POLİTİKA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli basın toplantısında son dakika açıklamalar yaptı. Bahçeli, "Fırat'ın doğusunda hilal yükseltilmeli hainler cezalandırılmalıdır." diye konuştu.

ABD ile anlaşılan Fırat’ın doğusundaki güvenli bölgede kontrolün Türkiye’de olmasını isteyen Bahçeli, ilk kademe mahkemeyi Anayasa Mahkemesi’nin Barış Akademisyenleri davasında verdiği hak ihlali kararına uymamasını istedi.

Devlet Bahçeli, İYİ Parti’deki eski MHP’lilere 1 Ağustos’ta yaptığı ‘geri dönün’ çağrısına İYİ Parti’nin sosyal medya hesabından Meral Akşener’in kahkaha attığı bir video ile yanıt verilmesine de, “Son gülen iyi güler” yorumunu yaptı.

Bahçeli gazetecilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la evinde yaptığı görüşmede masaya hangi konuların geldiği şeklindeki soruya, “Evde masa yoktu” yanıtını verirken Ali Babacan’ın kuracağı partiyle ilgili soruya ise, "104. parti olur" yanıtını verdi.

Bahçeli’nin açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Çevremiz zifiri karanlıktır"

-İdlib mayın tarlası gibidir. Çevremiz zifiri karanlıktır. Ülkemizi terörizmle susturacağını sanan gafiller çok yakında anlayacaklardır. Terör örgütleri yaptırım baskıları, darbe girişimleri Türk milletini haklı davasından döndüremeyecektir. Türk milleti mazlumların umut ışığıdır. Türkiye bölgesinde parlayan yıldızdır, uyanmış bir devdir.

"Güvenli bölge zaruri ve önemlidir"

-Terör örgütlerine kim yardım ve yataklık yapanlar Türk milleti ile tanışacaktır. Dost ve müttefiklerin şaibesiz desteği çok önemlidir. Sınırlarımızı emniyete alacak şekilde yapılacak güvenli bölge zaruri ve önemlidir. Sadece Türkiye’yi değil bölgeyi de koruyacaktır. ABD, müttefiklik ahlakı ile çelişmemelidir.

"Denetimi Türkiye tarafından sağlanmalı"

-Ülkemizdeki Suriyeli sığınmacılar için yeni bir hayat hızla sağlanmalıdır. Buranın denetimi Türkiye tarafından sağlanmalıdır. ABD, Türkiye’yi anlamalı; sevmiyorsa da saygı duymalıdır. YPG’ye silah vermekten vazgeçmelidir. Güvenli bölge ABD’nin lütfu değildir. Türkiye güvenli bölge ile kardeşliğin, bütünlüğün yanında olduğunu göstermiştir.



Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 8.08.2019 16:13:00 916 0

Tarih: 08.08.2019 16:13
Haberi Sesli Oku
21.04.2025 11:48:00