POLİTİKA - TBMM Geçici Meclis Başkanı Deniz Baykal: ´Çarşamba günü meclis başkanlığı seçim işinin tamamlanacağını düşünebilirsiniz´ dedi. Baykal, seçilmesi halinde tarafsız bir başkan olacağını da sözlerine ekledi.

TBMM Geçici Meclis Başkanı Deniz Baykal, Meclis Başkanlığı seçimine ilişkin, "Üçüncü ve dördüncü turda milletvekilleri daha ön plana çıkacaktır. Partiler de belki ikinci turdan itibaren milletvekillerini serbest bırakacaklardır. Bu sözlerimden de Salı değil, Çarşamba günü meclis başkanlığı seçim işinin tamamlanacağını düşünebilirsiniz" dedi. Baykal, seçilmesi halinde tarafsız bir başkan olacağını da sözlerine ekledi.

TBMM Geçici Meclis Başkanı ve CHP Meclis Başkanı Adayı Deniz Baykal, CHP Antalya İl Eski Başkan Yardımcısı Binali Efe´nin vefat eden eşi Cemile Efe´nin cenaze törene katılmak üzere geldiği Antalya´da bir takım açıklamalarda bulundu. Antalya Cem Evi´nde tamamlanan törenin ardından evine dönen Baykal, burada 550 milletvekiline gönderdiği mektuba ilişkin konuştu. 4 parti yöneticisi ile görüştüğünü ancak meclisin 4 parti genel başkanından ibaret olmadığını ve milletvekillerine de ulaşmak için böyle bir yol izlediğini ifade eden Baykal, ?TBMM´de temsil edilen siyasi partilerin genel başkanlarıyla aday kimliğimle temas kurup görüştüm. Onlarla görüşlerimi ve neler yapılması gerektiğini aktardım. Meclis sadece 4 partinin genel başkanlarından ibaret değil. 550 milletvekili var. Onlara da bir şekilde ulaşmam gerektiğini düşünerek bir mektup yazdım? dedi.

?TARAFSIZ OLACAĞIM?
Mektup içeriğini de paylaşan Baykal, tarafsızlık ilkesini bir kere daha yineledi. Demokrasinin ilkeleri çerçevesinde her partiye eşit şekilde davranarak görev yapacağını da kaydeden Baykal, ?Mektupta nasıl bir meclis başkanlığı istediğimi, Türkiye´nin şu anki durumunu nasıl değerlendirdiğimi ve meclise düşen görevlerle ilgili tüm milletvekillerine aynı mektupla hitap ettim. Bu benim ortak anlayışımdır. Tarafsız bir meclis anlayışı içerisinde çalışacağımı anayasa iç tüzük ve demokrasinin temel ilkeleri içerisinde bir görev yapacağımı bildirdim? ifadelerini kullandı.

?ÇARŞAMBA GÜNÜ MECLİS BAŞKANLIĞI İŞİ TAMAM?
Meclis başkanlığının partiler üstü bir kavram olduğunu hatırlatan Baykal, grup kararının alınamayacağını ve parti yöneticilerinin milletvekillerini yönlendiremeyeceğinin Anayasada var olduğunu ifade etti. Ancak uygulamada bu durumun değiştiğini de belirten Baykal, meclis başkanlığının Çarşamba günü tamamlanacağının sinyalini vererek şöyle devam etti:

?Meclis Başkanlığı konusu partiler ötesi bir iştir. Başkanlık için bağlayıcı grup kararı alınamaz. Parti yöneticileri ?Şuna oy verin? diyemez. Tamamen milletvekilinin takdirine bırakılmıştır. Bu anayasadaki çerçeve. Ancak uygulama çok farklı, uygulamada siyasi partiler aday gösteriyorlar. Üçüncü ve dördüncü turda milletvekilleri daha ön plana çıkacaktır. Partiler de belki ikinci turdan itibaren milletvekillerini serbest bırakacaklardır. Bu sözlerimden de Salı değil, Çarşamba günü meclis başkanlığı seçim işinin tamamlanacağını düşünebilirsiniz? dedi. 



“Kuraklıktan zarar gören çiftçilerimiz yardım kapsamına alınmalıdır”

Türkiye güne akaryakıt zammıyla başladı. 6 gün sonra neler olacak neler

Fenalaşan arkadaşına müdahale etti, ikisi de kalp krizinden öldü

Manisa'daki yabancı nüfus azalmaya devam ediyor

Manisa TSO Meclis Salonuna Mimar Ferdi Zeyrek’in adı verildi

Zeki Bilgin’den “Hurda Davası”na ilişkin açıklama: "Yargılanmışım, ceza almışım gibi gösteriliyor"

Bebeklerine merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismini verdiler

Sıcak çarpmasından basit önlemlerle korunmak mümkün

Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir, TYT’ye CHP Lideri Özgür Özel ve annesiyle geldi

Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 27.06.2015 16:47:29 484 0

Tarih: 27.06.2015 16:47
Haberi Sesli Oku

Politika

Politika Haberleri
28.06.2025 17:34:00