Saruhanlı İlçesinde, Sosyal Riski Azaltma Projesi (Srap) kapsamında hazırlanıp uygulamaya konulan projeler doğrultusunda 17 kişinin iş sahibi olduğu bildirildi.

Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, gazetecilere Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında Saruhanlı’da hayata geçirilen projelerle ilgili bilgi verdi.

Kaymakam Otcu, ilçede Srap kapsamında 5 yıllık süre içinde hazırlanıp kendilerine sunulan projelerden 17’sinin kabul edilip uygulamaya konulduğunu, 3’ünün de uygulama aşamasında olduğunu ifade etti.

Uygulanmakta olan 17 projeye 474 bin lira maddi destek sağlandığını dile getiren Otcu, uygulama aşamasında olan 3 projeye de toplam 45 bin lira destek sağlanacağını belirterek şunları kaydetti:

“Uygulanan projelerden 12’si köy ve beldelerde, 5’i de ilçe merkezinde hayata geçirildi. 17 projenin 11’i hayvancılık, 6’sı diğer iş kurma projeleridir. Projelerden faydalanan aile sayısı ise 32’dir.

Bu projeler arasında büyük ve küçükbaş hayvancılık, bilgisayar, güvenlik kamerası, sınav ölçme ve değerlendirme, PVC kapı pencere, çeyiz ve organizasyon işleri yer alıyor.

Bunların yanı sıra İlçe merkezinde uygulama aşamasında olan 3 projemiz daha var. Bu projelerimiz de kuaför salonu, marangoz atölyesi ve şarküteri ürünleri satışının yapılacağı işyeri olacak.”

Otcu, hazırlanan projenin hayata geçirilmesi için faizsiz olarak proje sahibine verilen paranın ilk 2 yıl geri ödemesiz olduğunu, sonraki 6 veya 8 yılda ana paranın yıllara göre eşit taksitlere bölünerek geri ödenmesinin sağlandığını kaydetti.



Çınarobaspor hükmen galip: 0-3

Akhisar'daki zincirleme kazada ölü sayısı 2'ye yükseldi

Saruhanlı'da trafik kazası: 2 'si çocuk 4 kişi yaralı

Saruhanlı'da feci ölüm...

Akhisar'da zincirleme kaza: 1 ölü, 8 yaralı

Saruhanlı'da vefat...

Manisa FK - Adana Demirspor maçının ardından

Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 – Adana Demirspor: 0

Turgutlu’daki Kış Konseri’nde Salon Doldu Taştı, Başkanlar Yere Oturdu

Yunusemre'de kan ve kök hücre bağış kampanyası düzenlendi

Saruhanlı'da vefat...

İl Müdürü Yunus Öztürk’ten milli güreşçiye tebrik

Saruhanlı'da vefat...

Manisa’da 112 litre sahte içki ele geçirildi

Saruhanlı Devlet Hastanesinde fizik tedavi hizmeti başladı

5. KEMALPAŞA DAMLACIK DEVE GÜREŞLERİ FESTİVALİ İPTAL EDİLDİ

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Belediyesi Kurtuluş Mahallesi’nde Sathi Kaplama Çalışmalarını Sürdürüyor

Manisa’nın Gururu Milli Sporcular Vali Özkan’ı Ziyaret Etti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Son Dakika 13.07.2013 19:31:54 707 0
Tarih: 13.07.2013 19:31 Güncelleme: 13.07.2013 19:31
Haberi Sesli Oku