DEÜ'den uluslararasılaşma yolunda iki önemli iş birliği
Uluslararası düzeydeki akademik iş birlikleri çerçevesinde aynı gün iki ayrı iş birliği protokolü imzalayan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Kazakistan’dan Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi ve Özbekistan Urgenç Tıp Akademisi ile iş birliğine gitti. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Türk dünyasından üniversiteler ve bilim çevreleriyle akademik iş birlikleri ve dostluk ilişkilerine önem verdiklerini dile getirdi.
Türkiye’nin köklü yükseköğretim kurumlarından olan DEÜ, uluslararası düzeydeki akademik iş birliklerini sürdürüyor. DEÜ bu çerçevede, Kazakistan’dan Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi ve Özbekistan Urgenç Tıp Akademisi ile aynı gün iki ayrı iş birliği protokolü imzaladı. DEÜ’nün Alsancak’taki rektörlük binasında gerçekleştirilen protokol imza törenine, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Rektörü Dr. Janar Temirbekova, Özbekistan Urgenç Tıp Akademisi Direktörü Prof. Dr. Ruzibaev Rashid Yusupovich ve Urgenç Tıp Akademisinin temsilcileri katıldı. Türk dünyasından üniversiteler ve bilim çevreleriyle akademik iş birlikleri ve dostluk ilişkilerine önem verdiklerini dile getiren DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Protokoller ile kurumlar arasındaki dostluk ilişkilerinin geliştirilmesinin yanı sıra Türk dünyasında yeni bilimsel buluşlara zemin hazırlayacak çalışmaların da bir arada yürütülmesi yönünde adımlar atacağız” dedi. Rektör Hotar, iş birliklerinin AR-GE faaliyetleri, bilimsel araştırma projelerinin yürütülmesi, çeşitli değişim programları ve ortak faaliyetleri içerdiğini kaydederek “Kentimizde konuk ettiğimiz misafirlerimize, Türk dünyasının birlik ve beraberliğini daha da güçlendirecek iş birlikleri ve dostluk göstergeleri için teşekkür ediyor, imzaladığımız protokollerin hayırlı olmasını diliyoruz” diye konuştu.
Öncülük edecek
Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Rektörü Dr. Janar Temirbekova, geliştirilecek akademik, sosyal ve bilimsel iş birliklerinin önemine vurgu yaparak DEÜ ile imzalanan protokolün birçok yeniliğe öncülük edeceğini kaydetti. Özbekistan Urgenç Tıp Akademisi Direktörü Prof. Dr. Ruzibaev Rashid Yusupovich ise DEÜ’nün uluslararası tanınırlığına vurgu yaparak imzalanan protokolün hayırlı olmasını diledi.
TOGG kullandılar
DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Türk dünyasından konuklarına, bir süre önce DEÜ’ye makam aracı olarak kazandırılan Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG’u da tanıttı. DEÜ Rektörlüğü önündeki araca binen yabancı heyet, TOGG ile sürüş gerçekleştirerek araç hakkında Rektör Hotar’dan bilgi aldı.



Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

Şehzadeler Belediyesi’nden Başkan Gülşah Durbay’ın Sağlık Durumuna İlişkin Açıklama

Saruhanlı Belediyesi’nden Kırsal Yollara Dokunuş

Turgutlu Belediyespor Takımları Bu Hafta İç Sahada

Vali Özkan, TEKNOFEST’te Dereceye Giren MCBÜ Takımlarını Misafir Etti

MCBÜ mühendislikte Avrupa Ligine adını yazdırdı

Gördes’te yem yüklü tır devrildi: 1 yaralı

MCBÜ’de 300 öğrenciden "Karsu - Zaman" işaret dili performansı

MCBÜ'den Mesleki Eğitim Zirvesi'ne önemli katkı

Köprübaşı'nda kış çileği 200 TL'den alıcı buluyor

Ahşap evde çıkan yangında 85 yaşındaki kadın hayatını kaybetti

Karavanda çıkan yangın ormana sıçradı

Bir kadın ormanlık alanda darbedildi

Motosiklet ile traktör çarpıştı: 1 ölü

Kanalizasyonda bulunan ceninin kime ait olduğunu polis çözdü

Otomobil devrildi: 1 ölü

Köprü demirlerine çarpan araç hurdaya döndü: 1 ölü, 3 yaralı

Otomobil evin duvarına çarptı: 1 ölü, 1 yaralı

Feci kaza: Tıra arkadan çarpan otomobildeki 4 kişi hayatını kaybetti

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Perşembe günü görev yapacak doktorlar

MCBÜ’de "Engelsiz matematik destek programı" tanıtıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 22.07.2023 09:46:00 3042 0
Tarih: 22.07.2023 09:46 Güncelleme: 22.07.2023 09:46
Haberi Sesli Oku