Anahtar Kelimeler: Dekan . . Fatoş Parsa’ önemli görev

SARUHANLI - Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (GSTMF)  Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa, ulusal yükseköğretim sistemindeki sanat ve tasarım programlarının akreditasyon çalışmalarının yürütüleceği “Sanat ve Tasarım Akreditasyon Kurulu”nun asil üyeliğine üniversite temsilcisi olarak seçildi.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde 2018-2019 eğitim öğretim yılında Görsel İletişim Tasarımı Bölümüyle ilk öğrencilerini almaya başlayan Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (GSTMF) başarılarıyla kısa sürede adından söz ettirmeyi başardı. Yaptığı bilimsel araştırmalar, imzaladığı protokoller, hazırladığı sanatsal ve kültürel etkinlikler, yarışmalarda kazandıkları ödüller ile dikkat çeken Fakülte, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Ege Üniversitesi GSTMF Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa, Sanat ve Tasarım Akreditasyon Kurulu’na seçildi.

Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa’ya yeni görevinde başarılar dileyen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “ Üniversitemiz akademisyenleri son yıllarda hem ulusal ve hem de uluslararası platformlarda önemli görevler alıyorlar. Akademisyenlerimiz bilimsel başarılarının yanı sıra önemli kurum ve kuruluşlarda görev alarak göğsümüzü kabartmaya devam ediyorlar. Araştırma üniversitesi olma yolunda emin adımlarla hedefimize yürürken, akademisyenlerimizi her platformda desteklemeye, yeni görevler alma noktasında teşvik ederek yüreklendirmeye, onların araştırma,  üretme heyecanlarına daha fazla ortak olmaya özen göstereceğiz. Sanat ve Tasarım Akreditasyon Kurulu, ülkemizde sanat-tasarım eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine ve uluslararası standartların kazandırılmasına büyük katkılar sunacak. Ayrıca bu kurul ile söz konusu programların akredite edilmesi, iyileştirilmesi ve yeni programların çağın gerekliliklerine uygun biçimde geliştirilmesi hedefleniyor. Günümüzde öğrencilerin üniversite ve program seçimlerinde akredite kurumlar en büyük tercih nedeni. Sanat ve Tasarım Akreditasyon Kurulu’nun asil üyeliğine üniversite temsilcisi olarak seçilen Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa hocamızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Sanat ve Tasarım Akreditasyon Kurulu’nda Ege Üniversitesini temsil ediyor olmaktan ötürü onur duyduğunu belirten GSTMF Dekanı Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa; “Hem Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın hem de Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın özel önem verdiği akreditasyon çalışmalarının içinde yer alıyor olmaktan ötürü üniversitem ve fakültem adına gururluyum. Bilindiği üzere Ege Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu’nun 2020 yılı Kurumsal Akreditasyon Programına 11 üniversite ile birlikte dâhil edildi. Rektörümüzün kalite ve akreditasyonu önceleyen yönetim anlayışı sonucunda kısa sürede Araştırma Üniversitesi olma hedefimize ulaşacağımıza inancımız tamdır” dedi.



Paşaköy zoru başardı: 0-3

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

Bosch Car Service BK Karaoğlu: Güvenli Sürüşün ve Kaliteli Hizmetin Adresi

Başkan Cıllı, Başkan Durbay'ı Misafir Etti

KÖPRÜBAŞI BELEDİYE BAŞKANI FATİH TAŞLI BÜYÜK DÜŞÜNÜYOR

13 yaşındaki kayıp kız çocuğu bulundu

Saruhanlı Belediyesi Can Dostlara Sahip Çıktı

Beste Makinası Gülperi Öztürk’ten Yeni Tekli: “İncilerin Mi Dökülür”

Traktörün çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti

Devrilen traktörün altında kalan sürücü hayatını kaybetti

CHP Genel Başkanı Özel memleketi Manisa’da konuştu

Düğün konvoyunda direksiyon hakimiyetini kaybeden araç şarampole yuvarlandı; 1 ölü 4 yaralı

Buldan'dan İzmir’e dönen tur midibüsü şarampole yuvarlandı; 2 ölü 31 yaralı

13 yaşındaki kız çocuğu kayboldu

Yağmur kazayı da beraberinde getirdi: 1 bebek öldü, 5 kişi yaralandı

Akhisarlı pedallar Alanya’da zirveye tırmandı

Kamyonet ile otomobilin çarpıştığı kazada 5 kişi yaralandı

Şarampole devrilen kamyonetin sürücü yaşama tutunamadı

İzmir’de havalimanı personel servisi devrildi: 5 yaralı

SARUHANLI'da 19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 4.09.2020 08:45:00 8700 0
Tarih: 04.09.2020 08:45 Güncelleme: 04.09.2020 08:45
Haberi Sesli Oku