SARUHANLI - Ünlü şefler Dokuz Eylül Üniversitesi Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda deniz mahsullerini anlattı. Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Turgay Bucak, sektörün önde gelen isimleriyle bir araya gelerek ihtiyaç duyulan yetilere sahip öğrenciler yetiştirdiklerini söyledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, teorik eğitimi, mutfak laboratuvarında düzenlediği eğitimlerle uygulamayla buluşturuyor. Yıl içerisinde çok sayıda atölye çalışması yaparak alanında ünlü şefleri öğrencileriyle buluşturan Yüksekokul, bu kez deniz mahsullerinin önde gelen isimlerini ağırladı. Lujo Hotel Bodrum’un katkılarıyla düzenlenen “Deniz Mahsulleri Semineri ve Atölye Çalışması”nda, şefler Tuna Han Altın, Süleyman Altungeyik, Uğur Erbaş, Güngör Turhan, deniz ürünlerinden seçilmesinden hazırlanmasına, pişirilmesinden sunumuna ve saklanmasına kadar her aşamayı öğrencilere detaylı şekilde anlattı. Yemek laboratuvarında yapılan atölye çalışmasında ise öğrencilerle birlikte mutfağa giren şefler deniz ürünlerinin işlenmesini, pişirilmesini ve sunumunu uygulamalı şekilde gösterdi. 

TEORİK EĞİTİMİ PRATİĞE DÖKÜYORUZ

Gastronomi eğitiminde uygulamanın hayati öneme sahip olduğunu söyleyen Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Turgay Bucak, “Biz öğrencilerimizi sektörün ihtiyacına göre yetiştiriyoruz. Burada birçok devlet okulunda bulunmayan imkanlara sahibiz. Bir otelde ya da iyi bir restoranda bulunabilecek profesyonel ekipmanlarla kurduğumuz yemek laboratuvarımız var. Teorik eğitimlerimizi burada pratiğe döküyoruz. Sık sık alanında uzman şeflerimizi burada ağırlıyoruz. Pastacılık atölyesi, bıçak atölyesi, deniz mahsulleri atölyesi, kırmızı et- beyaz et atölyeleri gibi çok sayıda uygulamalı eğitim gerçekleştiriyoruz. Buradaki en önemli nokta bu eğitimleri sektörde çalışan ve işinde iyi şeflerden alıyor olmaları. Böylece öğrencilerimizi sektörde aranan elaman olarak mezun ediyoruz. Tabii ki tüm bunları yaparken Rektörümüz Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın da önemli destekleri oluyor. Bu konuda da kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.



Otomobil ile transit kafa kafaya çarpıştı: 2 yaralı

Polis memuru kazada hayatını kaybetti

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Refüje çarpıp sürüklenen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Demirci'de feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

İzmir’den Avrupa’ya ‘başarı’ serisi

İyileşen kızıl geyik yeni yuvasında

EÜ Rektörü Prof. Dr. Budak, çiçeği burnunda öğrencilerinin kayıt heyecanına ortak oldu

Psikolojik sorunları olan şahıs rastgele ateş açtı: 1 ölü

Üzüm yüklü traktörün sürücüsü hayatını kaybetti

Aydın'daki patlamada yaralı sayısı 12'ye yükseldi

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Molotoflu saldırının ilk görüntüleri ortaya çıktı, komşular yangına müdahale etti

Menteşe Belediye Başkanı Aras’ın ailesinin evine molotoflu saldırı

C-majör'den Bodrum'da anlamlı konser

Jandarmadan kaçak kazı yapan 10 kişiye suçüstü

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Saruhanlı’da Zafetr Bayramı Coşkusu

SSVD Vakfı personeli grev başlattı

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Mutfak 13.12.2019 10:59:00 1858 0

Tarih: 13.12.2019 10:59 Güncelleme: 13.12.2019 10:59
Haberi Sesli Oku
2.09.2025 08:44:00