SARUHANLI - Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, Mütevelli mahallesinde 21 Nisan günü meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depremde evleri kullanılamaz hale gelen 8 depremzede vatandaş için yapılan prefabrik evlerin teslim edildiğini bildirdi.

Başkan Yaralı, Saruhanlı Kaymakam Vekili İsmail Çorumluoğlu, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü ile Saruhanlı Belediye Meclisi üyelerinin de yer aldığı programda depremzede vatandaşlar evlerinde ziyaret edildi.

Başkan Yaralı, burada yaptığı açıklamada 21 Nisan´da meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki deprem sonrası başlatılan çalışmalarda Mütevelli Mahallesi´nde 6 ağır, 3 orta ve 30 hafif hasarlı ev tespit edildiğini belirtti.

Can kaybının yaşanmadığı depremde hasar gören Mütevelli İlkokulunun eğitime, çarşı caminin de ibadete kapatıldığını dile getiren Yaralı, şunları kaydetti;

"Sarsıntılardan en fazla etkilenen Mütevelli Mahallemizde depremin yol açtığı yaralar sarılıyor. Bu kapsamda depremden etkilenen vatandaşlarımız için ilk etapta çadır, daha sonra konteynır evler kuruldu. Şimdi de prefabrik evler yapıldı. Mütevelli mahallemizde 8 evin yapımı tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi. Hasar oranına göre depremzede kardeşlerimize evlerini tamir ettirmeleri için nakit yardımlarda da bulunuldu. Sırada Lütfiye ve Kumkuyucak mahallemizde ikamet eden depremzede kardeşlerimiz için prefabrik evler yapılacak. Hayırlı olsun. Rabbim bir daha bu tür acılar yaşatmasın, daha büyük afetlerden korusun."

DEPREM

Manisa´da 21.04.2017 günü saat 16.09´da Selendi merkezli 4.9 büyüklüğünde, saat 17.12´de Manisa Şehzadeler merkezli 4.9 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmişti.



Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

Saruhanlı'dan İzmir’e su aktarımına tepki: Kaderimizle oynamayın, günahtır!

Yunusemre 100. Yıl Meydanı’nda iftar sofrası kurdu

Yunusemre’de Ramazan Çarşısı kuruldu

Gölmarmara'da 2 bin kişilik iftar sofrası

Manisa Büyükşehir’de en düşük maaş 42 bin lira oldu

Lavender Robotics İtalya'dan 2 ödülle döndü

Soma davasına savcılık mütalaasını verdi

Ege'de korkulan oldu! Profesör tehlikenin geldiğini açıkladı

Baba dediği kişi gerçek babasının katili çıktı! Gerçeği DNA testiyle çıktı

Evlerde Ramazan hazırlıkları başladı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 26.10.2017 17:07:46 513 0

Tarih: 26.10.2017 17:07

Haberi Sesli Oku