SARUHANLI - İzmir Üniversiteleri Platformu’nun ‘Dijital Vatandaşlık’ temalı projesinin ikinci ayağı, Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde (DESEM) başladı. Ana teması teknolojinin doğru kullanımı olan ve iki gün sürecek eğitimlerin açılış töreninde konuşan İzmir Üniversiteleri Platformu Dönem Başkanı Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Platform olarak amacımız, teknolojiyi bütün yönleriyle düşünen, ayırt eden, sorgulayan ve bunları akranlarıyla paylaşan bireyleri topluma kazandırmaktır” diye konuştu.  

İzmir Üniversiteleri Platformunun ‘Dijital Vatandaşlık: Bağımlı ve Zorba Olma. İnterneti Güvenli ve Bilinçli Kullan’ Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında düzenlenen Akran Farkındalığı Eğitimi Programı DESEM’de başladı. İzmir üniversitelerinin öğrencilerine 2 gün boyunca çeşitli sunumların yapılacağı ve eğitimlerin verileceği programın açılış töreni, İzmir Üniversiteleri Platformu Dönem Başkanı Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Platform üyesi üniversitelerin üst yönetimleri, akademisyenleri ve eğitim alacak öğrencilerin katılımıyla yapıldı. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, 2008 yılında kurulan platformun akademik, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde bugüne kadar önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin öncülüğü ile 2019 yılında platformun çalışmalarının yeniden hız kazandığını söyledi. 

DİJİTAL VATANDAŞLIK PROJESİ

Platformun, ‘Üniversite Kenti İzmir’ vizyonunu şekillendirecek ve ülkemizin geleceğini güçlendirecek çalışmalar yaptığını vurgulayan Hotar, “Bu kapsamda düzenli olarak bir araya gelen platform üyelerimiz, kurumsal dayanışmanın yanı sıra birey ve toplum hayatımızda farkındalık oluşturacak girişimleri başlatmıştır. Bunlardan birisi olan ‘Dijital Vatandaşlık’ sosyal sorumluluk projesi, özellikle gençlerimizin teknolojiyi doğru ve etkin şekilde kullanımına odaklanmış; bu sayede geleceğimizi oluşturan evlatlarımızın bilinçlenmesini sağlamayı hedeflemiştir. Teknolojinin doğru kullanımına ilişkin kalıcı davranışların kazandırılması ve toplum nazarında bunların örneklerle yaygınlaştırılması eğitim ile mümkün olacaktır. Buradaki eğitimlerimiz de projemizin ikinci basamağının başlangıcıdır. Platform olarak buradan elde etmeyi hedeflediğimiz çıktılar ise teknolojiyi bütün yönleriyle düşünen, ayırt eden, sorgulayan ve bunları akranlarıyla paylaşan bireyleri topluma kazandırmaktır” diye konuştu.  

“Sürekli değişen ve dönüşen dünyada teknolojiyi yakından takip etmek, bilgi sahibi olmayı gerektirir” ifadelerini kullanan Hotar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kullandığınız teknolojinin ne olduğunu bilmeniz ve bunu hangi amaçla kullandığınızı çözmeniz gerekmektedir. Böylece hiçbir teknolojinin esiri olmaz; özgür ve düşünen bireyler olarak yolunuza devam edersiniz. Akıllı insan, kendini modern dünyanın esiri haline dönüştürmez; teknolojiyi, güvenli ve bilinçli şekilde kullanır. Katılacağınız eğitimler sonunda teknolojiyi daha bilinçli kullanan bireyler olarak bu konuda çevrenizde farkındalık oluşturacağınıza ve platformumuzu başarıyla temsil edeceğinize de inanıyoruz. Platform olarak bu tür etkinliklerle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettikleri kentlerle bütünleşen üniversite vizyonuna uygun şekilde çalışmalarımızı sürdürecek; halkımızla temas noktalarımızı daha da artıracağız.”

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE

İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper ise, gençlerin beden ve ruh sağlığını tahrip eden madde, teknoloji ve bütün bağımlılıklarla mücadele kavramının Türkiye’nin sosyal kalkınma hedefinin bir parçası olduğunu söyledi. Teknoloji ve internetin yararlarının yanı sıra zararlarının da bilinmesi gerektiğine dikkat çeken Tunçsiper, “Platform olarak, internetin ve teknolojinin doğru kullanılmasını sağlamak, benzer sosyal gruplardaki bilimsel, eleştirel, yaratıcı ve yansıtıcı düşünmeyi geliştirmek ve bağımlılığın temellerini oluşturan etmenleri ortadan kaldırmak amacıyla eğitim ve öğretimde başarıyı artırdığı bilimsel olarak kanıtlamış olan ‘Akran Farkındalığı Eğitim’ yöntemini kullanmayı benimsedik. Burada iki gün sürecek olan eğitimlerde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından, İzmir Üniversiteleri Platformu Dönem Başkanı Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, platform üyesi üniversitelerin üst yönetimleri, akademisyenleri ve öğrenciler ile aile fotoğrafı çektirdi.



Bülent Arınç: “Değer Erozyonu Türkiye’yi Bu Hâle Getirdi”

İzmir'de dine, Peygamber Efendimiz'e ve Atatürk'ün annesine hakaret eden kişi tutuklandı

Ekrem Başkan, Yeni Kavşak Projesi İçin İzmir'de

Doğal gazını yakmayarak komşudan geçinene kötü haber

İhmal edilen baca temizliği yangına neden oluyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden üretimde rekor yıl

Açılan tapu davası 71 yıl sonra sonuçlandı

Başkan Kaplan'dan Arslan ailesine ziyaret

Zeyrek’ten katılımcı yönetim vurgusu ve imar planı müjdesi

Yenidoğan çetesiyle ilgili yeni gelişme: 13 hastane ve 3 şirkete kayyum atandı

Türk Sağlık Sen'den aile hekimleri ve çalışanlarına tam destek

Manisa'da 3 bin 500 yükümlü topluma kazandırılacak

Devriye görevinde fenalaşarak hayatını kaybeden polis memuruna son görev

Vali Özkan'dan Suriye'deki hapishaneden kurtarılarak vatanına kavuşturulan gencin ailesine ziyaret

Müdür Aktaş’tan vatan için can verenlere vefa: “Şehit emanetleri yalnız değil”

Duvarı kırıp 35 yıllık komşusunun eşyalarını çalmıştı, "Alkolün etkisindeydim" dedi

Manisa'da 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Paneli düzenlendi

Suriye’deki hapisten kurtarılan Saruhanlılı genci yurda giriş yaptı

Erdoğan'ı protesto edip tutuklanmıştı! Sena Eliküçük cezaevinde yaşadıklarını anlattı: Çıplak arama...

Sağlık birimlerinde 26 bin 673 sözleşmeli personel istihdam edilecek

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 21.10.2019 07:31:00 1208 0

Tarih: 21.10.2019 07:31

Haberi Sesli Oku