Anahtar Kelimeler: Demirci pepino yetiştirildi

Demirci’de ilk kez pepino yetiştirildi
Demirci ilçesine bağlı Çanakçı Mahallesi’nde yaşayan 66 yaşındaki Halise Demiröz, üç yıl önce diktiği fidelerden ilk kez ürün alarak ilçede pepino yetiştiren ilk çiftçi oldu.
Manisa’nın Demirci ilçesine bağlı Çanakçı Mahallesi’nde yaşayan çiftçi Halise Demiröz, ilçede bir ilke imza atarak pepino meyvesi yetiştirdi.
Demirci Pazarının "Halise Teyzesi" olarak tanınan 66 yaşındaki Demiröz, pepino meyvesini ilk kez bir televizyon programında gördüğünü belirterek, "Üç yıl önce Manisa merkeze gidip pepino hakkında bilgi aldım. Fidelerini getirip köyüme diktim. Bu yıl ilk kez ürün verdiler. Köyümüzün toprağı pepino için çok uygun." dedi.
Yetiştirdiği pepinoların batı illerindeki ürünlerden daha iri ve kaliteli olduğunu vurgulayan Demiröz, pepinolarını Demirci pazarında tanesini 20 TL’den satışa sunduğunu ifade etti.

"Köylerimiz bu tür ürünlere yönlendirilmeli"
Halise Demiröz, ziraat mühendislerinin köylüleri yeni ürünler konusunda bilgilendirmesi gerektiğini belirterek, "Köylerimiz bu tür ürünlere yönlendirilirse hem üretici kazanır hem de tüketici farklı ürünlerle tanışmış olur." diye konuştu.

Şifa deposu pepino
Türkiye’de üretimi yeni başlayan pepino kavununun sağlık açısından da büyük ilgi gördüğünü aktaran uzmanlar, meyvenin yüksek potasyum içeriği sayesinde kan şekerini dengelediğini, A, B ve C vitaminleriyle vücut direncini artırdığını belirtiyor. Pepinonun; kolesterolü düşürdüğü, kemik gelişimine katkı sağladığı, anemiye iyi geldiği ve uyku düzenini desteklediği de ifade ediliyor.



Saruhanlı’da 12. Sınıf Öğrencileri İçin Anlamlı İftar Buluşması

Saruhanlı’da Engel Tanımayan Şampiyon: Muhammed Emin Çiftçi İl Birincisi Oldu

Saruhanlı’da Vefat…

Belen Yolu Projesinde Önemli Adım: 1,6 Milyar TL’lik Sözleşme İmzalandı

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 105. Yılı Saruhanlı’da Coşkuyla Anıldı

DÜNYA BÖBREK GÜNÜ: SAĞLIKLI BÖBREKLER, SAĞLIKLI BİR YAŞAM

Saruhanlı Belediye Başkanı Ekrem Cıllı’dan 12 Mart Mesajı

Mütevellili Mahallesi’nde 1500 Kişilik İftar Sofrası Kuruldu

Başkan Cıllı’dan 8 Mart’ta Kadınlara Anlamlı Jest

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Saruhanlı’da Yeni Devlet Hastanesinin Yapımına Başlandı

Manisa'da hissedilen bir deprem meydana geldi

Saruhanlı'da vefat...

Büyükşehir’den Saruhanlıya 22 milyon TL’lik yatırım... Çalışmalar başladı

Saruhanlı’da dere temizliği başladı... Koku ve sinek sorunu sona erecek

İmamoğlu’nun mektubu Saruhanlı’da okundu

Koldere’de Gönülleri Isıtan İftar Buluşması

SARUHANLI DEVLET HASTANESİ’NDE “GEBE OKULU”NDAN MEZUNİYET SEVİNCİ

SARUHANLI’DAN PALETLİ YÜZMEDE MADALYA YAĞMURU

PRESTİJ CADDELERİ IŞIL IŞIL OLDU

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 17.09.2025 11:37:00 1219 0
Tarih: 17.09.2025 11:37 Güncelleme: 17.09.2025 11:39
Haberi Sesli Oku