MANİSA - Manisa´da bir damat, gelini babasının evinden 4 tekerlekli, halat yardımıyla çekilerek hareket ettirilebilen kayıkla aldı. Babasının, Fatih Sultan Mehmet´in İstanbul´u fethinde karadan yürüttüğü gemilerden esinlenerek tasarladığı kayıkla müstakbel eşini alan damat, halatla çektiği kayıkla hayat arkadaşına şehir turu yaptırdı. 
Manisa´da düzenlenen gelin alma töreni renkli görüntülere sahne oldu. Tülay-Halil İnser ile Derya -Mehmet Doğrul çiftlerinin çocukları Damla Doğrul ve Kemal İnser, sıra dışı tören sonrası dünya evine girdi. Damat Kemal İnser, bir süre önce yapılan nikahla hayatını birleştirdiği eşi Damla İnser´i baba evinden kayıkla aldı. Kuaförlük yapan babası Halil İnser tarafından tasarlanan, 4 tekerlekli ve halat yardımıyla çekilebilen kayığa evinin önünde binen damat Kemal İnser, temsili yeniçeri askerleri tarafından çekilerek, gelin Damla İnser´in babaevine götürüldü. Evinden aldığı müstakbel eşini kayığa bindiren damat Kemal İnser, kayığın halatını omuzlayıp çekerek hayat arkadaşına şehir turu yaptırdı. Güzergah boyunca vatandaşların ilgisiyle karşılaşan gelin ve damat, oluşan trafik sıkışıklığına sürücülerden de alkış aldı. Tekerlekli kayığı bindirilmiş gelini ve kayığı çeken damadı şehir merkezinde gören bazı vatandaşlar ise şaşkınlıklarını gizleyemedi. Denize kıyısı olmayan Manisa´da gelinin kayıkla alınması ve şehir turu yaptırılması renkli görüntüler ortaya çıkardı. Kayığı yapan damadın babası Halil İnser, ?1453´te Fatih, İstanbul´u fethetti. Biz de 4 yıldır zorlu bir süreç geçirdik. En güzel kızın gönlünü fethettik. Fatih kayıkları dağlardan yürüttü. Ben de karadan yürüteyim diye böyle bir mizansen hazırladım. Zorlu bir süreçti. Eş dost vasıtasıyla bu kayığı yaptık" dedi. Damadın annesi Tülay İnser, ?Bu anı dört gözle bekliyorduk. Allah geçim versin evlatlarımıza. Eşimle beraber konuştuk. Arkadaşlarımız sayesinde karar verdik. Çok ilginç olacağını da düşündük. Oğlumuz da bunu çok istiyordu" diye konuştu. 

?Eşim çok şaşırdı? 
Damat Kemal İnser de kayığı yapan babası Halil İnser´e sürprizi için teşekkür ederek, "Manisa´da belki de ilk defa böyle bir şey yaşıyoruz. Öncelikle güzel babama çok minnettarım. Biz aslında sürpriz dolu bir aileyiz. Her an her şeyi oluşturabiliriz. 5 dakika içinde kavga olur, şamata olur, 5 dakika sonra bir sürprizle insanları mutlu edebiliriz. Eşim de bu şekilde kendisini almaya geldiğimizi görünce şaşırdı. Güzel bir anı oldu bizim için" 
Gelin Damla İnser ise böyle bir şeyi beklemediğini, kayık sürprizinin kendisini mutlu ettiğini söyledi.



Saruhanlı'da vefat...

Muay-Thai İller Arası Turnuva Açılışı

Cinayet zanlısı mağarada yakalandı

Çorum’da milyonluk vurgun! Detaylar şok etti

Şüpheli ölüm! Genç kadın tatil cennetinde ölü bulundu

Doktor ile emekli öğretmenin mesai kavgası karakolda bitti

Cinsel saldırı suçundan aranan şüpheli yakalandı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

MASKİ’de öncelik iş sağlığı ve güvenliği

Başkan Balaban zabıtayı unutmadı

İşyerinde sentetik ecza hapı ele geçirildi

Şampiyonlar Alaşehir'de alkışlarla karşılandı

Belirti vermeyen kanserden erken teşhis sayesinde kurtuldular

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Bıçaklı kavga cinayetle sonuçlandı!

Feci kazada iki araç hurdaya döndü! 3 kişi yaşamını yitirdi

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Saruhanlı’da Zafetr Bayramı Coşkusu

SSVD Vakfı personeli grev başlattı

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 17.07.2018 09:03:57 512 0

Tarih: 17.07.2018 09:03 Güncelleme: 17.07.2018 09:03
Haberi Sesli Oku
5.09.2025 19:11:00