DEMİRCİ - Kırsal kalkınmanın sağlanması adına projelerini bir bir hayata geçirmeye devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi, Demircili çiftçilere de tohum eleme makinesi (selektör) kazandırdı. Demircili çiftçilerin ücretsiz olarak kullanabileceği tohum eleme makinesi ile sertifikalı tohum temin etmekte güçlük çeken üreticilerin daha temiz safiyeti bin dane ağırlığı ve çimlenme gücü daha yüksek tohum ile ekim yapmalarının sağlanacağı belirtildi.

Kırsal kalkınmanın sağlanması adına 70 milyon liralık rekor bütçe ile üreticileri destekleyen Manisa Büyükşehir Belediyesi, üreticileri her alanda desteklemeye devam ediyor. Bu kapsamda çiftçilerin üretim faaliyetlerini sürdürürken dönemsel olarak ihtiyaç duydukları ancak yatırım maliyeti yüksek olması nedeniyle kendilerinin edinmeleri ekonomik olmayan makineler Büyükşehir Belediyesi envanterine katılarak çiftçilerin bedelsiz bir şekilde kullanımına sunuluyor. Bu doğrultuda Demirci ilçesinde bulunan çiftçiler için de tohum eleme makinesi (selektör) alınarak çiftçilerin kullanımına sunuldu. Tarımsal üretimde girdi maliyetlerinde yaşanan artışların özellikle kırsal bölgelerdeki hububat üreticilerini kendi tohumlarını kullanarak üretim yapmaya yönelttiğini belirten Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, "Bu durumda üretilen mahsulün tohumluk olarak kullanılabilmesi için selektörden geçirilerek yabancı cisim sap saman toz yabancı ot tohumu gibi istenmeyen materyallerden ayrılması gerekmektedir. Ayrıca zayıf cılız tanelerin de ayrılarak dolgun iri taneli sağlıklı tohumluk elde edilmesi de sağlanacaktır. Sertifikalı tohum temin etmekte güçlük çeken üreticilerimiz daha temiz safiyeti bin dane ağırlığı ve çimlenme gücü daha yüksek tohum ile ekim yapmaları sağlanmış olacaktır" ifadelerini kullandı.

Destekler Devam Edecek

Makinenin işletme ve bakım sorumluluğunun ilçe Ziraat Odası Başkanlığı'nın takibinde olacağını kaydeden Yılmaz Usta, "Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak envanterimizde bulunan makine ve ekipmanlar dan üreticilerimiz ücret ödemeden faydalanacaklardır. Önümüzdeki süreçte de Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün önderliğinde ilçelerimizin üretim desenine ve yapılan ihtiyaç analizlerine göre makine ekipman desteği konusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Çiftçilere Sağlanan Destekler İçin Teşekkür Ettiler

Demirci Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karakaya, "Çiftçilerimiz için bizim olmazsa olmazlarımızdan. Büyükşehir Belediyesi çiftçilerimize böyle bir makineyi kazandırdığı için teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi her istediğimizde bizim yanımızda. Allah razı olsun Büyükşehir Belediye Başkanımızdan. Büyükşehir Belediyesi'ne çiftçilerim adına çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Faruk Şenyurt ise, "Manisa Büyükşehir Belediyesi çiftçilere anlamlı dokunuşlarına devam ediyor. Bizlere tohum eleme makinesi kazandırdılar. Buradan Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz. Devamını diliyoruz" dedi.



NURİYE MAHALLESİ’NDE ASKER COŞKUSU: GENÇLER VATANİ GÖREVİNE UĞURLANDI

Saruhanlı Deve Güreşine Hazırlanıyor

Saruhanlı’da Satılık Verimli Zeytinlik: 210 Ağaç, Gölet ve Takas İmkânı

Manisa Sağlık Camiasının Acı Kaybı: Dr. Cengiz Aksoy Hayatını Kaybetti

Kayıp dağcıdan haber alınamıyor

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

BAYRAM SABAHI ACIYA DÖNDÜ: 26 YAŞINDAKİ GENÇ SÜRÜCÜ HAYATINI KAYBETTİ

DÜNYA TUZA DİKKAT HAFTASI: SAĞLIĞINIZ İÇİN TUZU AZALTIN

SARUHANLI KAYMAKAMI MURATACAR'dan ANLAMLI BAYRAM ZİYARETLERİ

SARUHANLI’DA BAYRAMLAŞMA GELENEĞİ SÜRÜYOR: PROTOKOL TEK YÜREK OLDU

Katliam gibi kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. Yılı Törenle Anıldı

Salihli’de Motosiklet Kazası: 70 Yaşındaki Sürücü Hayatını Kaybetti

Saruhanlı'da kız futbol takımı kuruldu

Saruhanlı'da soğuk hava bağlara zarar verdi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
İlçeler 5.08.2022 12:19:00 0
Tarih: 05.08.2022 12:19 Güncelleme: 05.08.2022 12:19
Haberi Sesli Oku