ASAYİŞ - İstanbul Sarıyer´de terör örgütü DHKP-C´ye yönelik operasyon sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Dilek Doğan´ın ölümüne ilişkin açılan davanın ilk duruşması bugün görülecek. İstanbul 12´inci Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülecek olan duruşma öncesi adliye içince ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı.

İstanbul Sarıyer´de DHKP-C´ye yönelik terör operasyonu sırasında baskın yapılan bir evde Dilek Doğan´ın ölümüne ilişkin polis memuru Y.M. hakkında "Kasten Öldürmenin İhmali Davranışla İşlenmesi" suçundan dava açılmıştı.

İstanbul 12´inci ağır Ceza Mahkemesi´nde görülecek davanın ilk duruşması bugün yapılacak. Duruşma için dün sabah saatlerinde adliyede güvenlik önlemleri alınmaya başladı. Bugün de adliye içi ve dışında çok sayıda polis görevlendirilirken, polis ve çevik kuvvet araçlarının konuşlandırıldığı adliye önündeki meydan ise bariyerlerle kapatıldı.
Olası eylem ve protesto gösterilerine karşı adliyenin bütün girişlerine sivil ve resmi kıyafetli polis memurları görevlendirildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Dilek Doğan, terör örgütü DHKP-C´nin 10 Ağustos´ta ABD Başkonsolosluğu´na yönelik saldırısının firari şüphelisi H.R.K.´nın yakalanabilmesi ve muhtemel başka bir silahlı eyleminin önlenebilmesi amacıyla 18 Ekim´de Sarıyer´de düzenlenen operasyonda yaralanmıştı. Hastanede tedavi altına alınan Dilek Doğan, 7 gün sonra hayatını kaybetmişti.

Doğan´ın ölümüne ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı´nca başlatılan soruşturma kapsamında, operasyona katılan polis memuru Y.M.´nin ifadesi alınmış ve tutuklanma talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği´ne sevk edilmişti. Hakimlik, polis memuru Y.M.´nin adli kontrolle serbest bırakılmasına karar vermişti.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından polis memuru Y.M.´nin ´Kasten Öldürmenin İhmali Davranışla İşlenmesi´ suçundan 20 yıldan 26.5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Doğan´ın vurulmasından önce polis memuru Y.M. ile aralarında yaşanan sözlü tartışmanın diyaloglarına da iddianamede yer verilmişti.



Saruhanlı’da 2. Geleneksel Kurtuluş Futbol Turnuvası!

Düğün sonrası meydan muharebesi gibi kavga

Elektrik akımına kapılan adam öldü

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Saruhanlı’da Vefat…

Sarıgöllü kadınlardan kışlık mesaisi

Likya Yolu'nda kaybolan Çinli turistin cansız bedenine ulaşıldı

Yalnız yaşayan yaşlı adamın cesedi yayılan kötü kokuyla bulundu

Sır ölüm! Uzman estetisyen evinde ölü bulundu

Trafik kazası: 2 ölü

Saruhanlı'da vefat...

Muay-Thai İller Arası Turnuva Açılışı

Cinayet zanlısı mağarada yakalandı

Çorum’da milyonluk vurgun! Detaylar şok etti

Şüpheli ölüm! Genç kadın tatil cennetinde ölü bulundu

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Saruhanlı’da Zafetr Bayramı Coşkusu

SSVD Vakfı personeli grev başlattı

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Asayiş 17.02.2016 10:44:26 562 0

Tarih: 17.02.2016 10:44 Güncelleme: 17.02.2016 10:44
Haberi Sesli Oku
7.09.2025 17:26:00