DEÜ'den uluslararasılaşma yolunda iki önemli iş birliği
Uluslararası düzeydeki akademik iş birlikleri çerçevesinde aynı gün iki ayrı iş birliği protokolü imzalayan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Kazakistan’dan Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi ve Özbekistan Urgenç Tıp Akademisi ile iş birliğine gitti. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Türk dünyasından üniversiteler ve bilim çevreleriyle akademik iş birlikleri ve dostluk ilişkilerine önem verdiklerini dile getirdi.
Türkiye’nin köklü yükseköğretim kurumlarından olan DEÜ, uluslararası düzeydeki akademik iş birliklerini sürdürüyor. DEÜ bu çerçevede, Kazakistan’dan Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi ve Özbekistan Urgenç Tıp Akademisi ile aynı gün iki ayrı iş birliği protokolü imzaladı. DEÜ’nün Alsancak’taki rektörlük binasında gerçekleştirilen protokol imza törenine, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Rektörü Dr. Janar Temirbekova, Özbekistan Urgenç Tıp Akademisi Direktörü Prof. Dr. Ruzibaev Rashid Yusupovich ve Urgenç Tıp Akademisinin temsilcileri katıldı. Türk dünyasından üniversiteler ve bilim çevreleriyle akademik iş birlikleri ve dostluk ilişkilerine önem verdiklerini dile getiren DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Protokoller ile kurumlar arasındaki dostluk ilişkilerinin geliştirilmesinin yanı sıra Türk dünyasında yeni bilimsel buluşlara zemin hazırlayacak çalışmaların da bir arada yürütülmesi yönünde adımlar atacağız” dedi. Rektör Hotar, iş birliklerinin AR-GE faaliyetleri, bilimsel araştırma projelerinin yürütülmesi, çeşitli değişim programları ve ortak faaliyetleri içerdiğini kaydederek “Kentimizde konuk ettiğimiz misafirlerimize, Türk dünyasının birlik ve beraberliğini daha da güçlendirecek iş birlikleri ve dostluk göstergeleri için teşekkür ediyor, imzaladığımız protokollerin hayırlı olmasını diliyoruz” diye konuştu.
Öncülük edecek
Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Rektörü Dr. Janar Temirbekova, geliştirilecek akademik, sosyal ve bilimsel iş birliklerinin önemine vurgu yaparak DEÜ ile imzalanan protokolün birçok yeniliğe öncülük edeceğini kaydetti. Özbekistan Urgenç Tıp Akademisi Direktörü Prof. Dr. Ruzibaev Rashid Yusupovich ise DEÜ’nün uluslararası tanınırlığına vurgu yaparak imzalanan protokolün hayırlı olmasını diledi.
TOGG kullandılar
DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Türk dünyasından konuklarına, bir süre önce DEÜ’ye makam aracı olarak kazandırılan Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG’u da tanıttı. DEÜ Rektörlüğü önündeki araca binen yabancı heyet, TOGG ile sürüş gerçekleştirerek araç hakkında Rektör Hotar’dan bilgi aldı.



TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 22.07.2023 09:46:00 2166 0

Tarih: 22.07.2023 09:46
Haberi Sesli Oku
19.04.2025 16:20:00