Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    10154,25%1,08
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,70% -0,27
  • GRAM ALTIN

    2394,28% -1,16
  • Ç. ALTIN

    3876,85% -0,25

DEVA Partisi İl Başkanı Seda Kaya Ösen’den kadın cinayetleri tepkisi

DEVA Partisi İl Başkanı Seda Kaya Ösen’den kadın cinayetleri tepkisi

Ülkemizde 24 saat içinde 3 kadının daha katledilmesi bütün Türkiye’yi ayağa kaldırırken, DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen’de cinayetlere tepki gösterdi.

DEVA Partisi İl Başkanı Seda Kaya Ösen’den kadın cinayetleri tepkisi “Bu politikalarla kadın cinayetleri önlenemez”

SARUHANLI - Ülkemizde 24 saat içinde 3 kadının daha katledilmesi bütün Türkiye’yi ayağa kaldırırken, DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen’de cinayetlere tepki gösterdi. Türkiye’de ne yazık ki kadın cinayetlerinin her geçen gün arttığına dikkat çeken Ösen, uygulanan bu politikalarla bu sorunun çözülmesinin mümkün olmadığını söyledi.

24 saatlik zaman dilimi içinde Aylin Sözer, Selda Taş ve Vesile Sönmez’in erkekler tarafından katledildiğini, vahşi bir şekilde öldürülen kadınlara Allahtan rahmet, yakınlarına da başsağlığı ve sabır dileyen Ösen, “Kadın cinayetleri, kadına yönelik şiddet ve istismar haberleri her geçen gün artarken son 24 saatte Türkiye’de 3 kadın, erkekler tarafından öldürüldü. İstanbul Maltepe’de yaşayan öğretim görevlisi Dr. Aylin Sözer, boğazı kesilerek ve yakılarak öldürüldü. Bu nasıl bir vahşettir. Bundan önce de binlerce kadın öldürüldü. Öldürülmeye devam etmesi sorunun çözümü için bir şey yapılmadığını gösteriyor.  Fiziksel şiddetin yanında her gün cinsel, psikolojik, ekonomik ve toplumsal şiddete de maruz kalan kadınlarımızı korumak zorundayız. Kadına yönelik şiddet yalnızca yapılacak kanunlar ve ağırlaşan cezalarla engellenmesi mümkün değil. Failler en ağır şekilde cezalandırılmalı. Ayrıca kadınların bu şiddete maruz kalmayacağı nitelikte kanun değişiklikleri yapılarak, toplumun bu konuda eğitimi şart. Bu konuda da en büyük görev iktidara düşüyor” dedi. 



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor