DEÜ'den uluslararasılaşma yolunda iki önemli iş birliği
Uluslararası düzeydeki akademik iş birlikleri çerçevesinde aynı gün iki ayrı iş birliği protokolü imzalayan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Kazakistan’dan Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi ve Özbekistan Urgenç Tıp Akademisi ile iş birliğine gitti. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Türk dünyasından üniversiteler ve bilim çevreleriyle akademik iş birlikleri ve dostluk ilişkilerine önem verdiklerini dile getirdi.
Türkiye’nin köklü yükseköğretim kurumlarından olan DEÜ, uluslararası düzeydeki akademik iş birliklerini sürdürüyor. DEÜ bu çerçevede, Kazakistan’dan Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi ve Özbekistan Urgenç Tıp Akademisi ile aynı gün iki ayrı iş birliği protokolü imzaladı. DEÜ’nün Alsancak’taki rektörlük binasında gerçekleştirilen protokol imza törenine, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Rektörü Dr. Janar Temirbekova, Özbekistan Urgenç Tıp Akademisi Direktörü Prof. Dr. Ruzibaev Rashid Yusupovich ve Urgenç Tıp Akademisinin temsilcileri katıldı. Türk dünyasından üniversiteler ve bilim çevreleriyle akademik iş birlikleri ve dostluk ilişkilerine önem verdiklerini dile getiren DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Protokoller ile kurumlar arasındaki dostluk ilişkilerinin geliştirilmesinin yanı sıra Türk dünyasında yeni bilimsel buluşlara zemin hazırlayacak çalışmaların da bir arada yürütülmesi yönünde adımlar atacağız” dedi. Rektör Hotar, iş birliklerinin AR-GE faaliyetleri, bilimsel araştırma projelerinin yürütülmesi, çeşitli değişim programları ve ortak faaliyetleri içerdiğini kaydederek “Kentimizde konuk ettiğimiz misafirlerimize, Türk dünyasının birlik ve beraberliğini daha da güçlendirecek iş birlikleri ve dostluk göstergeleri için teşekkür ediyor, imzaladığımız protokollerin hayırlı olmasını diliyoruz” diye konuştu.
Öncülük edecek
Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Rektörü Dr. Janar Temirbekova, geliştirilecek akademik, sosyal ve bilimsel iş birliklerinin önemine vurgu yaparak DEÜ ile imzalanan protokolün birçok yeniliğe öncülük edeceğini kaydetti. Özbekistan Urgenç Tıp Akademisi Direktörü Prof. Dr. Ruzibaev Rashid Yusupovich ise DEÜ’nün uluslararası tanınırlığına vurgu yaparak imzalanan protokolün hayırlı olmasını diledi.
TOGG kullandılar
DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Türk dünyasından konuklarına, bir süre önce DEÜ’ye makam aracı olarak kazandırılan Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG’u da tanıttı. DEÜ Rektörlüğü önündeki araca binen yabancı heyet, TOGG ile sürüş gerçekleştirerek araç hakkında Rektör Hotar’dan bilgi aldı.



Saruhanlı'da vefat...

Feci kazada yaşamını yitiren baba, oğul ve torun toprağa verildi

Sokakta kanlı düello! İkisi de hayatını kaybetti

Ev yangını faciası: 1 ve 7 yaşındaki iki kardeş hayatını kaybetti

Park halindeki araca bakan ekipler sağ koltukta vahşetle karşılaştı

Manisa'da yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu

Yapay zeka, tam 1,5 milyon lirasından etti

30 bin dolarlık kabus! Kiev'e 500 atış yapıldı, her noktadan alevler yükseliyor

Feci kaza: Aynı aileden 3 kişi hayatını kaybetti

Boşandığı eşinin sokak ortasında boğazı kesen eski kocaya müebbet talebi

Tefecilik operasyonunda 3 tutuklama

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp yaşlı adamdan acı haber geldi

Suriye'nin Hama ilinde 5 kişi bir evde ölü bulundu

Yaşlılara kış uyarısı: Gizli susuzluğa ve enfeksiyonlara dikkat

Çöp poşetinde cesedi bulunan Sümeyye'nin eşi, katille dakikalarca sohbet etmiş

Saruhanlı'da vefat...

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal’dan Başkan Cıllı’ya Ziyaret

Saruhanlı Elektrik Kesintisi

NURLUPINARSPOR'DAN GÜLŞAH DURBAY'A VEFA

Taekwondoda Saruhanlı'nın Gurur Kaynağı "Furkan Samet Kaplan"

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 22.07.2023 09:46:00 3153 0
Tarih: 22.07.2023 09:46 Güncelleme: 22.07.2023 09:46
Haberi Sesli Oku