Anahtar Kelimeler: Partisi Genel Başkanı Babacan Manisa’

MANİSA - Manisa programı kapsamında, Küçük Sanayi Sitesi ve Yarhasanlar Mahallesi'ndeki esnafı ziyaret etti. Daha sonra partisinin il başkanlığına geçen Babacan, burada basın mensuplarıyla bir araya geldi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Manisa'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ali Babacan, üzüm üreticilerinin sorunlarını çözeceklerini dile getirdi.

Akaryakıt fiyatlarının artmasıyla üreticinin zora girdiğini ve bununla ilgili çalışmaların planlandığını aktaran Ali Babacan, “Tarım eylem planımızın birkaç önemli hususu var. Bunun en önemli kısmı iyi bir planlama. Ülkenin topyekûn iyi bir arz talep planlaması. İyi bir ithalat-ihracat planlaması. Ve bunun ürün ürün çiftçimize iyi anlatılması. Devletin öncelikle çiftçimizi yönlendirecek bir bilgiye sahip olması gerekiyor ve buna göre de bir planlama yapması gerekiyor. Bu tabi, ürün esnekliği olan çiftçilerimiz için. Üzüm bağı olan çiftçilerimiz için fazla bir seçenek yok, çünkü üzüm tek yıllık bir bitki değil. Öngörülebilirlik her şeyden önemli burada. Bizim planımız, gübrenin fiyatının yarısı devlet tarafından karşılanacak. Maliyeti düşürmemiz gerekiyor. Sulama projelerini de ilk 5 yılımızda tamamlayacağız. Türkiye genelinde. Bunun sözünü verdik hesabını yaptık.” dedi.

İktidara gelirlerse çiftçilerin borçlarının faizlerinin silineceğini ve 2 yıl ödeme yapmayacaklarını belirten Babacan, “Bunun yanında çiftçimiz gırtlağına kadar borca girmiş durumda. Traktör hacizli, tarla hacizli. Eski borçların faizlerini silip borcun anaparasını da uzun vadelere yayacağız. İlk iki yıl da hiç ödeme yapmayacak çiftçiler. Eski borçlarla ilgili çiftçimiz en az iki yıl kafası rahat olacak. İlave finansmanlar uygun şartlarla sağlanacak. Bu şekilde tarımın ayağa kalması çok hızlı bir şekilde gerçekleşecek. Önemli olan çiftçimizin maliyetini düşürmek. Ama şu anda gerek çiftçimizin, gerek üreticimizin girdileri hep dövize endeksli. Onlar arttıkça girdi maliyeti artıyor. Döviz kurunu stabilize etmeden çiftçimizin yüzünün gülmesi mümkün değil. Her türlü rahatlama geçici olacaktır. Bir ürüne verilen iyi fiyat, artan dövizle birlikte eriyip gidiyor. Bu sorunlar işi bilen kadrolarla çözülecektir.” ifadelerini kullandı.



Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Tenis turnuvasında şampiyon olanlar halıyı kaptı

Eğlence merkezi çıkışında öldüresiye dayak

Kanseri atlatan oyuncu hayata yeniden başladı

Osmaniye'de şehit sayısı 2'ye yükseldi

Halitpaşa-Lütfiye Yolunda Çalışmalar Tüm Hızıyla Sürüyor

Yaz Spor Okullarında 2025 Dönemi Sertifika Töreniyle Sona Erdi

Cesedi denizden çıkmıştı, sebep olan arkadaşı tutuklandı

Otoparkta yangın paniği

13 yıllık baş ağrısı kabusu, 10 dakikada sona erdi

Sahte reklama aldanan iş kadını, 700 bin lira dolandırıldı

Kayıp gencin gölette cansız bedenine ulaşıldı

Manisa'da fabrikada kimyasal zehirlenmesi: 3 kişi yaralandı

Memur-Sen'den zam teklifine tepki

Yaşar Üniversitesi’nden yapay zeka destekli ders tasarımı

24 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 10.06.2022 08:35:00 3465 0

Tarih: 10.06.2022 08:35 Güncelleme: 10.06.2022 08:35
Haberi Sesli Oku
14.08.2025 15:27:00