Saruhanlı Körfez Dershanesi Müdürü Muhammet Yeşil, dershanelerin özel okula dönüşmesinin pratikte kolay bir iş olmadığını, bu konuda bir talep de bulunmadığını ifade etti.
Dershane Müdürü Yeşil, son günlerde ülke gündemine de giren dershanelerin özel okula dönüşmesi sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Dershanelerin kapatılmasına yönelik uygulamalara tepkili olduklarını belirten Yeşil, “Eğitim camiası olarak böyle bir gündemle karşı karşıya kaldığımız için üzüntü duyduğumuzu belirtmek isterim. Hafta sonu yavrularımızın hayatını ilgilendiren sınavlar var. Bizler çocuklarımızın daha iyi bir gelecek adına elimizden gelen bütün gayreti göstermenin çabası içerisindeyiz” dedi.
Yeşil, şöyle konuştu: “Sayın Başbakanımızın geçtiğimiz günlerdeki Dershane açıklamaları ile konu yeni bir boyut ve süreç kazanmıştır. Eğitim sistemimizde bilimsel anlamda yönlendirme çalışmaları yapılamadığından okul giriş tercihlerinde sınav sistemleri etkin olmaktadır. Sınavların olduğu yerde adı ister SBS, ister YGS-LYS olsun o sınava hazırlık gerekmektedir. Eğer sınavsız modelimiz varsa bugünkü tartışmada olmaz ama şu anda sınavlar var. Sınavlara istenilse de istenilmese de hazırlık olacaktır. Bunu çok ucuz ücretlerle biz dershaneler gerçekleştirmekteyiz. Yarın özel derslerle bu ihtiyaç karşılanmaya çalışılacaktır. Tabii ki ekonomik gücü olanlar için. Oysa bizler şu anda Saruhanlı’da onlarca öğrenciyi ücretsiz olarak, çok düşük ücretlerle sınavlara hazırlıyoruz. Okul başarılarının artması için destek sağlıyoruz.”
Dershanelerin özel okula dönüşmesinin pratikte hiç de kolay bir iş olmadığını belirten Yeşil, ayrıca bu konuda talep de olmadığını, Özel okul ücretlerinin günümüzde 10-15 bin TL ortalamasında olduğunu kaydederek sözlerine şöyle devam etti:
“Saruhanlı’da kaç aile çocuğunu bu ücretlerle özel okulda okutabilecektir? Zaten şu anda Türkiye genelinde pek çok özel okul talep olmaması nedeniyle kontenjanlarının altında faaliyet göstermektedir. Kaldı ki özel okulda öğrenim gören pek çok öğrenci halen dershanelerimizden eğitim desteği almaktadır. Dershanelerimiz aslında eğitimde söylenilenin tam aksinde fırsat eşitliğini sağlayan kurumlardır. Özel öğretmenden eğitim desteği alamayan pek çok başarılı öğrenci, dershanelerimiz vasıtası ile başarıya ulaşmaktadır. Dershanelerimizin geleceği ile ilgili kararlar ne olursa olsun bizler, bize emanet edilen öğrencilerimizin eğitimine destek olmaya devam ediyoruz.”
Bu konuda tüm kesimlerin görüşüne başvurulması gerektiğini ifade eden Yeşil, “Biz yaptık oldu, olmalı` dayatması ile eğitimimizde çok daha fazla sorunlarla karşılaşmamız ihtimali önümüzdedir. Dershanelerin kapatılmaması ülkemiz ve Anadolu insanının menfaatine olacağı kanaatindeyim. Ülkemiz çok badirelerden geçti bu badireleri de inşallah sağlıklı bir şekilde atlatacaktır” dedi.