih: 14.10.2016 09:38
Haberi Sesli Oku
5.06.2025 12:13:00