SARUHANLI - Ünlü şefler Dokuz Eylül Üniversitesi Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda deniz mahsullerini anlattı. Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Turgay Bucak, sektörün önde gelen isimleriyle bir araya gelerek ihtiyaç duyulan yetilere sahip öğrenciler yetiştirdiklerini söyledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, teorik eğitimi, mutfak laboratuvarında düzenlediği eğitimlerle uygulamayla buluşturuyor. Yıl içerisinde çok sayıda atölye çalışması yaparak alanında ünlü şefleri öğrencileriyle buluşturan Yüksekokul, bu kez deniz mahsullerinin önde gelen isimlerini ağırladı. Lujo Hotel Bodrum’un katkılarıyla düzenlenen “Deniz Mahsulleri Semineri ve Atölye Çalışması”nda, şefler Tuna Han Altın, Süleyman Altungeyik, Uğur Erbaş, Güngör Turhan, deniz ürünlerinden seçilmesinden hazırlanmasına, pişirilmesinden sunumuna ve saklanmasına kadar her aşamayı öğrencilere detaylı şekilde anlattı. Yemek laboratuvarında yapılan atölye çalışmasında ise öğrencilerle birlikte mutfağa giren şefler deniz ürünlerinin işlenmesini, pişirilmesini ve sunumunu uygulamalı şekilde gösterdi. 

TEORİK EĞİTİMİ PRATİĞE DÖKÜYORUZ

Gastronomi eğitiminde uygulamanın hayati öneme sahip olduğunu söyleyen Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Turgay Bucak, “Biz öğrencilerimizi sektörün ihtiyacına göre yetiştiriyoruz. Burada birçok devlet okulunda bulunmayan imkanlara sahibiz. Bir otelde ya da iyi bir restoranda bulunabilecek profesyonel ekipmanlarla kurduğumuz yemek laboratuvarımız var. Teorik eğitimlerimizi burada pratiğe döküyoruz. Sık sık alanında uzman şeflerimizi burada ağırlıyoruz. Pastacılık atölyesi, bıçak atölyesi, deniz mahsulleri atölyesi, kırmızı et- beyaz et atölyeleri gibi çok sayıda uygulamalı eğitim gerçekleştiriyoruz. Buradaki en önemli nokta bu eğitimleri sektörde çalışan ve işinde iyi şeflerden alıyor olmaları. Böylece öğrencilerimizi sektörde aranan elaman olarak mezun ediyoruz. Tabii ki tüm bunları yaparken Rektörümüz Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın da önemli destekleri oluyor. Bu konuda da kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.



Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Mutfak 13.12.2019 10:59:00 1748 0

Tarih: 13.12.2019 10:59
Haberi Sesli Oku
26.04.2025 09:13:00