Anahtar Kelimeler: 0

ENGELLİ VATANDAŞ EVDE BAKIM ÜCRETİ İSTİYOR

 

KAYIŞLAR - Saruhanlı İlçesine bağlı Kayışlar köyünde 3 yaşındayken geçirdiği menenjit hastalığından dolayı sağ kolu ile sağ bacağını tam olarak kullanamayan Metin Dinçol (52) yüzde 54 özürlü olduğunu gösteren sağlık raporu bulunmasına rağmen evde bakım ücreti hizmetinden faydalanamadığını ileri sürdü.

 

Kayışlar köyünde ikamet eden ve bakımı ablası Fatma Dinçkol (55) tarafından yapılan Metin Dinçol, yaptığı açıklamada, 3 ayda bir aldığı 550 lira engelli aylığının kendilerine yetmediğini, bu nedenle evde bakım ücreti alabilmek için girişimde bulunduğunu ancak yaptığı başvurunun kabul edilmediğini ifade etti.

 

Akhisar Devlet Hastanesinden kendisine verilen sağlık raporunda özür derecesinin yüzde 54 olarak belirtildiğini dile getiren Dinçol, şunları anlattı;

 

“Annem 46, babam 13 yıl önce vefat etti. Bakımımı benden iki yaş büyük olan ve bana bakabilmek için evlenmeyen ablam Fatma yapıyor. Ablamla birlikte babamdan kalan evde yaşıyoruz. Üç ayda bir aldığım engelli aylığının dışında herhangi bir gelirimiz yok. Bu para da bize yetmiyor. Bunun için engelli aile bireylerinin bakımını yapan aile üyelerine tanınan evde bakım ücreti hizmetinden faydalanmak istedik. Bu konuda yaptığımız başvuru kabul edilmedi. Bu hizmetten faydalanabilmem için ağır özürlü olmam gerekiyormuş. Özür derecemin yüzde 54 olması yetmiyormuş.”

 

Bu konuda çok şaşkın ve mağdur durumda olduğunu anlatan Dinçol, talebinin yerine getirilmesi için yetkililerden yardım beklediğini söyledi.

 

Muammer Kökcüoğlu



Manisa'da binlerce sürücü bilgilendirildi

Turgutlu Belediyesinde bayramlaşma sevinci yaşandı

Manisa'da resmi bayramlaşma töreni yapıldı

Salihli’de kurban kesimini uygulamalı öğrendiler

Depremde panik atak geçiren 14 yaşındaki çocuk hastanede hayatını kaybetti

Yunusemre'de ibadethaneler Kurban Bayramı için hazırlanıyor

O MUHTAR YİNE ADAY!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkusu Saruhanlı’da Yaşandı!

Manisa’da Gençlik Haftası ve 19 Mayıs coşkusu başladı

Başkan Ekrem Cıllı Dünya Ebeler Günü'nü Kutladı

Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 2.07.2012 20:01:29 580 0

Tarih: 02.07.2012 20:01
Haberi Sesli Oku

Saglik

Saglik Haberleri
5.06.2025 12:13:00