MANİSA - İlk olarak dalgıçlarda rastlanan vurgun hastalığının tedavisinde kullanılmaya başlanan, denizaltını andıran bir basınç odasında tümüyle basınç altına alınan hastalara aralıklı olarak yüzde 100 oksijen verilerek uygulanan hiperbarik oksijen tedavisi; diyabet ve iyileşmeyen her türlü yaralara çare olurken, soba ve şofben zehirlenmelerinde de hayat kurtarıyor. 
Manisa´da özellikle soba ve şofben zehirlenmesi yaşayan ve kapanmayan yaraları bulunan hastalara hizmet verecek Özel Spiloks Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi açıldı. Şehzadeler ilçesine bağlı 2. Anafartalar Mahallesi Halil Erdoğan Caddesi üzerinde hizmet veren merkezde denizaltını andıran hiperbarik oksijen tedavisi ünitesi içinde hastaların tedavisi için deniz seviyesinde atmosferik basınçtan daha fazla basınç uygulanarak, yüzde 100 oksijen veriliyor. Yeni kurulan merkezde, diyabet rahatsızlığı bulunanların ayak yaraları gibi iyileşmeyen her türlü yaralarda, kronik iltihaplarda, enfeksiyonlarda, ani işitme ve görme kayıpları yaşayan hastalara tedavi uygulanıyor. Merkezle ilgili bilgi veren Hava ve Uzay Hekimliği Uzmanı Dr. Mustafa Alan, "Başta diyabet hastalarının ayak yaraları olmak üzere iyileşmeyen her türlü yara, enfeksiyon ve kemik iltihabı nedeniyle iyileşme problemi bulunan bütün yaralarda kullanıyoruz. Ayrıca kronik kemik iltihapları, ezilme ve sıkışmalara bağlı ağır yaralanmalar, ilerleyici enfeksiyonlar, kronik kemik iltihapları ani işitme ve görme kayıpları ve mevsimsel olarak soba ve şofben zehirlenmelerinde özellikle kış aylarında hayat kurtaran bir tedavi yöntemi" dedi.

"Hastanın damarında dolaşan oksijen 12-15 katına ulaşıyor"
Uygulanan tedavi yöntemini anlatan Dr. Alan, "Hastaları içeri aldıktan sonra hava vererek basınçlandırıyoruz. Belirlenen tedavi seviyesine derinliğine ulaştıktan sonra yüzde 100 oksijen veriyoruz. Normal soluduğumuz havada yüzde 20 civarında bir oksijen var. Biz ise içeride bunu yüzde 100´e çıkarıyoruz. Ortalama 2,5 kat da atmosfer basıncını arttırdığımız takdirde hastanın damarında dolaşan oksijen 12-15 katına ulaşıyor. Bu şekilde dokuya oksijen ulaşmasını ve iyileşmesini sağlıyoruz. Soba zehirlenmelerinde tek seansla da iyileşebilir, 5 seansla da iyileşebilir. Ama yara hastalarında bu süre 25-40-60 seansa kadar ulaşıyor" diye konuştu.
Soba ve şofben zehirlenmelerinde hasta yakınlarının ilk olarak yapması gerekenler hakkında bilgi veren Alan, "İlk olarak en kısa şekilde temiz havaya çıkarılması ve ortamın da havalandırılması gerekiyor. Acil durumlarda hasta direk bize de getirilebilir. Hastane kanalıyla da bize yönlendirilebilir. Ama en önemlisi bu tür acil durumlarda vakit kaybetmemek" ifadelerini kullandı. 
Alan, ayrıca tedavi merkezinden Bağ-Kur ve SGK´ya bağlı tüm hastaların cüzi bir miktar fark vermek kaydıyla faydalanabildiğini belirtti.



Usulsüz rapor iddiası ile eski başhekim gözaltına alındı

Mahallenin kabusu olan avukat 40 araca zarar verdi

Uyuşturucu operasyonu

5 gündür kayıp olarak aranan 15 yaşındaki Berk, ölü bulundu

Gülşah Durbay Yoğun Bakıma Alındı

Saruhanlı Belediyesi’nden Engelli Vatandaşlara Akülü Tekerlekli Sandalye Desteği

SARUHANLI’DA VEFAT…

MANİSA KÖPRÜBAŞI’NDA DOĞALGAZ İÇİN İLK KAZMA VURULDU

Eski arkadaşların alkolü mekandaki kavgası cinayetle sonuçlandı: 1 ölü

Evin bahçesinde ölü halde bulundu

Traktöre çarpmamak için manevra yaptı, devrilen kamyonette yaralandı

Genç kızın hayatını kaybettiği evde siyanür tespit edildi

Silahlı kavgada 1 kişi yaralandı

Kanalizasyonda cenin bulundu

Devrilen traktörün altında kalan kadın yaralandı

Manisa Muaythai Takımı madalyalara ambargo koydu

BYD'ye tahsis edilen fabrika sahasında yeller esiyor

Geleceğin tapu teknikerlerine Kaymakam Dalak’tan mesleki rehberlik

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

Büyükşehir, Saruhanlı’da Temiz Çevre için Görev Başında… İşletmeye Cezai işlem uygulandı

Genç sporcu evinde ölü bulundu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 1.11.2017 08:01:43 885 0
Tarih: 01.11.2017 08:01 Güncelleme: 01.11.2017 08:01
Haberi Sesli Oku