Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    10400,48%-0,77
  • DOLAR

    32,23% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2408,44% -0,66
  • Ç. ALTIN

    3892,16% 0,21

Demokrasi Şehitleri Rahmetle Anıldı

Demokrasi Şehitleri Rahmetle Anıldı

SARUHANLI - Eski Başbakanlardan merhum Adnan Menderes anısına, ölümünün 52. yılında Saruhanlı’da lokma hayrı düzenlendi.

Eski Başbakanlardan merhum Adnan Menderes anısına, ölümünün 52. yılında Saruhanlı’da lokma hayrı düzenlendi.

Ak Parti İlçe Başkanlığı’nca merkez çarşı camisinin bahçesinde düzenlenen programa Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Başkan Yardımcıları, İl Genel Meclisi üyeleri, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte, demokrasi şehidi olarak nitelendirilen Adnan Menderes ve onun dava arkadaşları için hazırlanan lokmalar, davetlilere ve ilçe halkına dağıtıldı.

Ak Parti İlçe Başkanı Fahrettin Ayçiçek, burada yaptığı açıklamada bu milletin demokrasi şehitlerini unutmadığını ve unutmayacağını ifade etti.

Merhum Başbakan Menderes ve arkadaşlarının geçmişte büyük Türkiye hayalleri kurduklarını dile getiren Ayçiçek, “Onlar milletimiz adına ileri demokrasi sevdası için yollara düşmüştü. Milletimiz kendisine sahip çıkanı asla unutmaz. Bugün demokrasi şehitleri anılırken, ihtilalcı ve darbeciler kanun önünde hesap veriyor” dedi.

Eski Başbakanlardan Adnan Menderes, 27 Mayıs 1960 darbesi günü Kütahya’ya giderken Askeri cunta tarafından gözaltına alınmış, 17 Eylül 1961 yılında idam edilmişti.



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor