Demirci'de iki bin yıllık tarihi çınarın gölgesinde eserlerini sergilediler
Demirci ilçesinde halk eğitim merkezi kursiyerlerinin yıl boyunca hazırladığı el emeği ürünler, 2 bin yıllık tarihi çınarın gölgesinde sergilendi.
Demirci Halk Eğitimi Merkezi, Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında Tekeler Mahallesi'nde bulunan yaklaşık 2 bin yaşında olan tarihi anıt çınarın gölgesinde sergi ve atölye çalışmaları düzenlendi. Serginin açılışı Demirci Belediye Başkanı Erkan Kara, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bilal Çetinkaya ve mahalle Muhtarı Abdurrahman Ünlü tarafından yapıldı. Sergide nakış, ebru, kat'ı, örgü, çini, minyatür halı, ahşap boyama, pastacılık, dikiş kurslarına ait eserler sergilendi. Yoğun bir katılımın olduğu sergide kırsal mahalle ilkokulunda öğrenim gören öğrenciler de usta öğreticilerle birlikte el sanatları ile ilgili atölye çalışması yaptı. Usta öğretici ve kursiyerler tarafından kurslarda hazırlanan çeşitli hediyeler Tekeler İlkokulu öğrencilerine hediye edildi.
Sergiyi gezen Belediye Başkanı Erkan Kara, eserleri hazırlayan kursiyerlere emeklerinden dolayı teşekkür etti.
Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Taştekin yaptığı açıklamada, "Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinliği kırsal mahalleler de yaygın hale getirmek amacı ile Tekeler Mahallesi'ndeki anıt çınar ağacının altında düzenledik. Etkinliğimiz en önemli amaçlarından birisi Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında birleştirilmiş sınıf ilkokul öğrencilerine fırsat eşitliği sunmak için beceri temelli etkinlikler gerçekleştirmelerini sağlamak. Amacımız hazırlanan eserlerimizi kırsal mahallelerdeki gençlerimiz ve vatandaşlarımızın da görerek kurslarımıza ilgi duyarak katılmasını sağlamak" dedi.



Saruhanlı'da vefat...

S&G Parfüm Kozmetik işletmesi Yeni yerinde törenle hizmete girdi

İşten çıktı, evine varamadan karanlık bir yolda can verdi

Boşanma aşamasındaki karısını sokak ortasında öldürdü

Saruhanlı’da Vefat…

Memurları taşıyan servis kazasında acı haber geldi

Saruhanlı'da vefat...

ÖEKK Manisa İl Başkanı Aşkın Nehir, "Açıklanan oran ihtiyaçları karşılamıyor"

Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp 15 yaşındaki kız çocuğundan acı haber

Baba ve üvey oğlunun kavgası ölümle bitti

İntihar denilen olay cinayet çıktı

Manisa'da vahşet: Çocukların önünde köpeği katletti

Saruhanlı Belediyesi’nden Kadınlara Mamografi Ulaşım Desteği

DEMREMİN MERKEZ ÜSSÜ IŞIKLAR MAHALLESİ MUHTARI, “OLUMSUZ BİR DURUM YOK”

Saruhanlı’da engelli bireylerin ailelerine yönelik eğitim programı düzenlendi

Saruhanlı'da vefat...

‘Uçan Yol'da feci kaza: 1'i ağır 3 yaralı

Otomobil şarampole devrilip takla attı: 1 ölü, 3 yaralı

İki katlı ev yangında küle döndü: Karı-koca dumandan etkilendi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 23.05.2025 14:48:00 1021 0
Tarih: 23.05.2025 14:48 Güncelleme: 23.05.2025 14:48
Haberi Sesli Oku