Son Dakika

POLİTİKA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli basın toplantısında son dakika açıklamalar yaptı. Bahçeli, "Fırat'ın doğusunda hilal yükseltilmeli hainler cezalandırılmalıdır." diye konuştu.

ABD ile anlaşılan Fırat’ın doğusundaki güvenli bölgede kontrolün Türkiye’de olmasını isteyen Bahçeli, ilk kademe mahkemeyi Anayasa Mahkemesi’nin Barış Akademisyenleri davasında verdiği hak ihlali kararına uymamasını istedi.

Devlet Bahçeli, İYİ Parti’deki eski MHP’lilere 1 Ağustos’ta yaptığı ‘geri dönün’ çağrısına İYİ Parti’nin sosyal medya hesabından Meral Akşener’in kahkaha attığı bir video ile yanıt verilmesine de, “Son gülen iyi güler” yorumunu yaptı.

Bahçeli gazetecilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la evinde yaptığı görüşmede masaya hangi konuların geldiği şeklindeki soruya, “Evde masa yoktu” yanıtını verirken Ali Babacan’ın kuracağı partiyle ilgili soruya ise, "104. parti olur" yanıtını verdi.

Bahçeli’nin açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Çevremiz zifiri karanlıktır"

-İdlib mayın tarlası gibidir. Çevremiz zifiri karanlıktır. Ülkemizi terörizmle susturacağını sanan gafiller çok yakında anlayacaklardır. Terör örgütleri yaptırım baskıları, darbe girişimleri Türk milletini haklı davasından döndüremeyecektir. Türk milleti mazlumların umut ışığıdır. Türkiye bölgesinde parlayan yıldızdır, uyanmış bir devdir.

"Güvenli bölge zaruri ve önemlidir"

-Terör örgütlerine kim yardım ve yataklık yapanlar Türk milleti ile tanışacaktır. Dost ve müttefiklerin şaibesiz desteği çok önemlidir. Sınırlarımızı emniyete alacak şekilde yapılacak güvenli bölge zaruri ve önemlidir. Sadece Türkiye’yi değil bölgeyi de koruyacaktır. ABD, müttefiklik ahlakı ile çelişmemelidir.

"Denetimi Türkiye tarafından sağlanmalı"

-Ülkemizdeki Suriyeli sığınmacılar için yeni bir hayat hızla sağlanmalıdır. Buranın denetimi Türkiye tarafından sağlanmalıdır. ABD, Türkiye’yi anlamalı; sevmiyorsa da saygı duymalıdır. YPG’ye silah vermekten vazgeçmelidir. Güvenli bölge ABD’nin lütfu değildir. Türkiye güvenli bölge ile kardeşliğin, bütünlüğün yanında olduğunu göstermiştir.



Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

Saruhanlı'dan İzmir’e su aktarımına tepki: Kaderimizle oynamayın, günahtır!

Yunusemre 100. Yıl Meydanı’nda iftar sofrası kurdu

Yunusemre’de Ramazan Çarşısı kuruldu

Gölmarmara'da 2 bin kişilik iftar sofrası

Manisa Büyükşehir’de en düşük maaş 42 bin lira oldu

Lavender Robotics İtalya'dan 2 ödülle döndü

Soma davasına savcılık mütalaasını verdi

Ege'de korkulan oldu! Profesör tehlikenin geldiğini açıkladı

Baba dediği kişi gerçek babasının katili çıktı! Gerçeği DNA testiyle çıktı

Evlerde Ramazan hazırlıkları başladı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 8.08.2019 16:13:00 907 0

Tarih: 08.08.2019 16:13

Haberi Sesli Oku